Tarczyca Hashimoto

L-tyroksyna (Letrox, Eltroxin, Euthyrox N)

.. ...tyroksyny, jednego z hormonów tarczycy. L - tyroksyna jest stosowana we wszystkich chorobach przebiegających z niedoczynnością tarczycy ( np. choroba Hashimoto, stan po nadczynności leczonej całkowitą resekcją, wole nietoksyczne itd ). L - tyroksyna wywiera działanie analogiczne do..

Zapalenie tarczycy typu Hashimoto

.. ...przewlekłe zapalnie tarczycy o podłożu autoimmunologicznym. Organizm chorego, z przyczyn dotychczas niewyjaśnionych, atakuje swój własny narząd przy pomocy układu odpornościowego. W chorobie Hashimoto we krwi krążą przeciwciała przeciwko tyreoglobulinie i tyreoperoksydazie, substancjom..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 621

.. ...hashimoto? Mialam usg tarczycy, jest ok. Kamień z serca. Jeszcze wizyta u endo. Linki jakie Ci podałam są do artykułów, w których wyczytałam, że podwyższone przeciwciała mogą świadczyć o paru innych stanach zapalnych i że poziom kilkaset to jeszcze nie tragedia. Ja miałam aTPO 169 a aTG..

Szybkie tętno - Str. 5

.. ...przedawnione zapalenie tarczycy typu Hashimoto i biorę stale Eferox 75. Czy któraś z Was moj kochane spotkała sie z zakazem brania leków hormonalnych przed zabiegiem? Wiesz co, do tej pory nikt mi jakos o tym nie mowil, chociaz przy kazdym pobycie w szpitalu przy wywiadzie dot. branych..

Niedoczynność tarczycy - Str. 10

.. ...- cala biochemia,na tarczyce i co najwazniejsze na przeciwciala tarczycowe!!! Nie minely 2 dni a dzwonili do mnie z przychodni - ze mam jak najszybciej skontaktowac sie z lekarzem. Okazalo sie ze hormony tarczycy byly ok - ale wlasnie bardzo wysoki poziom antycial - spowodowal u mnie..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 137

.. ...autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, można z tym żyć pod warunkiem prawidłowego leczenia. Niestety, nasi wspaniali lekarze rzadko rozpoznają tę chorobę, nawet endokrynolodzy mają z nią problem. Zwracam się do wszystkich forumowiczów, sprawdźcie koniecznie czy przyczyną waszych..

Zła diagnoza? stwierdzono chorobę Hashimoto

.. ...bylo ok oprocz hormonu tarczycy. Zrobilem USG i bylem u endokrynologa. Stwierdzono chorobe hashimoto( zanik tarczycy ) Biore tabletki od 3 miesiecy i czesc objawow zniknela ale czesc pozostala( lub sie pijawily nowe ) obecnie mam: - ciagle uczucie dusznosci - bole w roznych miejscach..

Zawroty głowy, zatoki, zmęczenie, osłabienie - Str. 10

.. ...dolegliwości nie jest zapalenie tarczycy - choroba Hashimoto. Jej główne objawy: drżenie rąk i mięśni, uderzenia gorąca do głowy, oblewanie się potami, kołatania serca, napady paniki i lęku o życie, bóle karku i kręgosłupa, płaczliwość i rozbicie psychiczne, zaburzenia widzenia, napady..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 417

.. ...koniecznie czy macie zdrową tarczycę!!! Choroby tarczycy dają objawy podobne do nerwicy. Lekarze długo mi wmawiali, że mam nerwicę, ale ja wiedziałam, że muszą być jakieś inne przyczyny i miałam rację. Okazało się, że mam zapalenie tarczycy - choroba Hashimoto. Główne objawy: drżenie..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 477

.. ...przeprowadza się w chorobach tarczycy! Jest to badanie na przeciwciała.Określając ich poziom można stwierdzić czy w organizmie rozwija się choroba hashimoto!!. Jeżeli tarczycę masz ok to nie ma powodów do niepokoju! Pozdrowionka! J - - - - witam Cie serdecznie! Na efekty brania leków..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 894

.. ...życia mam problemy z tarczycą . Najpierw nadczynność , udało mi się wyprostować a tu po pierwszym porodzie dostałam niedoczynności . Ladnie się to nazywa poporodowa niedoczynność . Niby typowe Hashimoto , ale z podwyższonymi przeciwciałami. Do tego problemy z wątrobą , astma . I ja mam..

Płyn z piersi - Str. 4

.. ...autoimmunologiczna zapalenie tarczycy - chorobe Hashimoto, ale stan hormonow poki co w normie. Licze na jakas pomoc .Pozdrawiam cieplo myślę że powinnaś wykonać badanie wydzieliny, wtedy będzie wiadomo jaki jest jej skład,ja miałam podobnie w usg tak jak u ciebie,w mammografii ok,mam też..

Dziwne objawy, nerwicy lękowej?

.. ...sprawdzić czy masz zdrową tarczycę! Choroby tarczycy dają objawy podobne do nerwicy. Lekarze długo wmawiali mi nerwicę, a okazało się że mam zapalenie tarczycy - choroba Hashimoto. Zrób badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Pozdrawiam! mam 28 lat, od 3 lat..

Interpretacja TSH, T3 i T4 oraz ciśnienie

.. ...takim stezeniu hormonow tarczycy. prosze o wypowiedzi osob bardziej doswiadczonych. dzieki tak czy siak. Pozdrawiam. Student, nie podałeś norm dla tych badań, trudno powiedzieć coś więcej. Szkoda, że nie zrobiłeś badania aTPO ( przeciwciała ), które wykrywa zapalenie tarczycy - chorobę..

Potrzeba zwierzeń :) problem z nerwicą i depresją

.. ...czy badałaś hormony tarczycy?? Często piszę o tym na różnych forach, bo niestety czasami lekarze biorą objawy chorób tarczycy za nerwicę. Tak było ze mną, przeżyłam prawdziwy koszmar, zanim znalazłam przyczynę mojego fatalnego samopoczucia, którą było zapalenie tarczycy - choroba..

Niedoczynność tarczycy i cukrzyca

.. ...zespół niedoczynnośći tarczycy wielogruczołowatej typ 2 : i chorobę hashimoto WYNIKI :THS - 5,00 ( norma:0,27 - 4,2mlUL ) FT4 - 1.19NGdL ( norma 0,93 - 1,7ngdG )FT3 - 2,95pgmL ( NORMA 2,6 - 4,4PGMl ANTY - Tg - 1058IUmL( norma do 115 IUmL ) Anty - TPO - 388,0IU - mL ( NORMA DO 34 IUmL )..

Wysokie TSH

.. ...choruję na niedoczynność tarczycy i chorobę hashimoto. ostatnio robiłam kolejne, kontrolne badania i mam tsh 50. nigdy takiego nie miałam!!! czy ktoś ma, i jakie ma objawy? nadmieniam że biorę euthyrox 150 pozdrawiam ewa. Witaj Ewa. Faktycznie, to bardzo wysokie tsh. Jestem ciekawa,..

Tarczyca i Anty tpo

.. ...Witam. Wykryto mi guzki tarczycy, ale nie sa zlosliwe i mam je tylko obserwowac. TSH, ft3, ft4 w normie. Dzis robilam anty tpo i norma jest 0 - 6. Wiem ze choroba hashimoto to powyzej normy a moj wynik to prawie zero. Czy to cos nie tak jesli jest prawie na dolnej granicy? ????bo nie wiem..

Przyśpieszona akcja serca, potykanie, szybkie męczenie, duszności

.. ...stwierdzono u mnie zapalenie tarczycy typu Hashimoto. Lekarz endokrynolog stwierdził chorobę Gravesa - Basedowa; nie widzi związku tachykardii z podwyższonym poziomem przeciwciał TG i TPO. Lekarz kardiolog stwierdził, że objawy nie wynikają z przyczyn kardiologicznych, śladowe..

Chora tarczyca i dolegliwości a badania OK

.. ...ktos z was mial chora tarczyce i dolegliwosci z nia zwiazane ?A badania wychodzily ok? Przy zapaleniu tarczycy miałam wszystkie wyniki hormonów w normie, tylko wyniki przeciwciał aTPO były złe. TPO to badanie haismoto? Tak, przeciwciała aTPO służą do wykrywania zapalenia tarczycy, czyli..

Zawroty głowy i kołatanie serca.

.. ...nic sie nie da:( ( ( Tarczyca odpada, to nie jest to. Moze tak holterek zrobic? I do tego holterek RR? Mozliwe ze to cos w rodzaju hipotonii ortostatycznej? Skoki cisnienia? Hashimoto? Depresja faktycznie moze sie wiazac z niedoczynnoscia tarczycy... . DO LEKARZA! Do lekarza??Hehe..