Tarczyca niedoczynność TSH 7

fT3 (trijodotyronina) i fT4 (tyroksyna)

.. ...skróty od nazw hormonów tarczycy, odpowiednio trijodotyronina oraz tyroksyna. W toku diagnostyki chorób endokrynologicznych dotyczących gruczołu tarczowego ( nadczynność, niedoczynność ) oznacza się standardowo poziom TSH. Jest to hormon tropowy, wydzielany w przysadce mózgowej. Jego..

Niedoczynność tarczycy

.. ...pozapalną niedoczynność tarczycy ( TSH 15,5 ). Biorę Letrox 12.5mg, ale i tak bardzo źle się czuję. Jestem nerwowa, płaczliwa, nie mogę spać - śnią mi się koszmary...DO tego dochodzi przyrost masy ciała, często puchnę na twarzy, nie mogę się skupić, bardzo powoli myślę, jestem taka..

Niedoczynność tarczycy - Str. 6

.. ...moja siostra miala raka tarczycy 10 lat temu i jest wszystko ok rak tarczycy jezeli wczesnie wykryty najlepsze rokowanie AK zle postepujesz tak mala dawka letroxu nie powodowala takich objawow sercowych ja biore 100mg i puls mam nieraz 40 - 52 tez mam niedoczynnosc pooperacyjna,zrob..

Niedoczynność tarczycy - Str. 9

.. ...badania miedzy innymi tarczycy i TSH wyszło mi 4,1 a górna granica to 4,2, nie wiem co myśleć o tym wyniku bo niby jest podwyższony a z drugiej strony mieści się w górnej granicy, czy powinnam się przejmować? jak myślicie? zastanawiam się czy powinnam iść jeszcze na jakieś dodatkowe..

Niedoczynność tarczycy - Str. 11

.. ...nie lekceważę mojej tarczycy. Wprost przeciwnie. Tylko ja przestałam już dawno wierzyć w konwencjonalne leczenie. Ja przeszłam na naturę. I Bogu dzięki. Cześc Asik - 26;dzięki za zdanie do mnie w sobotę odebrałem wynik ft3 i ft4 i mieszczę śię w normie mimo, że TSH mam 10,6 ale słyszałem..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 289

.. ...10 mg. TSH w normie( tarczyca w normie ). Po dwóch miesiącach znowu udałem się do szpitala bo to ciśnienie miałem dalej wysokie, a w szpitalu okazało się że TSH jest powyżej normy ( niedoczynność tarczycy ), dostałem opieprz że nie mam wyciętych migdałków i trzy leki na ciśnienie i jeden..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 2

.. ...też wpływ na działanie tarczycy - zaburzać równowagę hormonalną. POZDRAWIAM wszystkie pikawy na forum : ) witam mam takie pytanie wynik TSH wyszed mi ponizej 0.005 czy to zalicza sie do nadczynnosci czy niedoczynnosci ?? Pozdrawiam, Magda nadczynnosc Nadczynność? Nadczynność występuje..

Norma TSH

.. ...wynikach to niedoczynnosc tarczycy i sie leczyc? Hej mam 28 lat przeszlam juz ostra nadczynnosc,z ktora wyladowalam w szpitalu bo okazalo sie ze to przelom tarczycowy.Kiedy troche mnie podleczyli dali radioaktywny jod to wywolalo niedoczynnosc tarczycy i teraz biore syntroid 137mcg.Mam..

Norma TSH - Str. 4

.. ...tsh w normie i chorą tarczycę. Zrób koniecznie badania hormonów: FT3 i FT4. Twoje objawy mogą wskazywać na nadczynność. ja mam 4,09 a znajoma mojej mamy coś koło 800! ;0 się ździwiłam... ja mam chyba niedoczynność...? Widzę, że niektórzy tutaj panikują, bo mają TSH 4 albo 20. Ja mam..

Pojawiają mi się na ciele sine plamki

.. ...macie niedoczynnosc tarczycy tez sa podobne objawy zrobic TSH .POZDRAWIAM Tarczyce robilam .Wyniki prawidlowe mieszcza sie w normach.Ale na forum tarczycy powiedziano ,ze te wyniki w dolnych normach i moje objawy ( uczucie zimna )odpowiadaja niedoczynnosci.I rzeczywiscie bo Thyrozolu..

Syndrom Shmidta, niedoczynność tarczycy i kory nadnerczy

.. ...niedoczynnosc kory nadnerczy i tarczycy mam od 10ciu lat. biore letrox 100( jedna tabletka dziennie ) i hydrocortisonum 0.02 ( dwie tabletki dziennie ). miewalam podwyzszone TSH ale lekko. nie zwracalo to uwagi lekarzy. zawsze myslalam ze wytrzeszcz oczu jest problemem osob z..

Tsh 1.64 a tarczyca ma 8,5ml objętości

.. Tsh 1.64 a tarczyca ma 8,5ml objętości, a ja czuję wszystkie możliwe objawy niedoczynności czy powinnam zgłosić sie do endokrynologa?? Czy powinnam zażywać jakies lekarstwa? Czy mając niedoczynność tarczycy tsh może być dobre????? Co to znaczy, że czujesz wszystkie możliwe objawy niedoczynności? wyniki TSH..

Niedoczynność tarczycy i opuchnięta twarz

.. ...Witam! Niedoczynność tarczycy wykryto u mnie przez przypadek - w wieku 15 lat miesiączkowałam bardzo często ( co 2 tygodnie ) i bardzo obficie ( nawet tydzień ). Słabłam z dnia na dzień, miałam anemię, ciągle chciało mi się spać, wypadały mi włosy. Poszłam do ginekologa, kazał mi zrobić..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...mamy zrobiłam badania tarczycy Może ktoś powie czy moje wyniki sa dobre tsh 0.93 norma od 0,4 - 4.0 ft3 3.94 norma od 1.5 - 4.1 ft4 1.12 norma od 0.8 - 1.9 Co może mi dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam. Z tarczyca wg wynikow jest chyba wszystko ok...

Tarczyca wyniki czy są OK?

.. ...- lub niedoczynności tarczycy. U Ciebie wygląda to na niedoczynność. Możliwe że Twoje problemy z sercem są właśnie spowodowane przez tarczycę. Znajdź dobrego endokrynologa. Polecam forum: http://forum.gazeta.pl/forum/f,24712,Choroby_tarczycy.html. Barbarella jak wpisuję tego linka to nic..

Czy to nadmiar potasu? - Str. 2

.. ...zrobić badania w kierunku tarczycy TSH z krwi bo nadczynność lub niedoczynność tarczycy powoduje objawy sercowe i usg brzucha ( zbadaję nerki, wątrobę trzustkę itd ). To nie kosztuje az tak drogo. Biegunka może wystąpić po przedawkowaniu magnezu. Nie pamiętam już jakie tam były leki,..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...o pomoc. Hej, wyniki tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11 lat ), może więc te prochy za długo bierzesz.Na pewno trzeba konsultować się z lekarzem. Tsh jest za niskie,w dolnej granicy normy.Musi lekarz to ocenić .Mam nadzieję,że nie palisz papierosów biorąc tabletki..

Niedoczynność tarczycy + Euthyrox N 25 + nerwica

.. ...mam tez niedoczynność tarczycy , TSH = 3.9.....podobno jest powiększona , chociaż wynik w normie.Dostałam Euthyrox i nie wiem czy to przez ten lek tak się czuję?? Czy miał ktoś z was na początku przyjmowania tego leku podobne stany? Osłabienie, ból głowy ( taki jakby ucisk ) , czy to..