TSH 3 norma

Częstoskurcz - ablacja - Str. 21

.. ...jeszcze raz jonogram i TSH. Ale to chyba nie to...Pozdrawiam Do emt81. Pytasz, czy po skutecznej ablacji można żyć i pracować normalnie? Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że oczywiście tak, jak najbardziej, a nawet lepiej, bo bez obaw, że * złapie * Cię nie wiadomo kiedy i gdzie. Ja..

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...szybkiego pulsu...wynik TSH mnie przestraszył - norma od 0.4 a moj wynik - 0,010 tak wiec od razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to TSH nie jest normale tak wiec następe skierowanie na badanie krwi tym razem ft4, teraz..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 103

.. ...sobie badanie krwi i tsh wszystko tak jak powinno byc . a teraz mam pytanie do reszty od 3 tygodni jak odstawiłem jeden lek bo psychiatra mi kazał to mam następujące objawy przez 1 tydzien miałem nogi z waty normalnie same mi sie uginały ;p przez 2 tydzien mnie bardzo mocno plecy bolały..

Niedoczynność tarczycy - Str. 2

.. ...miesięcy.. Wyszło mi tsh około 46. Wiem że to niedoczynność, ale nurtuje mnie skąd ona się wzięła; całe wakacje spędziłam w górach, wchodziłam na wysokość ponad 3000 m.n.p.m czy to może mieć jakiś zwiazek? Poza tym pare lat temu miałam badane przeciwciała od tarczycy... były 10 - cio..

Niedoczynność tarczycy - Str. 20

.. ...ok - jeśli chodzi o tsh,ft3 i ft4.Na ostatnich badaniach okazało sie ,że tsh spadło mi poniżej normy - niewiele ale zawsze 0,198 a norma jest od o,200 a ft4 w normie z kolei ft3 nieco ponad normę.Mój endokrynolog delikatnie zmiejszył mi dawkę euthyroxu i całkiem spokojnie zareagował na..

Niedoczynność tarczycy - Str. 23

.. ...mam pojęcia co to jest TSH 26,071 norma 0,490 - 4,670 o co chodzi PROSZĘ O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ EDYTA Twoja tarczyca nie produkuje hormonów i TSH przez to masz bardzo wysokie.Masz niedoczynność, koniecznie idź jak najszybciej do endokrynologa. ~Kaszi2 Dziękuję za odpowiedż ale jest..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 158

.. ...zatokowa i podwyzszone TSH tarczycy udalem sie wiec do endokrynologa oczywiscie prywatnie bo na NFZ to pewnie dop w maju 2009: )lekarz od tarczycy wykonal jeszcze jedno badanie krwi na TSH trzeciej generacji oraz na HELICOBAKTER PYROLI czy jakos tak ( chodzi o bakterie w zoladku..

Dodatkowe skurcze - Str. 21

.. ...kierunku !:( no mi badanie TSH robiono dwa lata temu ponad norma byla od 0,3 do 3,0 a ja mialam 0,85 wiec z tarczyca u mnie jest w porzadku.juz sama nie wiem.chyba sie prywatnie wybiore na echo serca bo tam przynajmniej zaplace to i sie czegos moze dowiem.a moj holter jak juz pisalam..

Kłucia z lewej strony klatki piersiowej

.. ...takie wspolczynnikiCRP,TSH . mozecie mi powiedziec co to sa za wspolczynniki i jaka jest ich norma?DZieki za odpowiedz TSH to jeden z hormonow tarczycy , CRP to tzw. bialko c - reaktywne , wskaznik min stanu zapalnego w organizmie kuguar24@interia.pl przeszedłem zapalenie osierdzia i..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 281

.. ...endokrynologa - hormony tsh,ft3,ft4 - norma. cały czas dolegają mi częste skurcze serca - takie szarpanie prawie aż nieraz. potem miałam pecha i potrąciło mnie auto na przejściu dla pieszych. po wypadku wróciłam do domu. pierwsze dwa tyg leżenie w łóżku. jakoś dochodziłam do siebie (..

Zespół Barlowa jest wyleczalny?

.. ...badania morfologia i TSH niby wyszło dobrze a jednak dostałam skierowanie do kardiologa. miałam szczęście bo trafiłam na bardzo dobrego lekarza bo juz na pierwszej wizycie podejrzewał co mi jest. zrobił jeszcze tylko dodatkowe EKG i echo serca i potwierdził diagnoze. zalecił brac..

Problemy z sercem po nadczynności tarczycy

.. ...wyłapac... teraz gdy wyniki tsh i ft4 mam w normie no to ft4 jest roche zaniżone tsh 1,35 ft4 1.97 a norma jest 1,75 pomimo ze juz wszystko dochodzi po lekach cały czas odczuwam to potykanie sie serca reszta ucichła takie jak 200 uderzeń na minute takie ataki...lecz biore propanolol10 bo..

Norma TSH

.. ...morfologie krwi, w tym TSH. Morfologia jest bardzo dobra, natomiast TSh wyniosło u mnie 4,3 przy normie od 0,3 do 6,2. Mam pewne obawy czy aby ta norma nie jest zbyt wysoka. Ktos z Was wie dlaczego jest taka, a nie inna? Proszę o interpretację wyniku. no i nie jest zle poniewaz piszesz..

Norma TSH - Str. 2

.. ...przy tak wysokim wyniku TSH nie badano mi hormonów tarczycy, bo wyglądam na nadczynność ( mam objawy typowe dla nadczynności ). Zapisałam się już na badanie poziomu prolaktyny, żeby sprawdzić, czy to nie przysadka, a ściśle guz... Czuję się wprost fantastycznie!!! Prywatne praktyki..

Norma TSH - Str. 3

.. ...Pozdrawiam. Norma dla TSH jest od 0,51 do 4,30. To jest pewne ostatnio robiłam badania i na nich jest podana norma. Dziewczyny, ja mam wynik 3.580 uIU/ml zrobilam te badania bo pjawily sie u mnie ciemne wloski, nie jest ich duzo, staram sie je wyrywac, nie mniej postanowilam to zdadac...

Norma TSH - Str. 4

.. ja mam TSH 0,7 niby w normie ale mam problemy z miesiączkami, strasznie dużo jem a jestem szczupła 55 kg a wzrost 170, jest mi ciągle gorąco i duszno, musze cały czas wietrzyć pokój i wciąż brakuje mi tlenu, ostatnio też mam kłopoty z sercem przyśpieszone bicie. Czy myślicie że powinnam iść do endo bo wynik..

Pojawiają mi się na ciele sine plamki

.. ...podobne objawy zrobic TSH .POZDRAWIAM Tarczyce robilam .Wyniki prawidlowe mieszcza sie w normach.Ale na forum tarczycy powiedziano ,ze te wyniki w dolnych normach i moje objawy ( uczucie zimna )odpowiadaja niedoczynnosci.I rzeczywiscie bo Thyrozolu poczulam sie lepiej.Nie marzne juz tak..

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...LDL - CHOL 45mg TEST:TSH - AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to należy leczyć i nieleczene do czego doprowadzi Dziękuje O ile nie jest to uroda, nie napisał Pan ile ma lat ile waży, jak się odżywia itd., to dość niski poziom TSH ( norma od 0,4 do 4 - 5..

Bardzo dziwne ciśnienie 120/42

.. ...dodatkowych ( np echo, TSH ). Proszę udać się do lekarza na wizytę. ja też kate nie spotkałam się, radzę po prostu wizytę u lekarza, mi tez było ciężko, bo mam podwyższone ciśnienie, ale tak już jest, normalnie w moim wieku z tego co wiem powinno byc 120/80 ja mam 140/90/95, a po wypiciu..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1126

.. ...są tego następstwa. tsh ok serducho zdrowe a miewam te potykanie sie serca. bije normalnie nagle krotka przerwa jakies dziwne uderzenie a po nim serja szybszych uderzeń. Pozdrawiam i czekam na odp. aha jestem strasznie wrażliwy na dźwiękk ( uszy pękają jak np myje naczynia albo domofon..

Nerwica w ciąży - Str. 98

.. ...badania z krwi, jonogram, tsh, rtg kregoslupa, eeg glowy i ... dalej nie wierze w to co powiedziala mi pani neurolog. Nerwica i stany lekowe. Teraz siedze i wymyslam jakie badania jeszcze moglabym zrobic. Codziennie mam problemy z oddychaniem i ten bol w klatce piersiowej... Nie moge..

TSH - jak to wygląda?

.. ...Zostalam wyslama na badanie TSH. Jak to wyglada? Co jest na tej karteczce z wynikami? Jak je odczytac? jak odczytać? normalnie... odczytać wyniki z kartki Witaj Murofa!!U mnie każdy lekarz mówi ze mam powiększoną tarczycę i wysyłali mnie na badanie TSH. Miałam je robione dwa razy i za..

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza tę chorobę. Pozdrawiam! Mam pytanie do Barbarelli, jaki jest wskaźnik TSH przy horobie hashimoto? Robiłam ostatnio badanie i wyszło dobrze ( nie robiłam..

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość - Str. 2

.. ...mieście/ na postawie wyniku tsh.Mari to tak ku przestrodze. A teraz ja : ) Mari, nie ma powodów do takich nerwów. Nie masz Hashimoto, więc powinnaś się z tego cieszyć! Co do wyników hormonów, to nie będę się wymądrzać, bo nie jestem lekarzem. Jednak widać, że FT3, FT4 są bliskie górnych..

Wyniki badań tarczycy

.. ...wyniki badan tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje..

Nadciśnienie w młodym wieku 18 lat

.. ...niedoczynność tarczycy, TSH 4.3 ( a norma do 4.2 ), dostałem 3 leki na ciśnienie, 3 leki 3 razy dziennie, wiec 9 tabletek dziennie, plus na tarczyce eltroxin 25 mg, wiec 9.5 tabletki dziennie : ), i do domu, kazali mi wyciąć migdałki, ale tego nie zrobiłem bo mama mi chaje zrobiła że..

Wyniki TSH 0,77 dobre?

.. Miałam badanie TSH,mam andzieję że moja miesiączka nie miała na nei wpływu: )mam dużo objawów nadczynności, mój wynik to 0,77. Czy to jest ok?ma któś taki wynik? mala masz nadczynnosc idz do lekarza,pozdrawiam. na pewno? niby norma od 0,4 ..ale w sumie objawy sie zgadzają i wszyscy mówili, że to nerwica...

Tarczyca i Anty tpo

.. ...je tylko obserwowac. TSH, ft3, ft4 w normie. Dzis robilam anty tpo i norma jest 0 - 6. Wiem ze choroba hashimoto to powyzej normy a moj wynik to prawie zero. Czy to cos nie tak jesli jest prawie na dolnej granicy? ????bo nie wiem czy robic dodatkowe badania, pozniewaz mam niesamowite..

Potrzebuje pomocy. Nie umiem żyć normalnie ...

.. ...badanie krwi i poziom tsh, jak się ma nadczynność tarczycy ma się objawy takie jak lek, nerwowość, bezsenność, itp Bezradna takich jak ty jest tutaj tysiace. Spojrz tylko na watki o nerwicy, tysiace postow od setek ludzi - a kazdy o tym samym - o tym, o czym Ty piszesz. Mam dokaldnie ten..

Padaczka czy nerwica?

.. ...cholesterol, zelazo, tsh - wszytko w normie, mierze cisnienie - tez norma, czasem skoki, ale to chyba na tle nerwowym...Nie wiem co jeszcze mialabym zrobic, ale chyba neurolog podpowie, mam skierowanie...dzieki za odpowiedz. Witaj Gajka, z tego co opisałaś ciężko wywnioskować czy to..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...moje wyniki sa dobre tsh 0.93 norma od 0,4 - 4.0 ft3 3.94 norma od 1.5 - 4.1 ft4 1.12 norma od 0.8 - 1.9 Co może mi dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam. Z tarczyca wg wynikow jest chyba wszystko ok. Moze wszystko przez ta anemie spowodowana..

Dolegliwości z sercem

.. ...CRP poniżej 6,0 mg/l TSH 3 - cia generacja Wynik:1,699 mU/L Norma min:0.35, Norma max: 4,94 Krew: - - - - - - - - - - - - - WBC 8.1x10^3 RBC 4.93x10^6 HGB 15.2 g/dA HCT 46.3 % MCV 93.9 MCH 30.8 MCHC 32.8 PLT L 190x10^3 Wzór krwinek białych: podzielone 0,43 Kwasochłonne 0,02 Prolimfocyty..

Nadciśnienie i skoki ciśnienia - Str. 2

.. ...wyszły następująco: TSH - 0,60 ( norma 0,40 - 4,00 ) FT3 - 3,59 ( norma 1,80 - 4,20 ) FT4 - 1,31 ( norma 0,89 - 1,76 ) U lekarza nie byłem jeszcze ( brak czasu ) ale chyba są w normie te badania...? Biore prestarium pomaga ale ogólnie samopoczucie jest kiepskie u mnie:( Witam, ja mam..

Zaburzenia nerwicowe o podłożu lękowym połączone z napadami paniki

.. ...czy badałes tarczyce? TSH ( s ) mU/l 2,13 norma: 0,27 - 4,2 - to wynik z maja. no to jesteś nerwusek.Może ,,buerlecitin * * ci pomoże na koncentrację.Poczytaj o tym.Mojemu synkowi[gimnazjum] pomogło,nabrał chęci do nauki.Jak nie chcesz sie truć,to ziołowe tabletki uspokajające sobie..

Prawidłowe tsh a objawy tarczycy

.. Witam, robilem tsh i mam 2,6 w normach 0,4 - 4,2 , a objawy mam jak na tarczyce... czy ktos mial problem z ft3 i/lub ft4 przy prawidłowym tsh? objawy: napady ( czasami naprawdę mocnych ) zawrotów głowy, brak sił, osłabienie mięśni, napadowe samoistne napinanie różnych mięśni , wzrost masy, uczucie *..

Czy to nerwica?

.. ...dużo warzyw i owoców. TSH 0,798 norma( 0,4 - 4,0 ) biore eltroxin 150. Pije melise brałam persen forte ,teraz biore hydrxizinum który mnie uspokaja,a raczej otumania przez co jestem mniej nerwowa,ale te pulsowania mam cały czas,raz są słabsze,a raz mocniejsze.Przez ostanie trzy dni tak..

Poziomy hormonów tarczycy świadczący o nadczynności

.. TSH - 0,60 ( norma 0,40 - 4,00 ) FT3 - 3,59 ( norma 1,80 - 4,20 ) FT4 - 1,31 ( norma 0,89 - 1,76 ) Mam pytanie czy te wyniki mogą świadczyć o nadczynności tarczycy?? Moje objawy to problemy z koncentracją drażliwość nerwowość, skoki ciśnienia, złe samopoczucie, brak energi. idż do endokrynologa,tsh jest..

Bolące mięśnie

.. ...porządku, OB w porządku, TSH w porządku, nie było nic do czego można by się przyczepić... Czuję się strasznie głupio, bo wydaje mi się że wszyscy uważają że cuduję i wymyślam sobie te problemy z mięśniami a w rzeczywistości nie jest ze mną tak zle. Być może nie jest bo cały czas mogę..

Ból brzucha

.. ...bardzo dobrze, jedynie TSH jest ponoć jak na mój wiek ( 22lata ) lekko za wysokie ( 3,5 ), ale nie zdążyłem jeszcze udać się z wynikami do lekarza rodzinnego bo rozłożyło mnie to choróbsko... Będę wdzięczy za rady, pozdrawiam. TSH ok,norma górna to 4,5, ale warto tarczycę zbadać, może..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam bardzo silne bóle nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej górnej normy. zrób dalsze badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i przeciwciała aTPO. Norma TSH jest od 0.400 -..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 ( NORMA 0.4 - 4.0 ) Czy powinnam się tymi wynikami denerwować?, czy są wynikiem wypadania włosów? Bardzo proszę o pomoc. Hej, wyniki tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11 lat ), może więc te prochy za długo bierzesz.Na pewno trzeba..

Kobiece dolegliwości sercowe i nie tylko

.. ...miesiace temu badalam tsh, mialam 1,800, przy normach 0,25 - 5,00, wiec chyba ok. Znajomy lekarz powiedzial, ze czesto zelazo ucieka przy chorobach ukladu pokarmowego, ale nie mam zadnych dolegliwosci, wiec...sama nie wiem...,Wiem ze marudze i jestem nudna jak flaki z olejem... Bardzo..

Tarczyca

.. Czy TSH 3 norma jest od 0,27 - 4.20 a ja mam dokładnie 4.20 to dobrze? zbadaj sobie jeszcze T3 i T4.Z wynikami do endokrynologa.Normy są różne w zal. od wieku i płci. TSH jest u Ciebie za wysokie. Zrób jeszcze FT3 i FT4. a czy to jest bardziej do niedoczynności czy nadczynności tarczycy? Wszyscy lekarze..

Oporne nadciśnienie

.. ...obniżona tarczyca? niskie TSH? A robiłaś FT3 i FT4 ? TSH wynosi 2.000 ( czyli norma ), natomiast FT3 i FT4 nie miałam. A co do obniżonej tarczycy przepraszam, źle odczytałam wynik ; ) jesli chcesz wykluczyc tarczyce to zrob te badania. mozna miec tsh w normie, a mimo to nad lub..

Niepokój, nierównomierne bicie serca, czy coś jest nie tak?

.. ...rozmazem,ASO,CRP i na tarczycę TSH,T3,. T4Oraz Ekg T jedno jest pewne - normalne to to nie jest z opisu wynika, że masz skurcz dodatkowy - ten mocniejszy i przerwę wyrównawczą ale do diagnozy potrzebny jest lekarz, który zrobi badania i na ich podstawie zdecyduje czy to groźne czy..

Nerwica? czy zabardzo panikuje

.. ...miałam jeszcze robione tsh i też norma.Tylko dlaczego mam takie dolegliwości kiedy wogóle się nie stresuje??Achhhh ten ciągły ucisk w mostku:( ( pozdrawiam i życzę powodzenia Angela - tylko wydaje ci sie ze sie nie stresujesz, to sie dzieje w twojej podswiadomosci i nawet o tym nie..

Problemy

.. ...wiązku z tarczyca to TSH: wynik 2.4 norma 0,3 - 4,3 FT3 wwynik 5.9 norma 3.9 - 6,8 FT4 wynik 20.8 norma 11 - 22 Chciałem dodac ze chyba mam trocche powiększone węzły chłonne i ze od roku mam w mijscu mięsni nazywaja sie potoczie motyle najrzersze grzbietu jak napne znaczy dam do góry..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. TSH 1.402 ( 0,270 - 4,700 ) FT3 3.97 pg/ml ( norma 2.60 - 5.40 ) FT4 1.05 ng/dl ( norma 0.70 - 1.55 ) Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL..

Poziom tsh

.. ...badania na tarczycę poziom tsh mam 11.47 mój lekarz powiedział mi że jest wszystko ok a ja wiem że norma jest ok0.4 czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić w takiej sytuacji?? proszę. pozdrawiam marta Brak słów, zmień lekarza! Przy takim wyniku TSH powinnaś od razu dostać skierowanie..

Nie wiem co mi jest

.. ...Immunochemia: Ige i TSH w normie, Mocz: ph - ok, ciężar właściwy ok, leukocyty neg glukoza norma białko neg ciała ketonowe neg urobilinogen norma bilirubina 1 powinno być * 0,2 mg/dL azotyny pos powinno być neg erytrocyty 25 powinno byc 0 - 5 Biochemia żelazo 22 norma 5 - 30 glukoza 75..

Wyniki immunochemii

.. ...mojego 5 letniego syna: TSH 3,390 ulu/ml ( norma 0,27 - 4 - 20 ) FT3 5,58 pmol/l ( norma 6,10 - 9,10 ) za niskie FT4 14,47 pmol/l ( norma 12,00 - 22,00 ) Proszę o pomoc w interpretacji. Dodam, że dziecko ostatnio bywa agresywne. TSH 3,390 ulu/ml ( norma 0,27 - 4 - 20 ) FT3 5,58 pmol/l (..