Tarczyca poziom TSH

fT3 (trijodotyronina) i fT4 (tyroksyna)

.. ...skróty od nazw hormonów tarczycy, odpowiednio trijodotyronina oraz tyroksyna. W toku diagnostyki chorób endokrynologicznych dotyczących gruczołu tarczowego ( nadczynność, niedoczynność ) oznacza się standardowo poziom TSH. Jest to hormon tropowy, wydzielany w przysadce mózgowej. Jego..

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...skierowanie na badanie tarczycy i poziomu elektrolitów...no i znalazłam powód swojego szybkiego pulsu...wynik TSH mnie przestraszył - norma od 0.4 a moj wynik - 0,010 tak wiec od razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 32

.. ...gospodarka hormonów tarczycy. Poziom hormonów tarczycy: TSH,FT3 i FT4 można również jak potas zbadać z krwi. Pozdrawiam! Miniu, glowa do góry! Będzie dobrze. Dzięki za radę w sprawie potasu. A z wagą mam niestety odwrotny problem. Może objadaj się słodyczami, jak ja ,to przytyjesz, też..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 630

.. ...ten rezonans. A co z tarczycą powiedziała? Wiesz co, idź na pobranie krwi pod kątem zbadania poziomów fT3, fT4, TSH, aTO, aTPG, powinno być po nich wiadomo czy tarczyca coś tu broi. Te badania są dość drogawe, zapłacisz koło stówki za nie, no ale musisz je zrobić. I nie bój żaby,..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 155

.. ...sobie zrobic badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół..

Poranne szybkie bicie serca - dlaczego? nerwica - Str. 4

.. ...lub niedoczynnowścią tarczycy. Zbadajcie poziom hormonu tsh. Cieszę się że znalazłam to forum gdyż widzę że nie tylko ja mam takie problemy mam silną nerwicę nie wiem czasami co mam ze sobą zrobić Dlaczego tak jest teraz jak przeczytałam to forum to widzę że nie tylko ja mam takie..

Bardzo silne bóle głowy wywołane stresem lub nerwami - Str. 4

.. ...ojca ktoś chorował na tarczycę? Zróbcie badania krwi na hormony: TSH, FT3 i FT4 i przeciwciała aTPO. Warto sprawdzić poziom witaminy B12, jej niedobór powoduje problemy z równowagą, zaburzenia widzenia i depresję. Pozdrawiam. Witajcie, ja mam straszne bóle głowy raz z jednej strony raz z..

Niedobór potasu - Str. 2

.. ...badania, to radzę sprawdzić tarczycę, badania krwi: TSH, FT3 i FT4. Choroby tarczycy powodują m.in. kołatania serca i problemy z oddychaniem, także zbyt niski poziom potasu i innych mikroelementów. Pozdrawiam. Dzięki za to, że trochę podniosłaś mnie na duchu oraz za pomysł wykonania..

Szybka praca serca

.. ...świadczący o nadczynności tarczycy. Należy zbadać poziom hormonów tarczycy TSH. W sumie nie musi to byc nic powaznego podczasz szybkiego unoszenia sie zwieksza sie cisnienie krwi i to jest najprawdopodobniej przyczyna zawrotów głowy. Radze Pani isc do lekarza i dobrze zbadac tarczyce..

Norma TSH - Str. 2

.. ...Prawie, bo zauważyłam, że tarczyca mi się powiększyła! Wczoraj byłam u lek. rodzinnego i bardzo się zdziwił, że przy tak wysokim wyniku TSH nie badano mi hormonów tarczycy, bo wyglądam na nadczynność ( mam objawy typowe dla nadczynności ). Zapisałam się już na badanie poziomu prolaktyny,..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...choruję na niedoczynność tarczycy TSH 2,77, od wczoraj odczuwam zawroty głowy, po wykonaniu badań hemoglobina - 13,9, cholesterol - 302, HDL - 83 , LDL - 167, TG - 254. Od dłuższego czasu odczuwam mrowienie dłoni w czasie snu. Czy te objawy mają związek z tymi wynikami? Proszę o pomoc...

Niskie ciśnienie 76/45, ciągle mi słabo

.. ...spowodowane chorobą tarczycy,bynajmniej tak było u mnie,zbadaj poziom TSH. mirka bzdury opowiadasz to raczej taka uroda ze jedni maja cale zycie niskie cisnienie inni wysokie ja tez mam chora tarczyce a mam raczej cisnienie wysokie poprostu dziedziczne moja mama chorowala na nadcisnienie..

Jaka jest przyczyna mojej arytmii?

.. ...zbadałam krew i zarówno z tarczycą jak i poziomem jonów w moim organizmie jest wszystko ok ( tak mi się wydaje ). Sód 143mmol/l, Potas 4,0 mmol/l, Wapń 2,27 mmol/l, Magnez 0,77 mmol/l, TSH 3,31 mlU/l. Nie wiem do jakiego lekarza jeszcze się zwracać, co robić i jaka jest przyczyna mojej..

Puls 90 w wieku 15 lat

.. ...to skontroluj hormony tarczycy - poziom TSH we krwi. Niestety ten problem dotyczy tez mnie. :( mam dopiero 16 lat a moje ciśnienie jest niskie ( 80/60 ) puls od 90 do nawet 120. boje się co to może oznaczać. będę wdzięczna za pomoc. u ciebie jest wszystko w normie ja po lekach ( atenolol..

Zawroty głowy, ból żołądka i niby wszystko ok

.. ...sprawdzenie, czy masz zdrową tarczycę. Zrób badania krwi: TSH, FT3, FT4 i aTPO ( przeciwciała ). Sprawdź też poziom wit. B12. Może inni forumowicze dorzucą coś innego. Pozdrawiam. no wlasnie z tarczyca chyba cos nie jest tak ... lekarka mi tak powiedziala gdyz mialem badanie krwi i moczu..

Kłucie w okolicach serca

.. ...sobie zrobic badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół..

Wyniki badań tarczycy

.. ...odebralam wyniki badan tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o..

Nerwica - ja walczę, a Ty? pomóżmy sobie - Str. 2

.. ...zbadać sobie hormony tarczycy ( TSH, FT3, FT4 ) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz ( jestem tej pani doktor wdzięczna ) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum ( wapno ) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest..

Życie a nerwica

.. ...zbadać sobie hormony tarczycy ( TSH, FT3, FT4 ) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz ( jestem tej pani doktor wdzięczna ) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum ( wapno ) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest..

Dodatkowe skurcze, czy nerwica?

.. ...zbadać sobie hormony tarczycy ( TSH, FT3, FT4 ) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz ( jestem tej pani doktor wdzięczna ) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum ( wapno ) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest..

Ufać czy nie kardiologowi? - Str. 2

.. ...sobie zrobic badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół..

Optymistyczność, mam przewracanie serca

.. ...sobie zrobic badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół..

Bardzo sie boję, nagłe przyspieszenie pracy serca

.. ...podobne rewelacje??? A tarczyca w porządku ? Radze sprawdzić poziom TSH witam mi od jakiegos czasu tak wali serce ze az w nocy siebudze .ostatnio mialam taki atak bicia serduszka ze cała reka mi sie machała i nie mogłam jej utrzymac byłam u lekarza kazał zmniejszyc ilosc wypijanej kawy..

Wyniki badań TSH T3 i T4

.. ...Ale i tak widać, że z tarczycą jest coś nie tak, wynik T3 jest fatalny. Zrób koniecznie badania FT3 i FT4. Pozdrawiam. mam pytanie 1 !!!!!! Witam i bardzo proszę o interpretację wyników echa serca przezprzełykowego, jakie są rokowania? Tętniak przegrody międzyprzedsionkowej. Przeciek na..

Czy to nerwica? ciągle nie wyspany, nic mi się nie chce

.. ...Pomóżcie... Sprawdź tarczycę, badania krwi: TSH, FT3, FT4 i aTPO. TSH i FT4 robię regularnie, bo leczę się na wole młodzieńcze. Ale leczenie jest efektywne, bo wyniki są w normie. W przypadku tarczycy, wyniki * w normie * nie oznaczają, że wszystko jest ok. Ważne jest samopoczucie i..

Prośba o interpretację wyników

.. ...kolejne badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i aTPO. Oczywiście powinno być: * u nas te normy są niestety zawyżone * . Witam, Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Z wynikami udam się do lekarza i dokładnie podpytam o poziom glukozy i wynik dla TSH. Według norm widniejących na mojej karteczce z..

Problemy z oddychaniem i szybkie bicie serca po wysiłku

.. ...OB,morfologia,CRP,A także w kierunku tarczycy - TSH,t3,t4.Zbadaj też poziom cukru i elektrolitów.Dopiero z tymi wynikami idż do lekarza,i zobaczysz co powie.Jakubku,,idż zrobić te badania krwi i szybko będziesz wiedział,albo przynajmniej wykluczyszcz ęść naJCZĘSTSZYCH PRZYCZYN. ach,i..

Poziomy hormonów tarczycy świadczący o nadczynności

.. ...świadczyć o nadczynności tarczycy?? Moje objawy to problemy z koncentracją drażliwość nerwowość, skoki ciśnienia, złe samopoczucie, brak energi. idż do endokrynologa,tsh jest blisko dolnej granicy,endokrynolog zadecyduje ,co zrobić. te objawy mogą swiadczyć o nadczynnosci,ale to lekarz..

Czy to częstoskurcz ?

.. ...nie wynikło proszę o odpowiedź. zbadaj krew: hormony tarczycy - TSH,T3,T4 oraz poziomy elektrolitów.I do lekarza z wynikami. ja tez tak mam i tez nieznalazłam narazie odpowiedzi ,ale jest to uciazliwe...

Poziom tsh

.. ...dawno robiłam badania na tarczycę poziom tsh mam 11.47 mój lekarz powiedział mi że jest wszystko ok a ja wiem że norma jest ok0.4 czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić w takiej sytuacji?? proszę. pozdrawiam marta Brak słów, zmień lekarza! Przy takim wyniku TSH powinnaś od razu dostać..

Szaleje mi serce, skurcze dodatkowe, chudne

.. ...miałes badane hormony tarczycy TSH,ft 3,ft4? ,USG tarczycy.Poziom elektrolitów tzn.potas,magnez,sód,wapń.?Jak ci powiedzieli,że to nerwica,to czy w zw. z tym bierzesz jakieś leki?Jak nie to bierz magnez z wit.B6 i ziołowe tabl. uspokajające i idż do psychologa.Miałam kiedyś kłopoty z..