RBC wyniki

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...interpretacje WBC 7,8 ( 4 - 10 ) RBC 5,16 ( 3,8 - 5,8 ) HGB 14,3 ( 11 - 16,5 ) HCT 42,8 ( 35 - 59 ) PLT 78 ( 150 - 350 ) ??? PCT 089 ( 100 - 500 )??? MCV 83 ( 80 - 92 ) MCH 27,7 ( 26 - 34 ) MCHC 33,4 ( 32 - 36 ) RDW 14,7 ( 10 - 15 ) MPV 11,4 ( 6,5 - 11 ) ??? PDW 20,5 ( 10 - 18 ) ??? %LYM..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo 0.19 ( 3.1% ) baso 0.04 ( 0.7% ) Masz za wysoki cholesterol i trojglicerydy ...norma..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...- krwiniki czerwone RBC - 5,50 [ 10^6 / ?l ] ( górna granica normy ) - hemoglobina HGB - 16,00 [ g / dl ] - hematokryt HCT - 48,10 [ % ] - MCV - 87,8 [ f ] - MCHC - 33,3 [ g / dl ] - MCH - 29,2 [ pg ] - PLT - 283 [ 10^3 / ?l ] - glukoza - 129 mg / dl ( podwyższone ) - kreatynina - 1,34..

Bóle serca mogą być powiązane z krwią?

.. ...200 , MCHC 36.2 g/dl , RBC 5.90 , HGB 18.1 g/dl , PCT 0,312% , mocznik mam podwyzszony bo mam 45 mg/dl oraz mam podwyzszone cisnie w granicach 140 rozkurczowe 80pare a tetno 80 czy gesta krew i i te wyniki jakie mam moga powodowac bole serca jak temu zaradzic , co trzbea zrobic aby..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...uzupełnie reszte wyników RBC 4,54 x 10 do 6 WBC 0,8x 10 do 2 HGB 13,5g/dl HCT 389 % MCV 086 MCH 29,7 pg MCHC 36,4g/dl Pit 0360 x 10 do 3 MPV 08,5 fl Pct 308% RDW - CV 17,6% PDW - CV 38,1% Choresterol 178mg/dl Trójglicerydy 44mg/dl HDL 66mg/dl LDL 103 mg/dl Glukoza 81 mg/dl ALAT 22 U/L..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...KRWI WBC - 5,0tys/ul RBC - 4,16 mln/ul HGB - 13,2 g/dl HCT - 38,1 % MCV - 91,5 fl MCH - 31,7 pg MCHC - 34,7 g/dl RDW - 12,2 % PLT - 267 tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZóR ODSETKOWY LEUKOCYTóW - Neutrofile % 48,90 % - limfocyty % 35,70% - Monocyty % 11,60% - Eonyzofile % 3,5% -..

Analiza wyników krwi 16-sto miesięcznego dziecka

.. ...MID - 1,0 GRAN - 5,4 RBC - 4,77 HGB - 11,5 HCT - 34,0 MCV - 71,3 MCH - 24,1 MCHC - 33,8 RDW - 17,4 PLT - 493 Podałam wszystkie wyniki. Proszę o odpowiedź. Bardzo się martwię ja bym poszła z wynikami do lekarza : ) a masz zakres norm podany ook tych wyników? na pewno ma za dużo płytek..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...10^3/MM3 ( 4,5 - 11,5 ) RBC 4,92 10^6MM ( 4,10 - 5,80 ) HGB 16,2 G/DL ( 14,0 - 17,5 ) HCT 46,4 % ( 40,0 - 52,0 ) PLT 286 10^3/MM ( 140 - 392 ) PCT 0,214 % ( 0,100 - 0,500 ) LYMPH% 11,8 % ( 17 - 48 ) LYMPH 1,5 10^3/MM ( 1,2 - 3,2 ) MON% 1,7 % ( 4 - 10 ) MON 0,2 10^3MM ( 0,3 - 0,8 ) GRA%..

Arytmia, gorączka, kołatanie serca

.. ...zwrócić uwagę? Może ktoś umie mi coś pomóc? dziś odebrane wyniki krwi to: obniżony o 15 pkt hdl ( dla normy laboratoryjnej min.65 ) obniżone mch i mchc podyższone rbc o 1pkt. pomoże ktoś?? Wyniki są dobre...

Niedobór żelaza bez niedokrwistości??

.. ...wyników łącznie z HGB i RBC w normie. Po leczeniu dozylnym żelazem poziom FE wzrósł, ale po 3 tyg znów spadł do 24. Ostatnie wyniki: HGB 12,1 RBC 5,54 HCT 36,7 czyli jak najbardziej prawidłowe ale z kolei wskaźniki czerwonokrwinkowe: MCV spadło do 67 MCH spadło do 22 MCHC 33 RDW podiosło..

Prośba o interpretację wyników

.. ...3,03 u/U/ml WBC 6,3 RBC 4,35 HGB g/dl 12,7 HCT% 39,6 MCV fl 91,0 MCH pg 29,2 MCHC g/dl 32,1 PLT x10 * 3/ul 266 LYM % ( limfocyty ) - 32,1% MXD % ( monocyty, bazocyty, eozynocyty ) - 8,3 % NEU % ( neutrocyty ) - 59,6 % LYM ( limfocyty ) - 2,0 tys/uI MXD ( monocyty, bazocyty, eozynocyty )..

Prosze o interpretacje wyniku

.. ...MO% 11,2 % GR% 47,2% RBC 4,72 Hgb - 10,3 HCT 33,0 MCV - 69,9 MCH - 21,8 MCHC 31,2 RDW +18,0 PLT - 132 PCT 0,149 MPV 11,3 PDW +24,8 Żaden prawdziwy lekarz nie zinterpretuje Twojego wyniku ot tak przez internet Pamiętaj że my, lekarze leczymy pacjenta a nie jego wyniki! Pamiętaj tez że..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...eo 0,35 ; baso 0,02 ; rbc 5,16 ; hgb 15 ; hct 45,6 ; mcv 29,1 ; mchc 32,9 ; rdw - sd 43,1 ; rdw - cv 13,7 ; plt 304 ; OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 BIOCHEMIA cholesterol calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dziękuje za wasze uwagi Pozdrawiam, Marek porównaj sobie z tym..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...Morfologia HCT - 49.8 RBC - 6.11 HGB - 18.6 WBC - 8.5 MCV - 81.5 MCHC - 37.3 MCH - 30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR - 23.1 LYM - 3.5 %LYM - 40.8 MXD - 0.7 %MXD - 8.9 NEUT - 4.3 %NEUT - 50.3 OB - 2 MOCZ Barwa: słomkowa Przejrzystość: zupełna Odczyn: kwaśny ph5..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...WBC 4.3 [norma 4 - 10] RBC 5.64 [ norma 4.5 - 5.8] HGB 15.9 [norma 14 - 18] HCT 48.7 [norma 40 - 53] MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400] MPV 9.2 [norma 8 - 12] NEUT 2.15 [norma 2.25 -..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...interpretację : WBC 7,25 RBC 5,14 HGB 15,0 HCT 46,1 MCV 89,6 MCH 29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo dziekuje..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...wyniki,oto one: MORFOLOGIA: RBC 3,78 HCT 35,5 MCV 94 RDW 12,1 HGB 12,5 MCH 33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA 2,5 CUKIER; 93 MOCZ; liczne bakterie krwinki białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam bardzo silne..

Moje wyniki krwi.

.. ...48.5 Krwinki czerw. rbc 5.78 hemoglobina hgb 17.5 krwiniki białe wbc 6.0 Wskażniki czerwonokrwinkowe: MCV 83.9 MCHC 36.1 MCH 30.3 RDW - CV 13.8 Płytki krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P - LCR 33.7 Rozmaz ( pomiar automatyczny ) Wart.b. LYM 2.5 %LYM 40.9 Mxd 0.5 %MXD 8.7 NEUT 3.0 %NEUT 50.4..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...WBC 5.9 ( 3.8 - 10 ) RBC 4.57 ( 3.7 - 5.1 ) HGB 12.2 ( 12 - 16 ) - - - - dzień wcześniej wybadano 12.5 :/ HCT 38.8% ( 37 - 47 ) MCV 84.9 ( 80 - 99 ) * MCH 25.7 ( 27 - 35 ) * MCHC 31.4 ( 32 - 37 RDW - CV 14,1% Komentarz: W - MCR=T2 W - LCR=T2 oraz badanie moczu: SG 1.030 LEU neg NIT neg..

Nadczynność tarczycy - Str. 2

.. ...twoją morfologię to RBC jest tuz poniżej normy, MCH tuż powyżej, LYM bardzo blisko górnej granicy - sporo chorób do diagnozowania. I bardzo mnie ciekawi w jakiej fachowej literaturze przeczytałeś, że TSH będące w granicach normy z wynikiem 1,4 można interpretować jako nadczynność..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% ( 45.0 - 70.0 ) LYM# 2.8 MXD#..