Tarczyca nadczynność i niedoczynność

Przewlekła niewydolność serca

.. ...rozkurczową. W przypadku chorób tarczycy ( zarówno nadczynności, jak i niedoczynności usunięcie tych stanów przynosi znaczącą poprawę. Również leczenie nadciśnienia tętniczego, zwalczanie zakażeń, niedokrwistości, redukcja nadwagi mogą zahamować progresję niewydolności serca. Główne..

L-tyroksyna (Letrox, Eltroxin, Euthyrox N)

.. ...tyroksyny, jednego z hormonów tarczycy. L - tyroksyna jest stosowana we wszystkich chorobach przebiegających z niedoczynnością tarczycy ( np. choroba Hashimoto, stan po nadczynności leczonej całkowitą resekcją, wole nietoksyczne itd ). L - tyroksyna wywiera działanie analogiczne do..

fT3 (trijodotyronina) i fT4 (tyroksyna)

.. ...skróty od nazw hormonów tarczycy, odpowiednio trijodotyronina oraz tyroksyna. W toku diagnostyki chorób endokrynologicznych dotyczących gruczołu tarczowego ( nadczynność, niedoczynność ) oznacza się standardowo poziom TSH. Jest to hormon tropowy, wydzielany w przysadce mózgowej. Jego..

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 44

.. ...szarpniecia, okazało sie ze mam tarczyce chora pierwszy lekarza stwierdził ze jest to niedoczynność choć wyniki krwi wskazywały na nadczynność brałam leki ponad 3 miesiace na niedoczynność i w tym czasie miałam robionego holtera o to wyniki: W ciagu 24 godzin przeanaLIZOWANO 142120..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 72

.. ...dodatkowe bo podobnosc tarczyca ma cos z tym wspulnego nie zaszkodzi zrobic.Nawet nie poszlem do kardiologa tylko do zwyklego lekarza.Bo tamten by mnie wysmial ze chodze do niego co miesiac.Bo nic mi nie jest a to badanie zrobilem tak profilaktycznie.Minia raczej byl bym bliski..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 913

.. ...spadła jezeli chodzi o tarczyce to w tamtym roku stwierdzono u mnie zapalenie tarczycy po zrobieniu antyciał TPO i ANTY TG ale niemam przytym ani niedoczynnosci ani nadczynnosci wyniki sa w normie prócz tego ze ona cały czas sie przebudowywuje i trzeba czekac w która strone pujdzie wiec..

Niedoczynność tarczycy - Str. 13

.. ...jak przy nadczynnosci tarczycy.Zmien lekarza!!!!Ja biore Euthyrox przy niedoczynnosci i zyc bez niego nie mogę.Jak mialam takie wyniki jak ty nie brałam nic bo byly w normie i sie dobrze czułam.A jak miałam zapalenie to brałam jednoczesnie lek na niedoczynnośc i nadczynnośc i też czułam..

Niedoczynność tarczycy - Str. 16

.. ...wcześniej nie skarżył sie na tarczyce.Jednak jestem zmuszona,a tak nie lubie,odwiedzic lekaża. Witam Mam 49 lat. W wieku 20 lat lekarz stwierdził nadczynnośc tarczycy.1982 roku byłam operowana. Od wielu lat nadczynnośc przekształciła sie w niedoczynność. W XI/2007 roku przy TSH..

Częstoskurcz komorowy

.. ...wywołał u mnie naczynnośc tarczycy. Treaz lecze tarczyce ma na zmiane niedoczynnośc i nadczynność !!! ale to nieważne .N aczestoskurcz przepisamo mi Propranonol w dawce 3X 80mg. niestety pomimo rtej dawki i tak miałem napady. Teraz biore skolei SOTAHEXAL 80 mg x3 dziennie. pomimo tego..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 2

.. ...też wpływ na działanie tarczycy - zaburzać równowagę hormonalną. POZDRAWIAM wszystkie pikawy na forum : ) witam mam takie pytanie wynik TSH wyszed mi ponizej 0.005 czy to zalicza sie do nadczynnosci czy niedoczynnosci ?? Pozdrawiam, Magda nadczynnosc Nadczynność? Nadczynność występuje..

Odczytanie wyników Holtera serca

.. ...poza tym mam problemy z tarczycą. miałam robione badania kilka miesięcy temu - wyszły w normie, to znaczyło, że nie mam nadczynności ani niedoczynnośći. Min.dlatego też dostałam na to badanie, żeby dowiedzieć się jaka jest przyczyna moich dolegliwośći. Często czuje takie poddenerwowanie,..

Norma TSH

.. ...wynikach to niedoczynnosc tarczycy i sie leczyc? Hej mam 28 lat przeszlam juz ostra nadczynnosc,z ktora wyladowalam w szpitalu bo okazalo sie ze to przelom tarczycowy.Kiedy troche mnie podleczyli dali radioaktywny jod to wywolalo niedoczynnosc tarczycy i teraz biore syntroid 137mcg.Mam..

Norma TSH - Str. 4

.. ...tsh w normie i chorą tarczycę. Zrób koniecznie badania hormonów: FT3 i FT4. Twoje objawy mogą wskazywać na nadczynność. ja mam 4,09 a znajoma mojej mamy coś koło 800! ;0 się ździwiłam... ja mam chyba niedoczynność...? Widzę, że niektórzy tutaj panikują, bo mają TSH 4 albo 20. Ja mam..

Dolegliwości serca

.. ...powoduje momentalnie przyspieszenie pulsu. Nie chcę cię straszyć! Radzę tylko nie bagatelizować objawów. Objawy te mogą być także spowodowane złą pracą tarczycy, nadczynnością lub niedoczynnością. Pozdrawiam..

Silna nerwica - sam nie wiem co się ze mną dzieje - Str. 4

.. ...Ja mam niedoczynnosc tarczycy i czuje sie podobnie. Mam bardzo podobne objawy. jestem nerwowa, placzliwa, buja mnie jak na statku, nogi mam jak z waty. Niestety maialm za duze problemy hormonalne bo z nadczynnosci wpadlam w niedoczynnosc ( hyper ). Objawy sa podobne do nerwicy. Moaj..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 894

.. ...życia mam problemy z tarczycą . Najpierw nadczynność , udało mi się wyprostować a tu po pierwszym porodzie dostałam niedoczynności . Ladnie się to nazywa poporodowa niedoczynność . Niby typowe Hashimoto , ale z podwyższonymi przeciwciałami. Do tego problemy z wątrobą , astma . I ja mam..

Duszności, nagłe bez przyczynowe wzmożone bicie serca

.. ...u Ciebie może być to tarczyca nadczynność lub niedoczynność. Ja mam niedoczynność tarczycy i też mam problemy z szybkim biciem serca i z dusznościami. Tarczyca właśnie tak mi się ukazała szybkim biciem.... Lecze się juz 2 lata ale z serca prędkością mam do tej pory problemy. Tarczyca..

Jeżeli z hormonami tarczycy jest coś nie tak

.. ...objawy, jeżeli z hormonami tarczycy jest coś nie tak? rozne przy nadczynnosci chudniecie kolatania serca, przy niedoczynnosci podobne ale mozna duzo przytyc wejdz w google choroby tarczycy to poczytasz..

Syndrom Shmidta, niedoczynność tarczycy i kory nadnerczy

.. ...niedoczynnosc kory nadnerczy i tarczycy mam od 10ciu lat. biore letrox 100( jedna tabletka dziennie ) i hydrocortisonum 0.02 ( dwie tabletki dziennie ). miewalam podwyzszone TSH ale lekko. nie zwracalo to uwagi lekarzy. zawsze myslalam ze wytrzeszcz oczu jest problemem osob z..

Bóle serca, kręgosłupa, głowy ...

.. ...nadczynnosci lub niedoczynnosci tarczycy,zwolnij troche z aktywnoscia fizyczna przynajmniej do czasu dopoki nie bedziesz znala przyczyny swojch dolegliwosci. pozdrawiam! Hmm te badania tez juz mialam robione na tarczyce i ani nadczynnosci ani niedoczynnosci nie mam, a rodzice o tym..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...mamy zrobiłam badania tarczycy Może ktoś powie czy moje wyniki sa dobre tsh 0.93 norma od 0,4 - 4.0 ft3 3.94 norma od 1.5 - 4.1 ft4 1.12 norma od 0.8 - 1.9 Co może mi dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam. Z tarczyca wg wynikow jest chyba wszystko ok...

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...gdybyś sobie zrobił Usg tarczycy idąc na konsultację - doskonale widać wszystkie zmiany i guzki.Raczej nie można mieć jednocześnie nadczynności i niedoczynności.Pozdrawiam Iwona. ok ale na konsultacje do lekarza iść Witam Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Zrobiłam je dlatego, że garściami..

Czy to nadmiar potasu? - Str. 2

.. ...zrobić badania w kierunku tarczycy TSH z krwi bo nadczynność lub niedoczynność tarczycy powoduje objawy sercowe i usg brzucha ( zbadaję nerki, wątrobę trzustkę itd ). To nie kosztuje az tak drogo. Biegunka może wystąpić po przedawkowaniu magnezu. Nie pamiętam już jakie tam były leki,..

PRZETOKA TETNICZO ZYLNA

.. ...Kingi.A byłaś badana na tarczycę?Takie chudnięcie jest też przy tarczycy( nie pamiętam czy nadczynnośc czy niedoczynność ) .Mam nadzieję, że uda Ci się załatwić pozytywnie.Zyczę więcej wiary i siły do walki z naszą Służbą zdrowia.Ja walczę juz 12 lat i nie widać końca.Mam nadzieję że..

Nadczynnośc tarczycy, niedoczynnoś a teraz nerwica?

.. ...zachorowałam na nadczynnśc tarczycy między typowymi objawami miałam do tego lęki, niepokój i nerwowośc. Jakiś czas temu okazało się że mam teraz niedoczynnośc tarczycy z którą będę życ do końca swoich dni. Hormony mam już ustabilizowane wszystko ok. Jednak dalej mam takie objawy jak..

Holesterol i trojglicerydy

.. ...niedoczynność luk nadczynnośc tarczycy powoduje tzn hiperholesterolemie czyli podwyższony poziom holesterolu wywołany przez tarczyce cześć łysy ,przeczytaj artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy * * S.Gromadzki...