Tarczyca normy TSH

Kardiomiopatia rozstrzeniowa - Str. 7

.. ...zrobienie wyników ,również tarczycy - miałam już wcześniej robione TSH - wynik środek normy..Chciałam dodać,że mam coraz większe obrzęki nóg,namacalną wątrobę pod łukiem - tak jest napisane na karcie wizyty,wyższe ciśnienie - 150/ 90( wcześniej przeważnie 110/70,oczywiście po lekach ) i..

Szybkie tętno - Str. 3

.. ...wysłał mnie na badania tarczycy. TSH i FT4 mam w normie ale na USG tarczycy wykryto guza. Teraz biorę leki, tętno wróciło do normy a ja czuję się świetnie. Przed chwilą dzwonili z Ochojca i jadę jutro na kosnultację.I jak dobrze pójdzie,to może jeszcze w tym tygodniu albo w przyszłym..

Niedoczynność tarczycy - Str. 22

.. ...tak tragicznie z moja tarczyca wynik t3 i t4 sa w normie tylko te tsh jest nieco wyzej normy mam ja do obserwacji ale nic pozatym powiedziałam mu o moim stanie o tych lękach był zdziwiony bo mówi ze tarczyca takich objawów nie ma , mówi ze jakby teraz przepisał mi leki jakiekolwiek to..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 289

.. ...10 mg. TSH w normie( tarczyca w normie ). Po dwóch miesiącach znowu udałem się do szpitala bo to ciśnienie miałem dalej wysokie, a w szpitalu okazało się że TSH jest powyżej normy ( niedoczynność tarczycy ), dostałem opieprz że nie mam wyciętych migdałków i trzy leki na ciśnienie i jeden..

Niskie tętno 48/min, ciśnienie 110/80, problemy ze wstawaniem

.. ...badanie TSH są to badania tarczycowe takie same miałam objawy obecnie jestem na lekach jest ok mirko a czy TSH trochę poniżej normy czy powyżej jest za to odpowiedzialny.?Odpowiedz Dzieki Mirko. W sumie czuje takie lekkie opuchniecie w okolicach tarczycy. Te leki trzeba brać cały czas ?..

Morfologia + TSH - czy mozna ustalić ciążę?

.. ...Prosze o odp zrob test ciazowy to bedziesz wiedziala te wyniki nie stwierdza ciazy TSHto badanie tarczycy a morfologia to chyba wiesz co to jest jak ci wyjdzie wysokie ob powyżej normy to jesteś w ciąży!!!..

Interpretacja TSH, T3 i T4 oraz ciśnienie

.. ...takim stezeniu hormonow tarczycy. prosze o wypowiedzi osob bardziej doswiadczonych. dzieki tak czy siak. Pozdrawiam. Student, nie podałeś norm dla tych badań, trudno powiedzieć coś więcej. Szkoda, że nie zrobiłeś badania aTPO ( przeciwciała ), które wykrywa zapalenie tarczycy - chorobę..

Wyniki badań tarczycy

.. ...odebralam wyniki badan tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o..

Tarczyca i Anty tpo

.. ...Witam. Wykryto mi guzki tarczycy, ale nie sa zlosliwe i mam je tylko obserwowac. TSH, ft3, ft4 w normie. Dzis robilam anty tpo i norma jest 0 - 6. Wiem ze choroba hashimoto to powyzej normy a moj wynik to prawie zero. Czy to cos nie tak jesli jest prawie na dolnej granicy? ????bo nie wiem..

Prośba o interpretację wyników

.. ...kolejne badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i aTPO. Oczywiście powinno być: * u nas te normy są niestety zawyżone * . Witam, Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Z wynikami udam się do lekarza i dokładnie podpytam o poziom glukozy i wynik dla TSH. Według norm widniejących na mojej karteczce z..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 28

.. ...tak tragicznie z moja tarczyca wynik t3 i t4 sa w normie tylko te tsh jest nieco wyzej normy mam ja do obserwacji ale nic pozatym powiedziałam mu o moim stanie o tych lękach był zdziwiony bo mówi ze tarczyca takich objawów nie ma , mówi ze jakby teraz przepisał mi leki jakiekolwiek to..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...o pomoc. Hej, wyniki tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11 lat ), może więc te prochy za długo bierzesz.Na pewno trzeba konsultować się z lekarzem. Tsh jest za niskie,w dolnej granicy normy.Musi lekarz to ocenić .Mam nadzieję,że nie palisz papierosów biorąc tabletki..

TSH- prosze o interpretacje wyników

.. ...wole, nie ma na co czekać, zrób usg tarczycy i idź do dobrego endokrynologa. Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Tak, masz górną granicę normy. Zgrubienie na szyi i przybieranie na wadze, to jedne z objaw...