Tarczyca po operacji

Tężyczka

Tężyczka

.. ...Tężyczka może rozwinąć się w przebiegu niedoczynności przytarczyc, na przykład po ich przypadkowym usunięciu podczas operacji tarczycy. Tężyczka może także wiązać się z niedoborami witaminy D oraz z celiakią...

Pionierska operacja nieinwazyjnej krioablacji serca

.. ...mineralnej, nadczynność tarczycy, ale też niektóre leki oraz wzmożone napięcie nerwowe wywołane stresem. Dotychczas arytmię serca leczono przy użyciu całkiem odwrotnej techniki – ablacji. Polega ona na działaniu na wybrany narząd wysoką temperaturą. W przeciwieństwie do..

Migotanie przedsionków to najczęstsze zaburzeniem rytmu serca

.. ...otyłość, nadczynność tarczycy, operacje płuc, przełyku, uszkodzenie mózgu, czynniki genetyczne. Dwa zasadnicze rodzaje leczenia to leczenie farmakologiczne ( mała ilość leków o udowodnionej skuteczności i silnych, niepożądanych działaniach ubocznych, trudności z ustaleniem jednoznacznych..

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 56

.. ...tutaj opisalam,czy to wystarczy na podjecie decyzji i skierowania mnie na Ablacje?Czy powinnam moze zrobic jakiec dodatkowe badania ? Tak jeszcze na marginesie nigdy nie chorowalam powaznie i nigdy nie mialam zadnych operacji ,na codzien czasami czuje sie slabo i niemam czasami ochoty na..

Kołatania, ablacje - okiem dochtora - Str. 63

.. ...bylo przed operacja tarczycy ,po operacji jednak ataki nie ustaly ,zaczelam brac antydepresant zoloft i stal sie istny cud bo czulam sie jak nigdy wczesniej ale po 2 latach zaczelo sie psuc.rok temu zmienilam lek ale ataki czestoskurczu sa.moze to inna przyczyna ,jakie sa wasze..

Dziwne skurcze dodatkowe - Str. 2

.. ...miałam, była to choroba tarczycy, przez 15 lat miałam takie kłopoty, nikt tego nie zdiagnozował, kardiolodzy dawali mi leki różne, i nic nie pomagało, teraz jestem po operacji i leczeniu jodem i mam już uszkodzone serce Witaj!! Mam 26 lat nazywam się Basia. Moje klopoty zaczely się w 5..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 780

.. ...Niemasz czasem problemów z tarczycą bo to tez koże być od tego i prz tarczycy do operacji jest potrzebna zgoda endokrynologa. Moze to poprostu sugestia ja jak sobie wmówiłam że to mam od rurki to koniec niemoge sie tego pozbyć jedyna metoda to oddzychanie ja tak robie powoli az do..

Acenocumarol i wskaźnik INR - Str. 6

.. ...leki na niedoczynność tarczycy od 12 lat. Z tym związana jest suchość skóry i wypadanie włosów. Ale u mnie to sie nasiliło po operacji zastawki i lekach na krzepliwość. Nie wiem, czy słusznie uważam. Witam U mnie wystarczy brać 3mg Warfinu aby utrzymać wskaźnik na poziomie 3 INR...

Kardiomiopatia rozstrzeniowa - Str. 26

.. ...pracy.Dzisiaj odebrałam wyniki z tarczycy/kontrolne po radiojodzie/ niestety nie ma poprawy,wręcz są gorsze wyniki i chyba nie obejdzie się bez operacji.Zresztą takie mam zalecenie z Kliniki Endokrynologicznej po scyntygrafii tarczycy.W poniedziałek idę do endokrynologa.Zobaczę co..

Po bajpasach

.. ...Witam. Moja mama ma chorą tarczycę. Z niedoczyyności wpadła w nadczynność. Dodatkowo a może przede wszystkim ma chorą nogę. Miała mieć robiony by - pass w udzie, ale dopiero jak tarczyca się spłaszczy. Dzisiaj się dowiedziałam, że chociaż ma zły wynik z tej tarczycy, musi operacja nogi..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 184

.. ...szczęka mam niedoczynność tarczycy jestem po operacji usunięcia jajnika [7cm torbiel] wszystkie wyniki mam w normie również RMgłowy a czuje się tak jakby świat osuwał mi się z pod nóg często mam anginę i problemy z zatokami Nogi jak z waty to jeden z niezliczalnych objawów nerwicy ...

Choroba serca czy panika?

.. ...lat jestem po operacji tarczycy 10cio krotnie mialam operowane piersi przeszlam w lutym ablacje mialam rozpoznany mikrogruczolak przysadki nie operowany tylko leczony w lipcu przeszlam operacje nastepna kwadrat piersi usuniety i co mam sie rozczulac i caly czas myslec o chorobach o nie..

Uogólniony stan zapalny śródbłonka

.. ...także niedoczynność tarczycy ( dostaje Letrox, w dawce ustalonej przed operacją ) i trisomię 21. Wada, którą miał operowaną, była bardzo skomplikowana: CAVC, PS, RVOTO, DORV. Czy ktoś spotkał się z czymś takim, jkaie było postępowanie? Lekarze mówią mi, że nie ma jakiegoś leku, który by..

Dodatkowe skurcze - Str. 111

.. ...tym przypadku moze byc tarczyca ja lecze sie u endokrynologa okolo 16 lat jestem po operacji tarczycy jajnika i piersi mialam rowniez mikrogruczolaka przysadki leczony lekami to i u mnie bylo podejzenie ze tarczyca moze dawac sygnal ale mam tarczyce unormowana a dodatkowe i inne gady..

Praca serca przy niskim poziomie wapnia

.. ...lat choruję na raka tarczycy. Podczas operacji usunięcia tarczycy wycięto mi przytarczyczki, co skutkuje obniżeniem poziomu wapnia we krwi. W sytuacjach ekstremalnych dostaję ataku tężyczki. Chciałabym dowiedzieć się co dzieje się z mięśniem sercowym podczas ataku. Czy tężyczka może..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 4

.. ...wyskoczyła nadczynność tarczycy TSH - II gen 0,050 pani endokrynolog zleciła wykonanie badania Ft4 istwierdziła że nikt nie zoperuje żony jeżeli nie poprawi się wynik czy jest możliwa poprawa wyniku w ciągu 8 dni,przypomnę zona ma mieć wymienianą zastawkę aortalną termin przyjęcia do..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 7

.. ...dostała dużej nadczynności tarczycy co spowodowało migotanie przedsionków i strasznie się przez to męczy. Wiosną 2007 r. wszczepiony miała rozrusznik. Czy taki stan zdrowia nie jest zbyt poważny, aby poddać ją tak poważnej operacji? Czy serce wytrzyma i wznowi pracę po zabiegu? Proszę o..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 42

.. ...uaktywniła się nadczynność tarczycy, leczenie której zaniedbaliśmy kierując swoją uwagę tylko na badanie krzepliwości.Jak będzie zobaczymy,pozdrawiam Operacja zastawki bez otwierzania klatki jest jeszcze w powijakach. Jestem po operacji zstawki 2 miesiące. Otwierano mi klatkę..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 22

.. ...wzgledu brania lekow na tarczyce jestem po operacji tarczycy, i po odstawieniu letroxsu zaczela odrastac tarczyca, i pojawily sie nastepne guzki na tarczycu po wlaczeniu hormonu tarczycy nawrot migotan, choc nie tak czestych, takze bledne kolo nie ma mowy o odstawieniu..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 70

.. ...mam inne zmartwienie, tarczyca po biopsji podejrzany guzek,: - ) w poniedzialek mam kontrolne Usg,i decyzja zapadnie czy czeka mnie operacja,pozdrawiam migaczy. Witam wszystkich migających w Nowym Roku : ) Minia, a jaki guzek Ci podejrzewają ( zimny czy gorący )? Mnie przed ablacją mój..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 73

.. ...a sprawdziłaś sobie tarczyce, dlaczego to pisze moja zona też ma wszczepioną sztuczną zastawkę aortalna i 5 kwietna zabrało ją pogotowie do szpitala jak mi powiedziano że to jest tzw.trzepotanie przedsionków w szpitalu po badaniach okazało się że przyczyną tego stanu jest duża..

Norma TSH - Str. 3

.. ...powyżej 40.. z chorą tarczycą można żyć tylko trzeba regularnie chodzić na badania i przyjmować leki ( też bierze letrox 25mg ). Ma przychodzić co trzy miesiące tak średnio i sprawdzać wszystko. Poza tym mam w pracy dwie koleżanki - obie chorują na tarczyce. Jedna poddała się operacji..

Operacja zastawki serca bez skalpela

.. ...schozeniami astma oskrzelowa tarczyca schorzeniem kreg0slupa po operacji 1999r prosze pomozcie mi moze i moje serduszko udaloby sie zreperowac bez operacji jestem bardzo zalamana nie wiem co robic prosze B - 45 jek sie czujesz?dlaczego zniklas z naszego forum?Ja mam problemy z zastawkami..

3 tydzień po operacji by-passy we Wrocławiu

.. ...przysadkę,a napewno na tarczycę. Witam Panie Zbyszku * Były problemy z potasem i ta ilość leków na które z paru do końca życia... Biorę Sortis /drogi !!/ Concor,Polocard,Tritace,Kaldym,i jeszcze coś. * Czytam i - to jest po prostu przerażające. dolegliwości - dolegliwościami, choroby -..

Rak tarczycy

.. ...koleżanka ma guzki na tarczycy, które jak stwierdzono po pobraniu próbek są nowotworem złośliwym. Niestety po usłyszeniu tej diagnozy koleżanka zamknęła się w sobie i nie chce na ten temat rozmawiać. Uważa, że jest już za stara na operacje ( ma ok. 50 lat ) a w szpitalach zabijają ludzi..

Płyn z piersi - Str. 4

.. ...autoimmunologiczna zapalenie tarczycy - chorobe Hashimoto, ale stan hormonow poki co w normie. Licze na jakas pomoc .Pozdrawiam cieplo myślę że powinnaś wykonać badanie wydzieliny, wtedy będzie wiadomo jaki jest jej skład,ja miałam podobnie w usg tak jak u ciebie,w mammografii ok,mam też..

Anin czy inna klinika kardiologiczna

.. ...wykryto u niej guzki tarczycy( jeszcze nie wiemy jakiego rodzaju ) i piasek w woreczku żółciowym ułożony bardzo niekorzystnie. Dziś ma pierwszą konsultację w Aninie. Proszę wypowiedzcie się co sądzicie o tej klinice.Może wiecie jakie są szanse na operację przy dodatkowych chorobach...

Niedomykalność zastawki aortalnej i zwężenie mitralnej

.. ...wykryto u niej guzki tarczycy( nie wiemy jeszcze jakiego rodzaju ) i piasek w woreczku żółciowym, czy może to przeszkodzić w operacji. Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje. Witaj Marysiu, Mając 15 lat wykryto u mnie zwężenie zastawki mitralnej - i w Instytucie Kardiologii w Aninie..

Niedoczynność tarczycy a grupa inwalidzka

.. ...się na niedoczynność tarczycy. Czy na tą chorobę moge dostać grupę inwalidzką ? e na pewno nie ja jestem po 14tu operacjach i kiedy kardiolog skierowala mnie na komisje to uznali ze nie nalezy mi sie renta do pracy i juz ja mam niedoczynnocs kory nadnerczy i tarczycy. mialam przyznana..

Szumy uszne - pisk 24/7 - Str. 2

.. ...pracują mi hormony ( tarczyca, przysadka ), trwałe zapalenie zatok, długie juz kilku miesięczne powiększenie węzłów chłonnych, migdałów i mam tez jakby depresje chwilowe, nerwice - piszę o tych chorobach gdyż ktoś wyżej pisał że szumy i piski mogą mieć z tym związek. Czekam na operacje..

Bypassy i udar mózgu

.. ...nadciśnienie, niedoczynność tarczycy, cukrzyce typu 2 ( hemoglobina glikowana 5,9% ). Nie zrobiono żadnego usg dopplerowskiego. jakie badania powinny być wykonane przed koronografia i operacją zastawki ( niestety to musimy zrobić w szpitalu rejonowym a opeka medyczna woła tu o..

Po operacji tarczycy

.. ...tygodnie temu zoperowano mi tarczycę. Właściwie usunięto mi ją prawie całkowicie. Fakt - chirurg swoją czynność wykonał fenomenalnie, ale... No właśnie i tu zaczynają się moje problemy. Bardzo spadł mi poziom wapna i doszło do tężyczki. Nikt nie uprzedził mnie, że takie coś może się..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...świadczy o niedoczynności tarczycy ( tarczyca produkuje zbyt mało hormonów ). To nic, że 2 lata temu wynik Twojego TSH był równy 1,291uIU/ml ( niby w normie, ale w kierunku nadczynności ). Na Twoim miejscu zrobiłabym badania TSH, T3,T4, usg tarczycy i zaczęłabym od eliminacji przyczyny...

Infekcyjne zapalenie wsierdzia sercowego - Str. 2

.. ...internistyczne ( np. tarczyca ) , oczywiscie jesli jego stan kardiologiczny na to pozwala Dzielimy operacje na natychmiastowe( ten sam dzień , blu na drugi dzień ),pile 9 kilka/kilkanaście dni ) i planowe ( ok 1 - 2 miesiace ) ja się bardzo denerwuję tym odległym terminem - 17 czerwca...

Zwężenie pania trzewnego

.. ...Bo jod pobudza pracę tarczycy, co przy hashi jest raczej niewskazane, gdyż może nasilić proces autoimmunologiczny. Miałam to badanie i nic mi się nie stało, więc chyba nie ma powodu do zmartwienia. Barabrella, ja jestem juz po operacji 6 dni, i mam duże problemy z wzięciem głębokiego..

Zaciskające zapalenie osierdzia

.. ...srodpiersiu i chorobe tarczycy. niestety mam bardzo przykre doswiadczenia z lekarzami w Polsce, guza wykryto mi Niemczech. zdecydowalam sie na operacje w Polsce w Zabrzu, a tam uszkodzono mi strune glosowa. nie moge odzyskac glosu. katatstrofa! przypuszczano, ze ten guz mogl powodowac..

Uciski za uszami

.. ...również niedoczynność tarczycy i zarzywam rano odpowiedzni hormon. jestem również na hormonalnej terapii zastępczej. I jak by tego było mało w czerwcu miałam operację usunięcia dyskopatii C5/C6 - szyja - i wstawienie implantu. Objawy związane z dyskopatia ustąpiły ale wstrętne uciski za..

Tarczyca wyniki czy są OK? - Str. 3

.. ...bardzo chorowala na tarczyce, wygladala jak trup, koszmarnie sie czula, musiala przejsc operacje i lecznie - i byla jak nowa : ) ) ) ) ) witam, oto moje wyniki tsh: 0,848 ( 0,27 - 4,200 ) ft3 3,09 ( 2.02 - 4.43 ) ft4 1,55 ( 0,93 - 1,71 ) czy to są dobre wyniki, ba ja mam straszne..

PROPRANOLOL WZF ( PROLAPS MITRALNY )

.. ...najpierw arytmie potem tarczyce. Aż w końcy przy którymś tam z koleji badaniu Echa serca wykryto u mnie PROLAPS MITRALNY . Poszłam z tym do tego samego kardiologa prypisał mi te tabletki i stwierdził że to nie jest poważne. Czytałam na blogu o osobach z tym PROLAPS MITRALNY i roznie sie..

Pomocy!! Przeszłam raka tarczycy.:(

.. ...hypoechogenicznych w tarczycy. Lkarz stwierdził, że nawet nie warto robić biopsji tylko operacja. Witaj Andżeliko.Zapraszam Cie na watek * Rak to nie wyrok * na forum commed, który załozyłam kiedys, zeby podzielic sie moim doświadczeniem z czasu choroby nowotworowej oraz informacjami,..

Powikłania po operacji zastawek...

.. ...cukrzycę, niedoczynność tarczycy, brała cały czas leki rozrzedzające krew. Poza tym, jak powiedział lekarz, w jej przypadku był to ostatni moment na wykonanie operacji - mięsień serca jest bardzo zużyty. Teraz lekarze mówią, że kluczowe będzie uniknięcie dalszych krwawień, jeżeli tu..