Trójglicerydy wynik

Niedobór witaminy D naraża mężczyzn na choroby serca

.. ...złego cholesterolu oraz trójglicerydów. Niedobory witaminy D wiąże się z coraz większa liczbą chorób oraz z ogólnym ryzykiem zgonu. Wyniki naszych badań dowodzą, że są one ważnym czynnikiem ryzyka zawału serca - komentują autorzy pracy. Zdaniem naukowców, zwiększenie dziennych..

Echo serca - Str. 17

.. ...odnośnie cholesterolu i trójglicerydów , mianowicie 2 miesiące temu robiłam te 2 badania ( wyniki były ok , chol. 190 ) i wczoraj robiłam je również i o dziwo wyniki były podwyższone ( chol.227 ) . Czy podwyższone wyniki tych 2 badań mogły wyniknąć z tego że przeddzień badania ok godz 22..

Echo serca - Str. 18

.. ...mg/dl LDL 136 mg/dl Trójglicerydy 206 mg/dl Proszę mi odpowiedzieć czy moje wyniki są aż takie straszne , nie dość że choruję na nerwicę lękową i boję się zawału to tu jeszcze takie coś . Mam 35 lat 170 wzrostu i 82 kg - czy moja nadwaga jest przyczyną tak okropnych wyników , czy stres w..

Trigly to trójglicerydy?

.. ...140 mg/dl ) to samo co trójglicerydy .Bardzo proszę o informację.Dziękuję z góry. tak ,to wlasnie to oznacza. Triglicerydy TG_C poziom 168 dlaczego taki wysoki jak to leczyc z gory bardzo dziekuje przy jakiej normie taki wynik. Laboratoria podają różne normy. Sam wynik nie jest..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 2

.. ...cholesterol ) * 130 Trójglicerydy 52 * 150 Te wszystkie tłuszcze nie biorą się z powietrza ( nawet mocno zanieczyszczonego ), na wynikach widzimy wszystko to, co w siebie wrzucamy i nie ma sensu brać jakichś śmiesznych tabletek przeciwzawałowych ( aspiryna wprawdzie rozrzedza nieco krew,..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...się,że mam podwyższone trójglicerydy[230].muszę iść do lekarza,glukoza 62.cholesterol w normie.poradżcie co zrobić aby obniżyć trójglicerydy.muszę się przyznać ,że palę papierosy no i nie dawno stwierdzono u mnie nerwicę serca .czy to coś ma wspólnego na wyniki krwi?mam 35 lat ,160cm..

Czy dieta optymalna (Kwaśniewskiego) jest zdrowa? - Str. 2

.. ...),LDL ( * złego * ), trójglicerydów, i test na ciała ketonowe. Oto wyniki przed stosowaniem diety: glukoza - 95,3 mg% ( 60 - 109mg% ) cholesterol - 214,5 mg% ( 130 - 200mg% ) cholesterol HDL - 54,6 mg% ( M:35mg% ) cholesterol LDL - 118,8 mg% ( 135mg% ) trójglicerydy - 205,5 mg% ( M:40 -..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 117

.. ...Resztę wyników, tzn. trójglicerydy, cukier i pozostałe wyniki krwi też w normie. Lekarka powiedziała mi, że cholesterol może podnieść się pod wpływem stresu. Mam wprowadzić dietę, co było trudne bo prawie całkowicie nie jadam mięsa, a w szczególności smażonego, ale lubię makarony ,..

Poziom trójglicerydów 717

.. ...może oznaczać - nadmiar trójglicerydów w pokarmach, zwiększone wytwarzanie trójglicerydów przez wątrobę ( w głodówkach, w cukrzycy, w alkoholizmie, w niewydolności nerek ), zwolnione spalanie trójglicerydów ( w niedoczynności tarczycy ). ja mam triglycerides 3949.mg/dl cholesterol..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...odwodnienie i potas i morfologia powinna się unormować ,a jak ciśnienie witam bardzo prosze o interpretacje wynikow Trójglicerydy - 44mg/dl Alat - 22U/L ASPT - 58U/L z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam..

Interpretacja wyników: Trójglicerydy, Alat, ASPT

.. ...interpretacje wynikow Trójglicerydy - 44mg/dl Alat - 22U/L ASPT - 58U/L z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Proszę już więcej nie wklejać tej wypowiedzi. Skoro nikt nie odpowiada to najprawdopodobniej nie zna odpowiedzi. Podwyższone wartości aminotranferaz, niska wartość..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...cholesterol HDL bezp: 53 mg/dl trójglicerydy: 89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl cholesterol HDL ( * dobry * cholesterol ) w normie. Norma dla..

Cholesterol - wyniki

.. ...je z interpretować? Trójglicerydy - 243mg, cholesterol całkowity 252mg, cholesterol HDL - 53,3mg, cholesterol LDL - 150mg. Co mam robić dalej?? HDL - w porządku, reszta - wyraźnie za wysokie. Co robić? 1. Zmienić nawyki żywieniowe. Piwo, chipsy, frytki, hamburgery, cheeseburgery, tłuste..

Dieta śródziemnomorska po ablacji

.. ...istotne obniżenie poziomu trójglicerydów – o 29%. W grupie otrzymującej statynę obserwowano nieistotne statystycznie obniżenie o 9%. * Powyższe wyniki są intrygujące i wskazują na możliwe korzyści z alternatywnego lub naturalnego podejścia do leczenia często występującego..

Cholesterol HDL -podwyższony poziom

.. ...cholesterol ( 150 norma 130 ), trójglicerydy 113 ( norma 160 ), czyli w normie. nie popełniam jakichś rażących błędów dietetycznych, chociaż w tym roku chyba przesadziłam z lodami i może stąd ten wynik złego cholesterolu, sama lekarka dziwi się, bo jestem szczupła, nie mam obciązenia..

Trójgliderydy 1561.4

.. ...- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 162.8 MG/DL TRóJGLICERYDY - - - - - - - - 1561.4 MG/DL Śmigaj czym prędzej do lekarza. Wszystkie wyniki masz poza normą a trójglicerydy są masakrycznie wysokie..

Interpretacja wyników badań

.. ...0,83mmol/l LDL - D 1,79mmol/l trójglicerydy 1,15mmol/l CRP 3,6mg/l glukoza 2,94mmol/l Obraz krwi obwodowej granulacyty pałeczkowate 2% granulacyty segmentoeane 56% granulacyty kwasochłonne 5% Limfocyty 36% Monocyty 1% Mocz: barwa żółta przejrzystość zupełna PH 5 ciężar właściwy 1,020g/ml..

Wyniki

.. ...U/L ALAT 17.37 U/L Latex - czynnik RF 9 U/mL CRP_U 0.64 mg/l PO 1H 15 mm/1h Proszę o odpowiedz czy to są dobre wyniki. Mam 46 lat. wyniki,ktorych mozna pozazdroscic. wszystkie ponizej normy. pozdrawiam..

Kłucie przy sercu

.. ...cholesterol całk.,HDL,LDL i trójglicerydy,OB,morfologię z rozmazem.,mierz codziennie ciśnienie ze dwa tygodnie i idż z wynikami do lekarza.Tymczasem pij nalewkę ziołową wenoforton,.a jak ciśnienie podwyższone ,to nalewkę z jemioły.Tylko jak chol.podwyższony,nie bierz od razu leków,tylko..

Wysoki cholesterol

.. ...LDL - 205 NORMA{160} i trójglicerydy 95 norma {150} a HDL - 90 norma{75} i powiem CI ,ze ja mam powody do obaw przy takim wysokim poziomie cholesterolu ,gdyz występują u mnie kołatania serca od wysokiego cholesterolu.Wczoraj byłam na wizycie u endokrynologa z wynikami i okazało się,ze..

Miażdżyca żył kończyn dolnych

.. ...cholesterol całk.,HDL,LDL,trójglicerydy,CK - kinaza kreatyny.Jak cos nie tak,przeczytaj artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy * * .Bad. cholesterolu kosztuje 21 zł.prywatnie.I wszystko wyjaśnisz.Dopiero z wynikiem idż do lekarza.Napisz ,co ci wyszło.Jak masz wysoki cholesterol,to nie..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 3

.. ...podwyższone a i cholesterol i trójglicerydy przekroczone ( chol 263 a trój 213 nie wiem czy wpływ na wynik nie miało ciastko z bitą śmietaną ponieważ o 8 wieczorem mi się zachciało i zjadłam a rano poszłam się badać ) więc mam już 3 punkty podwyższonego ryzyka : stres - nerwica ,..

Prosze o ocenę wyników

.. ...cholesterol 225 mg/dl, trójglicerydy 65 mg/dl, ALT 24,0 U/I AST 35,0 U/I leukocyty 5,20x10^3/uL, neutrocyty % 38,2%, limfocyty % 49,8%, MXD % 12,0% neutrocytyt 2,00x10^3/uL limfocyty 2,60x10^3/uL MXD 0,60x10^3/uL erytrocyty 4,54x10^6/uL hemoglobima 14,5 g/dl hematokryt 40,4% MCV 89,0 fL..

Przepychanie (czyszczenie) żyły szyjnej

.. ...artykuł,,Cholesterol i trójglicerydy * * .Zastosuj tacie dietę obniżającą cholesterol jeśli mu gotujesz.Ja też mam cholesterolowca,,na garnuszku * * i stosuję tę dietę dla wszystkich.Wychodzi na zdrowie wszystkim.MÓj cholesterolowiec ma coraz lepsze wyniki.Codziennie je 2 łyżki otrąb..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy * * .Jest najbardziej sensowny.I wydrukuj sobie tabelkę - jak obniżyc cholesterol - co jeść ,czego nie jeść.Codziennie jedz 2 łyżeczki nasion wiesiołka przez kilkanaście dni,przerwa i znów.3x w tyg. duszona cebula[3 - 4 duszone cebule z dodatkiem..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...35 Cholesterol LDL 83 Trójglicerydy 98 CK - kinaza kreatynowa 63 Ciśnienie tętnicze stałe mierzone codziennie w granicach 120/80 Więc jak to jest z tymi lekami ?Po trzech miesiącach ich nieużywania wyniki mam lepsze niż w czasie kiedy zażywałem lekarstwa.Czyżby środki naturalne były..

Wyniki krwi przy baypasach

.. ...całk. 171 HDL 53 LDL 71 Trójglicerydy 236 PSA całkowity 2,270 Proszę o analizę wyników oraz ewetualną porade jak zmienić wyniki na lepsze. Pozdrawiam trójglicerydy obniża sie tak samo jak cholesterol.Pewnie bierze leki.I stosowac dietę obniżającą cholesterol,codziennie ruch,gimnastyka..

Lipemia

.. ...całkowity 250, HDL - 55, Trójglicerydy 920. Z przedostatnich badań tylko całkowity spadł z 420, reszta wyników gorsza. Biorę atrox 40 od 3 miesięcy, ale bardzo lubię piwo i piję codziennie po obiedzie butelke, czy to moze być przyczyną gorszych wyników. Zrzuciłem w tym czasie 2 kg, w..

Cholesterol- interpretacja wyników, podwyższony LDL

.. ...pozdrawiam iza Bardzo ładne trójglicerydy, pozazdrościć. Z cholesterolem nie ma tragedii, nigdy nie ma się jednakowego poziomu, jak codziennie robiłabyś badania to były by inne. Powodami mogą być, stres, branie jakichś leków ( antykoncepcyjne ). Masz nerwicę lub inne lękowe zaburzenia?..

Górne ciśnienie w normie, dolne wysokie

.. ...morfologię, cholesterol, trójglicerydy, kreatynina, eGFR, TSH, wszystkie wyniki w normie, przed wizytą jeszcze mam zrobić RTG klatki piersiowej. Może ktoś zmaga się też z takim problemem? Pozdrawiam mierzyłeś innym aparatem? Mierz i zapisuj Tak. Mierzyłem aparatem w domu i u lekarza..

Zawroty głowy.

.. ...cholesterolu:całkowity,LDL,HDL i trójglicerydy.I z wynikami do lekarza.I z zapiskami cisnienia przez jakieś 2 tygodnie. Łykaj magnez z witaminą B6 i pij sok pomidorowy,podobno wtedy magnez lepiej się wchłania..

Interpretacja wyników Biochemia

.. ...Mężczyźni: 35 - 70 mg/dl Trójglicerydy ( triglicerydy ) Wartości referencyjne: 50 - 200 mg/dl Czyli wszystko jest ok - Zdrowa 1 - Teresa ma racje wszystko w normie a najlepsze to wyniki troglicerydow - bardzo niskie a im nizsze tym jeszcze lepsze Nie zgadzam się z Tobą Robert. Patrząc na..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 ) Billirubina całk. w surowicy 13 ( 3 - 22 ) ALT 28 ( 11 - 66 ) AST 18 ( 14 - 59 ) Amylaza w surowicy 58 ( 30 - 110 ) Sód w surowicy 141 ( 137 - 145 ) Potas w..

Prosze o interpretacje wynikow!!!

.. ...artykuł,,Cholesterol i trójglicerydy * * autor S.Gromadzki.Zero alkoholu,dieta obniżająca cholesterol.Uszkodzenie wątroby może być od leków,substancji chemicznych,alkoholu,nadmiernego wysiłku fizycznego...Udaj się do zielarza po mieszankę na odtruwanie wątroby.Obniża trójglicerydy dieta..

Pocenie, czkawka, zimne nogi

.. ...cholesterol całk., LDL * HDL * trójglicerydy,EKG ,ciśnienie mierz i zapisuj ,z wynikami do lekarza.Może to coś z krążeniem .Jeśli chodzi o zioła na poprawę krążenia,to najlepsza mieszanka ziołowa - - wenoforton.Może ci poprawić krążenie i nogi nie będą zimne.Codziennie przed snemćwicz..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...sprawdzenia. Oto one: Trójglicerydy: 82 ( 60 - 150 ) Bilirubina całkowita 4 ( 0,3 - 1,2 ) ast/got 46 ( 1 - 40 ) alt/gpt 58 ( 1 - 41 ) ggt 41 ( 9 - 55 ) alm amp 76 ( 0 - 115 ) cholesterol hdl 59 ( 35 - 80 ) cholesterol 283 ( 150 - 200 ) cholesterol ldl 207 ( * 135 ) Zastanawiam się czy..