Trójglicerydy we krwi

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

Leki kardiologiczne (leki stosowane w chorobach serca)

.. ...cholesterolu, LDL i trójglicerydów we krwi, a zwiększające frakcję HDL, tzw. dobrego cholesterolu. Najczęściej wykorzystywane są dwie grupy leków hiopolipemizujących: statyny i fibraty. Do statyn zaliczamy na przykład simwastatynę ( Simvacard, Cardin, Simvacard, Simvacor, Vasilip,..

Dieta uboga w węglowodany i bogata w białka zwiększa ryzyko miażdżycy

.. ...poziom cholesterolu i trójglicerydów; poziom wolnych rodników; insuliny i glukozy, jak również niektórych białek pobudzających procesy zapalne w organizmie i naczyniach krwionośnych. Nie różniły się one jednak od myszy na diecie zachodniej ( która zawierała takie same ilości tłuszczu, w..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...się,że mam podwyższone trójglicerydy[230].muszę iść do lekarza,glukoza 62.cholesterol w normie.poradżcie co zrobić aby obniżyć trójglicerydy.muszę się przyznać ,że palę papierosy no i nie dawno stwierdzono u mnie nerwicę serca .czy to coś ma wspólnego na wyniki krwi?mam 35 lat ,160cm..

Niebezpieczne dla życia skutki stosowania Prestarium

.. ...leczenia diuresinem trójglicerydy wzrosły ponad dwukrotnie to jest do ponad 340. Chyba macie racje z tym prestarium. Po okresie 2 tygodni miałem incydent uderzenia krwi do mózgu - tak powiedził neurolog - przy wstawaniu jakby kubeł wody przelał się w glowie. Po dwóch dniach powtórka..

Krew i mocz - co oznaczają te wartości?

.. ...0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1% Mocz: barwa żółta przejrzystość zupełna PH 5 ciężar właściwy 1,020g/ml..

Wąskie naczynia krwionośne oka

.. ...100, HDL masz dobry, trójglicerydy powinny być poniżej 150mg/dl, czyli też jest dobrze, ale należy utrzymywać LDL w miarę jak na najniższym poziomie, nie wykluczone, że Twój lekarz przepisze Ci lekki obniżające jego wartość. Przeanalizuj siebie i dojdziesz dlaczego jest on taki wysoki,..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 117

.. ...Resztę wyników, tzn. trójglicerydy, cukier i pozostałe wyniki krwi też w normie. Lekarka powiedziała mi, że cholesterol może podnieść się pod wpływem stresu. Mam wprowadzić dietę, co było trudne bo prawie całkowicie nie jadam mięsa, a w szczególności smażonego, ale lubię makarony ,..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 261

.. ...wysoki cholesterol i trójglicerydy. Wtedy to miałem dopiero zawroty głowy po tych lekach. Okazało się że zrobiłem badania krwi po niezłej wyżerce i dużej ilości piwa. Lekarz kazał mi odłożyć natychmiast leki na cholesterol po następnym ( niedawnym ) badaniu jego ilości w moim organiźmie...

Nerwica powoduje straszne duszności i szybkie męczenie się?

.. ...otyłość, wysoki LDL czy trójglicerydy etc. ). Nie nie są to badania strasznie kosztowne, więc możesz je wykonać prywatnie. Możesz dla spokoju wykonać również stosowne badania płuc ( spirometria ) oraz badania krwi ( morfologia, jonogram, magnez, żelazo etc. ). Jeżeli owe badania nic..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...odwodnienie i potas i morfologia powinna się unormować ,a jak ciśnienie witam bardzo prosze o interpretacje wynikow Trójglicerydy - 44mg/dl Alat - 22U/L ASPT - 58U/L z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam..

WITAM DIETA PO ZAWALE

.. ...nadmiaru cholesterolu i trójglicerydów we krwi ( niezdrowej diety ), stresu, braku ruchu, picia niedostatecznych ilości wody czy stosowania używek. Powody chorób układu krążenia w ogromnej większości przypadków są zawsze takie same, więc jeśli osoba, której te dolegliwości dotyczą..

Interpretacja wyników badań

.. ...0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1% Mocz: barwa żółta przejrzystość zupełna PH 5 ciężar właściwy 1,020g/ml..

Kłucie w mostku

.. ...cholesterol,HDL,LDL i trójglicerydy? a robiła badanie wysiłkowe sercca? Zanim zaczęłaś biegać to powinnaś była skonsultować to z lekarzem, zrobić sobie próbę wysiłkową serca i kontrolować ciśnienie krwi. Być może masz nieodpowiedni dystans lub prędkość tego biegu i po prostu twój..

Walka z nadciśnieniem wygrana

.. ...stabilizacji cholesterolu, trójglicerydów, zatorach krwi , niszczeniu płytki miażdżycowej. Jest skuteczny w ponad 60 - ciu schorzeniach. Posiada aż 3 certyfikaty UE. Jego skuteczność jest potwierdzona wielokrotnymi badaniami i testowaniem w szpitalach w Europie. Stosowanie go jest..

Udar mózgu niedokrwienny z sparaliżowaną lewą połową

.. ...artykuł o ,,Cholesterol i trójglicerydy * * - tam jest wszystko napisane.Będzie dobrze.Zobaczysz,tylko lekarzowi powiedz o wiesiołku. Z pewnoscia tak było,że zaprastanie brania leków przeciwzakrzepowych było przyczynatego stanu rzeczy. Andrzeju wiem co przeżywasz, bo mój tata ( 70lat )..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy * * .Jest najbardziej sensowny.I wydrukuj sobie tabelkę - jak obniżyc cholesterol - co jeść ,czego nie jeść.Codziennie jedz 2 łyżeczki nasion wiesiołka przez kilkanaście dni,przerwa i znów.3x w tyg. duszona cebula[3 - 4 duszone cebule z dodatkiem..

Wyniki krwi przy baypasach

.. ...całk. 171 HDL 53 LDL 71 Trójglicerydy 236 PSA całkowity 2,270 Proszę o analizę wyników oraz ewetualną porade jak zmienić wyniki na lepsze. Pozdrawiam trójglicerydy obniża sie tak samo jak cholesterol.Pewnie bierze leki.I stosowac dietę obniżającą cholesterol,codziennie ruch,gimnastyka..

Nadciśnienie

.. ...surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w..

Nadczynność tarczycy

.. ...surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w..

Błagam o pomoc..

.. ...internecie pt.,,Cholesterol i trójglicerydy * * autor:S. Gromadzki. i na stałe stosować diete i zioła tam polecane.Znam kilka osób leczących się na cholesterol i miały zchwilowe zaburzenia wzroku i słuchu,zaburzenia równowagi - co jest skutkiem chwilowego niedokrwienia,bo naczynia są..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w..