TSH w niedoczynności tarczycy

Zapalenie tarczycy typu Hashimoto

.. ...prawidłowymi stężeniami TSH i hormonów T3 i T4 ( stan euthyreozy ). Rozpoznanie choroby Hashimoto stawia się na podstawie objawów wyników badań dodatkowych wskazujących na niedoczynność tarczycy oraz na podstawie wykrycia przeciwciała charakterystycznych dla choroby. W niektórych..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 36

.. ...mam ustabilizowanego TSH, jak dopadają mnie lęki to czuję,że już pora znowu iść do laboratorium :( choć często zdaża się to właśnie przed wyznaczonym terminem badania.Z tego co tu czytam to tarczyca przyczyniła się do wywołania objawów nerwicy, co dziwne to też nie mam typowych objawów..

Niedoczynność tarczycy

.. ...niedoczynność tarczycy ( TSH 15,5 ). Biorę Letrox 12.5mg, ale i tak bardzo źle się czuję. Jestem nerwowa, płaczliwa, nie mogę spać - śnią mi się koszmary...DO tego dochodzi przyrost masy ciała, często puchnę na twarzy, nie mogę się skupić, bardzo powoli myślę, jestem taka przyćmiona. Do..

Niedoczynność tarczycy - Str. 2

.. ...miesięcy.. Wyszło mi tsh około 46. Wiem że to niedoczynność, ale nurtuje mnie skąd ona się wzięła; całe wakacje spędziłam w górach, wchodziłam na wysokość ponad 3000 m.n.p.m czy to może mieć jakiś zwiazek? Poza tym pare lat temu miałam badane przeciwciała od tarczycy... były 10 - cio..

Niedoczynność tarczycy - Str. 4

.. ...Jesienią - badania i TSH ok. 6 ( powyżej normy ); zauważyłam osłabienie i wypadanie włosów, puchnięcie, skoki i przyrost wagi ( nawet nie jedząc, mogłam tyć..lub: nagłe napady typu: * koniecznie coś na ząb * ; mimo aktywności - spacery, basen itp. - ciało rosło... ), wysuszenie skóry,..

Niedoczynność tarczycy - Str. 5

.. ...niedoczynność tarczycy.Moje TSH 28,4.Mam skieroiwanie do endokrynologa.Szczerze mówiąc jestem tym bardzo zmartwiona,ponieważ pewnie bardzo długo z tym problemem się borykałam.W ubiegłym roku idąc naderwałam mięsień dwugłowy uda,zgłaszałam bóle mięśni,w stawach no i objawy typu..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 148

.. ...ekg, i usg brzucha i tsh..i kreatynine..i wyszła niedoczynność tarczycy i ostre zapalenie kłebuszków nerkowych.Od tego dnia mam ciągłego stracha, boję sie nawet mierzyć cisnienie..wychodzić z domu..wszystko mnie przeraża..wiem że przesadzam ale poszłam też do kardiologa bo zrobiłam..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 159

.. ...barabella ja np robilam tsh, t3 i t4 czy to wystarczy ,bo wyszlo w normie Jeniferka, trzeba zrobić komplet badań: tsh, ft3 i ft4. Badania t3 i t4 są mało wiarygodne, dlatego endokrynolodzy ( przynajmniej ci dobrzy ) już ich nie zlecają. Muszę o tym wspomnieć jeszcze raz: można mieć tsh w..

Pulsowanie w brzuchu - Str. 3

.. ...morfologię,glukozę i TSH]wiec pewnie podejrzewa coś z tarczycą...ale co ma tarczyca do pulsowania w brzuchu??Pozdrawiam; ) ) Nie wiem. Ale przy niedoczynności tarczycy podobno często występuje stłuszczenie wątroby ( przez to, że źle ona wtedy metabolizuje tłuszcze ). Więc może te ruchy..

Dodatkowe skurcze - Str. 82

.. ...porządku ale podwyższone TSH wyszło wynik 10 czyli niedoczynność tarczycy - skierowanie do endokrynologa. Wiadomo na specjalistów jak endo czy kardio trzeba czekać, ale myślę ostatnio czy nie iść prywatnie chociaż kosztuje to dosyć sporo czasami. Minęło trochę czasu od wizyty u lekarz,..

Dodatkowe skurcze - Str. 86

.. ...Lipca a endokrynologa ( TSH 11 ) na 22 sierpnia. Z tym TSH to z tego co wiem dokucza sercu jak jest za niskie. W ogóle nie mam objawów niedoczynności tarczycy, ale to już musi zbadać endo. Miewałem też kiedyś leki nerwice. Skończyłem ostatnio brać afobam rzucając je od razu i teraz..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 289

.. ...jeszcze propranolol 10 mg. TSH w normie( tarczyca w normie ). Po dwóch miesiącach znowu udałem się do szpitala bo to ciśnienie miałem dalej wysokie, a w szpitalu okazało się że TSH jest powyżej normy ( niedoczynność tarczycy ), dostałem opieprz że nie mam wyciętych migdałków i trzy leki..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem

.. ...poprosiłam o badanie TSH wyszło,że mam niedoczynność tarczycy,przy tym prawie równolegle miałam częstoskórcze też mówiono ,że to nerwica a to było WPW jestem już po drugiej ablacji,narazie jest ok pozdrawiam Maciek czy wchodzisz jeszcze na to forum? Bo ja jeszcze nie bylam na badaniach,..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 2

.. ...takie pytanie wynik TSH wyszed mi ponizej 0.005 czy to zalicza sie do nadczynnosci czy niedoczynnosci ?? Pozdrawiam, Magda nadczynnosc Nadczynność? Nadczynność występuje wtedy, kiedy tarczyca produkuje zbyt wiele hormonów, a z tego co napisała Magda, wynika że jest ich bardzo mało, czyli..

Rak tarczycy

.. ...tygodnie zrobię wynki TSH i zobaczymy co dalej. Niestety jest mały mnius. Po wycięciu nawet częściowym tarczycy organizm wpada w niedoczynność, którą reguluje się lekami ale niestety tyje się. W ciągu tygodnia przytyłam 4 kilo, ale od razu zaczęłam diete i waga, dzięki bogu, stanęła w..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...* ) cyt.,,Czy poziom TSH rowny 4,68 uIU/ml mozna uznac za prawidlowy? Prosze o odpowiedz * - Podany poziom TSH świadczy o niedoczynności tarczycy ( tarczyca produkuje zbyt mało hormonów ). To nic, że 2 lata temu wynik Twojego TSH był równy 1,291uIU/ml ( niby w normie, ale w kierunku..

Tsh 1.64 a tarczyca ma 8,5ml objętości

.. Tsh 1.64 a tarczyca ma 8,5ml objętości, a ja czuję wszystkie możliwe objawy niedoczynności czy powinnam zgłosić sie do endokrynologa?? Czy powinnam zażywać jakies lekarstwa? Czy mając niedoczynność tarczycy tsh może być dobre????? Co to znaczy, że czujesz wszystkie możliwe objawy niedoczynności? wyniki TSH..

Omdlenia, zawroty głowy, nudności i bóle głowy

.. ...magnez,pozdrawiam. zrób wyniki TSH to na tarczycę,podobne odjawy miałam ja i leczono mnie na nerwicę a to była niedoczynność tarczycy,prywatne wyniki to jakieś 30 zł pozdrawiam i życzę zdrowia Ja też tak mam , ale mam dopiero 14 lat ;// Co mam zrobić ?? Mam 21 lat i problem troszke..

Codzienny ból z tyłu głowy, zmęczenie, senność, nagły brak tchu - Str. 3

.. ...objawy, sprawdziłam TSH, wyszło 6. Okazało się że to niedoczynność tarczycy, nieduża ale po podaniu hormonów w małych ilościach jest lepiej. Później znów pogorszyło się, ale wystarczyło podnieść dawkę i jest OK już 3 lata. Życzę zdrowia. Ja pod koniec zeszłego roku miałam podobne objawy...

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. jeżeli TSH jest wyższe niż w normie oznacza to niedoczynność tarczycy a mam nadczynność i po 2 miesiącach leczenia moje ft4 wynosi 50,86 H za wysoki oczywiście:/ no ale to co to oznacza że mi sie pogarsza? pozdrawiam wszystkich czytających: ) Zaraz, zaraz - ja tu czegoś nie rozumiem - skąd wiedzieć jaka jest..

Ból w klatce i niedoczynnośc tarczycy

.. ...do endokrynologa bo tsh było 4,55.powiedział ze to niedoczynnosc przepisał mi letrox 50 i ze mam brac przez 3 mies. a potem na badanie kontrolne.biore juz 2mies. i czuje sie tragicznie.schudłam 8kg bardzo czesto kołuje mi sie w głowie,nie moge oddechu złapac do konca,mam uczucie jak by..

Problem z pulsem

.. ...poziom hormonow tarczycy? TSH, FT3, FT4? Bo te * slabe nogi * to takie troche znamienne dla probelmow z tym gruczolem. Pozdrawiam!! Badałam tylko TSH bo tak powiedział mi lekarz. Też się zastanawiałam czy to wystarczy. Wydaje mi się jednak, że raczej nie mam objawów typowych dla..

Niedoczynnosc tarczycy

.. ...brak koncentracji, senność, uczucie zimna, podwyższona temperatura do 37, problemy z nabraniem masy ciała.. okazało się, że mam niedoczynność tarczycy także radzę, jak już wspomniano powyżej zrobić TSH...

Niedoczynność tarczycy i problemy z oddychaniem

.. ...znowu badanie krwi - TSH. W poniedziałek mam wizytę u mojej endokrynolog ale nie wiem,czy panikuje, czy może ma to jakiś związek z lekami, które biorę. Proszę o pomoc, bo coś czuje,że w ten poniedziałek i tak nie wiele się dowiem. Więc tak. 14.05.2008r. jest napisane ( pierwsza wizyta u..

Niedoczynność tarczycy i Euthyroz N 50 a chudnięcie

.. ...pierwsze efekty??Bardzo dziękuje pozdrawiam nie od eutyroxu,a od zaburzeń czynności tarcztycy,mnie jak TSh spadło do 0,35 to w cziągu 2 mieś schudłm 6kilo.,a jak wynik wyrównano euthyroxem,waga wróciła,..

Niedoczynność tarczycy i opuchnięta twarz

.. ...kazał mi zrobić badanie TSH, które pokazało niedoczynność tarczycy. Zaczęłam brać Euthyrox, TSH się wyrównało, ale mój główny problem - częsta i obfita miesiączka - nie zniknął! W końcu miałam już dość i w wieku 19 lat zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Novynette, by wyregulować..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...moje wyniki sa dobre tsh 0.93 norma od 0,4 - 4.0 ft3 3.94 norma od 1.5 - 4.1 ft4 1.12 norma od 0.8 - 1.9 Co może mi dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam. Z tarczyca wg wynikow jest chyba wszystko ok. Moze wszystko przez ta anemie spowodowana..

Czy to nadmiar potasu? - Str. 2

.. ...w kierunku tarczycy TSH z krwi bo nadczynność lub niedoczynność tarczycy powoduje objawy sercowe i usg brzucha ( zbadaję nerki, wątrobę trzustkę itd ). To nie kosztuje az tak drogo. Biegunka może wystąpić po przedawkowaniu magnezu. Nie pamiętam już jakie tam były leki, które podajecie..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 ( NORMA 0.4 - 4.0 ) Czy powinnam się tymi wynikami denerwować?, czy są wynikiem wypadania włosów? Bardzo proszę o pomoc. Hej, wyniki tarczycowe ok,( leczę niedoczynność 11 lat ), może więc te prochy za długo bierzesz.Na pewno trzeba..

Kobieta/23 lata, puls ponad 130, czasem nawet do 160

.. ...być chora. Normy dla tsh są u nas zawyżone, dla dobrego endokrynologa wynik tsh wyższy niż 2,5 jest niepokojący i jest wskazaniem do dalszych badań, zwłaszcza gdy występują takie objawy. no tak... ale wysokie wyniki hormonów tarczycy, mogłyby ewentualnie swiadczyc o niedoczynnosci. A..

Niedoczynność tarczycy + Euthyrox N 25 + nerwica

.. ...niedoczynność tarczycy , TSH = 3.9.....podobno jest powiększona , chociaż wynik w normie.Dostałam Euthyrox i nie wiem czy to przez ten lek tak się czuję?? Czy miał ktoś z was na początku przyjmowania tego leku podobne stany? Osłabienie, ból głowy ( taki jakby ucisk ) , czy to wszystko..

Tarczyca

.. Czy TSH 3 norma jest od 0,27 - 4.20 a ja mam dokładnie 4.20 to dobrze? zbadaj sobie jeszcze T3 i T4.Z wynikami do endokrynologa.Normy są różne w zal. od wieku i płci. TSH jest u Ciebie za wysokie. Zrób jeszcze FT3 i FT4. a czy to jest bardziej do niedoczynności czy nadczynności tarczycy? Wszyscy lekarze..

Błagam o pomoc..

.. ...zrobiono mi badanie TSH, ft4, testosteron, DHEA - S. Ze względu na podwyższone TSH ( 0,23 ) zrobiono badanie pod kątem niedoczynności tarczycy, które ją wykluczyło. Obniżony był też poziom DHEA - S. Dodatkową konsultację miałem z drugim endokrynologiem, który na podstawie tomografii jamy..