TSH poziom

fT3 (trijodotyronina) i fT4 (tyroksyna)

.. ...się standardowo poziom TSH. Jest to hormon tropowy, wydzielany w przysadce mózgowej. Jego zadanie polega na pobudzaniu tarczycy do wydzielania hormonów, które z kolei zwrotnie hamują wydzielanie TSH przez przysadkę mózgową ( sprzężenia zwrotne ujemne ). Jeśli poziom TSH odbiega od normy,..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 1048

.. ...wykonując badanie krwi na TSH, okazało się że miałem zbyt niski poziom hormonów co jeszcze bardziej pogarsza mój stan emocjonalny. Psychiatra przepisał mi lek o nazwie SEROXAT oraz Hydroxyzinum i w nagłych napadach lęku AFOBAM, który jest lekiem silnie uzależniającym nawet po 1 tabletce,..

Kardiomiopatia rozstrzeniowa - Str. 12

.. ...lipidogramem ,elektrolitami i TSH ( tak szczerze to kto zna poziom swoich trójglicerydów ? ) - Chodzic na powietrzu ile się tylko da. I jeszce taka jedna uwaga. Chorzy na kardiomiopatię z reguły otrzymują umiarkowany stopień upośledzenia u orzeczników niepełnosprawności a to gwarantuje..

Propranolol - Str. 3

.. ...rąk, zrób sobie badanie TSH na poziom hormonu tarczycy. U mnie główną przyczyną drżenia rąk i nerwowości była nadczynność tarczycy. Badania robiłam tzw. po nitce do kłębka, ( mnóstwo różnych badań ) obecnie biorę propranolol 10mg 2xdziennie po 1 tabl. drżenia rąk ustały po dwóch..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 110

.. ...myslalam ze mam wylew okazalo sie ze to byl atak paniki tak nazwali to lekarze pozniej bylam w polsce zrobilam podstawowe badania krew ob rtg pluc tsh poziom cukru i wsztystko ok co mam robic pomozcie..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 155

.. ...badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół serca, to nic..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...ALT w normie AST37,30, TSH 0,372 ( 2 miesiące temu miałam 2,00 ). Dodam, że przez ten czas schudłam ok. 9 kg ( przy czym wcześniej nie miałam nadwagi ). Jestem załamana. Wiem, że to głupie, ale jak ktoś pisze, że ma TRG na poziomie 250 i robi z tego aferę to nie wiem, czy mam się śmiać,..

Bardzo silne bóle głowy wywołane stresem lub nerwami - Str. 4

.. ...badania krwi na hormony: TSH, FT3 i FT4 i przeciwciała aTPO. Warto sprawdzić poziom witaminy B12, jej niedobór powoduje problemy z równowagą, zaburzenia widzenia i depresję. Pozdrawiam. Witajcie, ja mam straszne bóle głowy raz z jednej strony raz z drugiej, głowa boli coraz mocniej az w..

Niedobór potasu - Str. 2

.. ...tarczycę, badania krwi: TSH, FT3 i FT4. Choroby tarczycy powodują m.in. kołatania serca i problemy z oddychaniem, także zbyt niski poziom potasu i innych mikroelementów. Pozdrawiam. Dzięki za to, że trochę podniosłaś mnie na duchu oraz za pomysł wykonania dodatkowych badań. Ale..

150 uderzeń na minutę

.. ...objawy zrobilam badanie tsh i wyszlo dobrze to badanie to chyba jest zwiazane z tarczyca nie wiem ile masz lat bo ja bedac w wieku lat okolo 30 tez milam takie szybkie bicie serca ale byla to nerwica mam 40 lat i pracuje ciezko fizycznie moze to ma zwiazek przyszla mi tez na mysl..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 66

.. ...badania, w tym poziom TSH i USG tarczycy - wszystko wyszło ok. Wykluczono zatem chorą tarczycę i nikt do tego nie wracał. Z czasem dostałam potwornych częstoskurczy serca. Ciągle mnie to atakowało. Nie wiedzialam co się ze mną dzieje. Kardiolodzy u których się leczyłam zawsze sprawdzali..

Ucisk, gula w gardle - Str. 14

.. ...skierowanie na badanie TSH na poniedzialek To badanie poziomu hormonu przysadki mózgowej odpowiedzialnego za prace tarczycy...nigdy nie mialam problemow z tarczyca no ale zobaczymy co pokaze to badanie Dodam że żle czuję się przez ta kulke w miejscach zatłoczonych robi mi sie duszno..

Uczucia przewracania serca

.. ...niemiarowe?u mnnie badanie tsh bylo 0,85 ale to bylo 2 lata temu jak jest teraz to nie wiem.a czy mozliwe ze na stan serducha miala wpyw ciaza,porod( cesarskie ciecie co prawda ) karminie piersia idt? dziekuje za odp tez rozumiem ze na odleglosc to raczej sie nie da nic zrobic ani..

Wynik Holtera, czy się martwić?

.. ...do rozważenie badanie TSH. Pozdrawiam : ) Ania - brak danych do oceny; - przyczyna, wiek itd... * rytm zatokowy z tendencją do tachykardii * - co to znaczy?? Średnia częstość 93 nieco przyduża - ale pewnie mieszkasz w mieście : ). Jaki procent wartości powyżej 100??. * poziom ST..

Norma TSH - Str. 2

.. ...przy tak wysokim wyniku TSH nie badano mi hormonów tarczycy, bo wyglądam na nadczynność ( mam objawy typowe dla nadczynności ). Zapisałam się już na badanie poziomu prolaktyny, żeby sprawdzić, czy to nie przysadka, a ściśle guz... Czuję się wprost fantastycznie!!! Prywatne praktyki..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...niedoczynność tarczycy TSH 2,77, od wczoraj odczuwam zawroty głowy, po wykonaniu badań hemoglobina - 13,9, cholesterol - 302, HDL - 83 , LDL - 167, TG - 254. Od dłuższego czasu odczuwam mrowienie dłoni w czasie snu. Czy te objawy mają związek z tymi wynikami? Proszę o pomoc. ewa64 TSHto..

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...LDL - CHOL 45mg TEST:TSH - AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to należy leczyć i nieleczene do czego doprowadzi Dziękuje O ile nie jest to uroda, nie napisał Pan ile ma lat ile waży, jak się odżywia itd., to dość niski poziom TSH ( norma od 0,4 do 4 - 5..

Jaki powinien być poziom hormonu TSH u 10-latka?

.. ...jaki powinien być poziom hormonu tsh u dziesięciolatka?CZY 2,730 mlU/I JEST WYNIKIEM PRAWIDłOłOWYM ?Znam normy tego hormonu u osoby dorosłej i wiem ,że nieco inaczej wyglądają one w stosunku do dzieci...

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1065

.. ...skierowanie na morfologię, TSH, poziom Potasu, glukozy, oraz coś czego niestety nie mogłem rozczytać xD. Przepisał mi także magnez. Gdy wróciłem łyknołem 2 tabletki ( pomyliłem zalecenia na recepcie, chodziło o 2 tabletki w ciągu dnia, a wychodzi na to że w okresie 12 godzin łyknełem 3..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...* ) cyt.,,Czy poziom TSH rowny 4,68 uIU/ml mozna uznac za prawidlowy? Prosze o odpowiedz * - Podany poziom TSH świadczy o niedoczynności tarczycy ( tarczyca produkuje zbyt mało hormonów ). To nic, że 2 lata temu wynik Twojego TSH był równy 1,291uIU/ml ( niby w normie, ale w kierunku..

Jaka jest przyczyna mojej arytmii?

.. ...sprawdzenie poziomu TSH. Ale zbadałam krew i zarówno z tarczycą jak i poziomem jonów w moim organizmie jest wszystko ok ( tak mi się wydaje ). Sód 143mmol/l, Potas 4,0 mmol/l, Wapń 2,27 mmol/l, Magnez 0,77 mmol/l, TSH 3,31 mlU/l. Nie wiem do jakiego lekarza jeszcze się zwracać, co robić..

Zawroty głowy, ból żołądka i niby wszystko ok

.. ...tarczycę. Zrób badania krwi: TSH, FT3, FT4 i aTPO ( przeciwciała ). Sprawdź też poziom wit. B12. Może inni forumowicze dorzucą coś innego. Pozdrawiam. no wlasnie z tarczyca chyba cos nie jest tak ... lekarka mi tak powiedziala gdyz mialem badanie krwi i moczu no i super wszystko wyszlo..

Kłucie w okolicach serca

.. ...badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół serca, to nic..

Niski poziom fosfatazy alkalicznej

.. ...[norma 91 - 258]. Dodatkowo mam niski poziom potasu 3.1mmol/l. TSH, ft4, ft3 w normie. Ogólnie staram się dobrze odżywiać a i tak słabo się czuję i wyglądam blado. Zdrówka życzę wszystkim forumowiczom : - )..

Wyniki badań tarczycy

.. ...wyniki badan tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje..

Puls a wysokie fT4

.. ...badaniach wyszlo 26/05 TSH 3.96 Cholersterol calkowity 220 HDL 30 Trojglicerydy 225 Glukoza 102 Poziom krwinek bialych 10.2tys przy normnie 10 tys Innych nie robilem bo to akurat darmowe a szkoda. Wiec jedyne co extra dostalem do leki na cholesterol. I ze mam brac na zbicie cisnienia...

Nerwica - ja walczę, a Ty? pomóżmy sobie - Str. 2

.. ...sobie hormony tarczycy ( TSH, FT3, FT4 ) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz ( jestem tej pani doktor wdzięczna ) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum ( wapno ) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest stresowe, my..

Uczucie przewracania się serca

.. ...sobie hormony tarczycy ( TSH, FT3, FT4 ) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz ( jestem tej pani doktor wdzięczna ) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum ( wapno ) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest stresowe, my..

Życie a nerwica

.. ...sobie hormony tarczycy ( TSH, FT3, FT4 ) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz ( jestem tej pani doktor wdzięczna ) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum ( wapno ) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest stresowe, my..

Dodatkowe skurcze, czy nerwica?

.. ...sobie hormony tarczycy ( TSH, FT3, FT4 ) oraz poziom magnezu. Jesli chodzi o mnie to mój lekarz ( jestem tej pani doktor wdzięczna ) przepisał mi ASPARGIN i MAGNEB6 leki nalezy brać regularnie, zażywałam też calcium gluconicum ( wapno ) Pamiętajmy o tym,że nasze życie jest stresowe, my..

Ufać czy nie kardiologowi? - Str. 2

.. ...badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół serca, to nic..

Optymistyczność, mam przewracanie serca

.. ...badanie tarczycy ( hormon TSH ) wykluczyc nadczynność tarczycy, możesz tez zbadac poziom magnezu. Za wszystkie te dolegliwości odpowiedzialny jest BRAK MAGNEZU pierwiastek stresu, ja zażywałam regularnie ASPARGIN MAGNEB6 I CALCIUM GLUCONICUM . Jesli chodzi o kłucia wokół serca, to nic..

Nerwica czy wada serca?

.. ...tez inne badania np tsh ( hormony tarczycy ) bo podobno chora tarczyca tez daje objzwy kolatania serca a moze tez z powodu braku magnezu czy potasu, zbadaj sobie ich poziom. Ja nie badalam ale czase aplikuje sobie magnez. robilam ostatnio ekg gdzie byla tachykardia ale nie bylo jej..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...sama.Powodzenia i zróbić trzeba TSH to nie żarty a może to stres ? sprawdź poziom magnezu - stosuj witaminy z grupy B oraz koniecznie magnez [ polecam asparginian cardio duo - super na sprawy ciśnienia ] Proponuję to co wyżej i moja metodę - jest tańsza i stosowana w rozsądnych ilościach..

Czy to nerwica? ciągle nie wyspany, nic mi się nie chce

.. ...tarczycę, badania krwi: TSH, FT3, FT4 i aTPO. TSH i FT4 robię regularnie, bo leczę się na wole młodzieńcze. Ale leczenie jest efektywne, bo wyniki są w normie. W przypadku tarczycy, wyniki * w normie * nie oznaczają, że wszystko jest ok. Ważne jest samopoczucie i objawy, a nie wyniki...

Problemy z oddychaniem i szybkie bicie serca po wysiłku

.. ...kierunku tarczycy - TSH,t3,t4.Zbadaj też poziom cukru i elektrolitów.Dopiero z tymi wynikami idż do lekarza,i zobaczysz co powie.Jakubku,,idż zrobić te badania krwi i szybko będziesz wiedział,albo przynajmniej wykluczyszcz ęść naJCZĘSTSZYCH PRZYCZYN. ach,i jeszcze aso - badanie krwi...

Problem

.. ...) ZRÓB badania krwi TSH,T3,T4., a także poziom Ca,Mg,K i Na., morfologię i OB.Z wynikami idż do lekarza. acha,i jeszcze poziom cukru. chudziel, jaj te wszystkie bzdania będą w normie tzn.,że to chyba nerwy.Weż sie za jakiś sport - rower,rolki,szybkie marsze nałonie natury w miłym..

Nagłe przyśpieszenie bicia, uczucie spływu

.. ...dziękuję zbadaj sobie krew TSH,T3,T4.To moze być zaburzenie czynności tarczycy.Zrób to, w tym samym dniu lub na następny masz wynik i wiesz na czym stoisz.Możesz jeszcze zbadać poziom wapnia,magnezu i potasu. A czy możliwe jest, że może mieć to podłoże psychiczne? Objawy te nie są bardzo..

Kłopot z pamięcią i wykonywaniem złożonych zadań

.. ...sobie OB,morfologię i TSH., poziom elektrolitów.Jak cos nie tak z magnezem,to kup sobie magnez z witamina B6.Tez ma korzystny wpływ na system nerwowy. zapomnij o alkoholu na dłuzszy czasbibi Twój organizm sie zbuntował,bo nie lubi palenia,picia i jedzenia byle czego.Czyli..

Dziwne bóle i pulsujące mięśnie

.. ...rozmazem,Poziom elektrolitów,TSH,t3,t4 - te trzy ostatnie na tarczycę] oraz poziom cukru.Z wynikami do lekarza. czysta hipochondria, też to miałem. Idż do lekarza, on cię wyleczy i od razu Ci wszystko przejdzie powinienes się zajać aktywnością ruchowa.Codziennie rano - gimnastyka.To cie..

Poziomy hormonów tarczycy świadczący o nadczynności

.. TSH - 0,60 ( norma 0,40 - 4,00 ) FT3 - 3,59 ( norma 1,80 - 4,20 ) FT4 - 1,31 ( norma 0,89 - 1,76 ) Mam pytanie czy te wyniki mogą świadczyć o nadczynności tarczycy?? Moje objawy to problemy z koncentracją drażliwość nerwowość, skoki ciśnienia, złe samopoczucie, brak energi. idż do endokrynologa,tsh jest..

Komorowe zaburzenia rytmu, tachykardia, ona 27 lat

.. ...robiłaś sobie badania tsh, ft 3 i ft 4 i ferrytyny ta ostania jest niedoceniana przez lekrzy a niski poziom nawet w dolnej granicy normy powoduje tachykardię i częstoskurcze. No i jak magnez i potas? Proponoję abyś odwiedziła forum www. arytmiaserca.pl tam odpowiada doktor Koźluk -..

Dziwne uczcucue kłucia w okolicy serca......

.. ...wysiłkowy, lipidiogram TSH, RTG klatki piersiowej, USG jamy brzusznej ok. RTG kregosłupa L - S - zniesienie fizjologiczne lorodzy ledzwiowej - wysokosc kregow w normie, zaznaczone obnizenie tarczy m - kregowej na poziomie L5 - S! pzoostale tarcze m - kregowe w normie Co to moze byc???..

Zawroty głowy i kołatanie serca.

.. ...sobie nie zrobić. Mam TSH na poziomie 10 i ostatnio przepisali mi Euthyrox 50 i biorę od 4 dni.Po dzisiejszej dawce poprostu czuję sie fatalnie.Serce chce mi wskoczyć z klatki, głowa mi pulsuje i czuje sie jak bym ćpał. Męczę się z tym 2 lata i naprawde nie wiem co sie dzieje. Mialem..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...badanie krwi, moczu, oraz TSH i poziomu żelaza, KTÓR ZROBIŁAM DZIEŃ PÓŹNIEJ ( 17.02 ) Lekarka twierdzi, że wszystko jest prawidłowe... Moje wyniki: Żelazo 10,1 ( 4.4 - 27.9 ) TSH 1,893 ( 0.35 - 4.940 ) badanie krwi: OB 20 WBC 5.9 ( 3.8 - 10 ) RBC 4.57 ( 3.7 - 5.1 ) HGB 12.2 ( 12 - 16 ) -..

Niskie tętno

.. ...morfologię,poziom elektrolitów, TSH - tarczycy, poziom cukru i cholesterolu oraz próby wątrobowe i udac się do lekarza .Ja niestety choruję na nadczynnosc tarczycy i serce mi kołocze 120 do 140/min. ciągle nawet w spoczynku i w nocy i dzien a najgorzej rano wali ,ze nie wstanę z łózka..

Błagam o pomoc..

.. ...zrobiono mi badanie TSH, ft4, testosteron, DHEA - S. Ze względu na podwyższone TSH ( 0,23 ) zrobiono badanie pod kątem niedoczynności tarczycy, które ją wykluczyło. Obniżony był też poziom DHEA - S. Dodatkową konsultację miałem z drugim endokrynologiem, który na podstawie tomografii jamy..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. TSH 1.402 ( 0,270 - 4,700 ) FT3 3.97 pg/ml ( norma 2.60 - 5.40 ) FT4 1.05 ng/dl ( norma 0.70 - 1.55 ) Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) ( nie za niski poziom? ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) ( nie za niski? ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL..

Czy to częstoskurcz ?

.. ...nie wynikło proszę o odpowiedź. zbadaj krew: hormony tarczycy - TSH,T3,T4 oraz poziomy elektrolitów.I do lekarza z wynikami. ja tez tak mam i tez nieznalazłam narazie odpowiedzi ,ale jest to uciazliwe...

Poziom tsh

.. ...badania na tarczycę poziom tsh mam 11.47 mój lekarz powiedział mi że jest wszystko ok a ja wiem że norma jest ok0.4 czy ktoś może mi powiedzieć co mam zrobić w takiej sytuacji?? proszę. pozdrawiam marta Brak słów, zmień lekarza! Przy takim wyniku TSH powinnaś od razu dostać skierowanie..

Poziom tsh

.. Dusi mnie w gardle dość mocno, bardzo często mam zawroty głowy i robi mi się duszno:( jakie jest twoje pytanie No własnie kobieto . Może..

Szaleje mi serce, skurcze dodatkowe, chudne

.. ...badane hormony tarczycy TSH,ft 3,ft4? ,USG tarczycy.Poziom elektrolitów tzn.potas,magnez,sód,wapń.?Jak ci powiedzieli,że to nerwica,to czy w zw. z tym bierzesz jakieś leki?Jak nie to bierz magnez z wit.B6 i ziołowe tabl. uspokajające i idż do psychologa.Miałam kiedyś kłopoty z..