TSH wynik badania

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...szybkiego pulsu...wynik TSH mnie przestraszył - norma od 0.4 a moj wynik - 0,010 tak wiec od razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to TSH nie jest normale tak wiec następe skierowanie na badanie krwi tym razem ft4, teraz..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 573

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik jest powyżej normy potwierdza Hashimoto. Jeżeli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam!..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 587

.. ...hormonalne ( T3, T4, TSH, ATG, ATPO ) oraz USG tarczycy a od jutra będę brać ten Paromerck. Czy w związku z tym wyniki badań mogą być zafałszowane? Jak to było w Twoim przypadku? Poszłaś na badania tarczycy biorąc antydepresanty? Do kolegi, który jest z Bogatyni i proponuje zapomnieć o..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 619

.. ...Ok? Robiłam T4 T3 i TSH wszystkie ok http://garlicki.com/galeria/motylek.swf Zielonooka, radzę zbadanie przeciwciał tarczycy - aTPO. Ja też miałam prawidłowe wyniki badań hormonów! Pozdrawiam! czesc wam!!! jakos nikt tu nie zaglada ostatnio czyzby wszyscy byli az tak zajeci mnie zrzera..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 707

.. ...miłe słowa. Faktycznie tsh i ft4 są w normie, ale objawy jak ulał pasują do tarczycy. To może być poporodowe zapalenie tarczycy, przy którym wyniki hormonów mogą być w normie. Radziłabym dla świętego spokoju zrobić badanie krwi na przeciwciała tarczycowe aTPO. Pozdrawiam. czy ktos z was..

Niedoczynność tarczycy - Str. 9

.. ...miedzy innymi tarczycy i TSH wyszło mi 4,1 a górna granica to 4,2, nie wiem co myśleć o tym wyniku bo niby jest podwyższony a z drugiej strony mieści się w górnej granicy, czy powinnam się przejmować? jak myślicie? zastanawiam się czy powinnam iść jeszcze na jakieś dodatkowe badania czy..

Niedoczynność tarczycy - Str. 18

.. ...jajowodami, więc zrobiłam tsh mialamw październiku 4 ,74 a teraz ( wczoraj robiłam ),1,73. Endo stwierdziła ze niemam tarczycy wiec dfla pewnosci dała na dwa hormony badanie prolaktyne i stężenie ft4 i ft3.Wynik ft4 wyszedl 10,29 i mam w normie a tego 2 niema wogule .niewykazał. Co to..

Niedoczynność tarczycy - Str. 20

.. ...ok - jeśli chodzi o tsh,ft3 i ft4.Na ostatnich badaniach okazało sie ,że tsh spadło mi poniżej normy - niewiele ale zawsze 0,198 a norma jest od o,200 a ft4 w normie z kolei ft3 nieco ponad normę.Mój endokrynolog delikatnie zmiejszył mi dawkę euthyroxu i całkiem spokojnie zareagował na..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 137

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie jest najważniejsze, jeżeli wynik będzie powyżej normy, to oznacza Hashimoto. Uwaga, jeżeli ktoś robił wcześniej badanie TSH, to nie wystarczy, gdyż nie wykazuje ono tej choroby. Jeszcze raz Was..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 202

.. ...nie daj się zbyć że tsh jest w normie, koniecznie zrób badania o których pisałam. Poza tym, pewnie robiłaś badania krwi, jeżeli wynik OB był w normie, to raczej nie nowotwór, wtedy wynik jest zwykle b. wysoki. trzeba o tym przestac myslec wyjsc i sie napic bo jak sie mysli to to jest..

Szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką - Str. 4

.. ...nadczynność tarczycy TSH - II gen 0,050 pani endokrynolog zleciła wykonanie badania Ft4 istwierdziła że nikt nie zoperuje żony jeżeli nie poprawi się wynik czy jest możliwa poprawa wyniku w ciągu 8 dni,przypomnę zona ma mieć wymienianą zastawkę aortalną termin przyjęcia do szpitala..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 4

.. ...okazało się że xle wyszło TSH. wizyta u endokrynologa. porażka. popatrzył na wynik, przepisał lek. po miesiącu kolejna wizyta. bez badania konterolnego! kazał zrobic usg - zmiany. trudno, matka tylko jedna - umówiłam ją na wizytę prywatną. cudownie. lekarz zagraniczny, ale dobrze mówi po..

Ucisk, gula w gardle - Str. 5

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie jest najważniejsze, wynik powyżej normy oznacza Hashimoto. Jeżeli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam! Palę papierosy od kilku lat... Ostatnio przechodziłam ciężkie chwile w swoim..

Norma TSH - Str. 3

.. ...Pozdrawiam. Norma dla TSH jest od 0,51 do 4,30. To jest pewne ostatnio robiłam badania i na nich jest podana norma. Dziewczyny, ja mam wynik 3.580 uIU/ml zrobilam te badania bo pjawily sie u mnie ciemne wloski, nie jest ich duzo, staram sie je wyrywac, nie mniej postanowilam to zdadac...

Nerwica powoduje straszne duszności i szybkie męczenie się?

.. ...uspokajające/antydepresyjne. sprawdż poziom TSH,są to badania tarczycowe,zrób to jak najszybciej,podejrzewam że lekarz nie da ci skierowania bo to przeciesz twój wymysł,według lekarza,wynik jest robiony z krwi u mnie kosztuje 35 zł ale jak to sie ma do zdrowia,piszę o tym ponieważ ze mna..

Nerwica, załamanie nerwów? - Str. 4

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza Hashimoto. Jeżeli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam! kochana barbarella ja miałam robione te badania wszystkie łącznie z bipsja guzków..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 478

.. ...mówiąc, można mieć wyniki TSH, FT3 i FT4 w normie, a mimo to zły wynik aTPO. Tak było także w moim przypadku. Dlatego radzę Markowi, żeby zrobił to badanie. Przy okazji, kiedy czytałam posty J to pomyślałam, że może też powinna zbadać sobie tarczycę. Pozdrawiam wszystkich! J - - Takie..

Ścisk w gardle, płaczliwość, senność, panika i lęk

.. ...wypadek, chociaz robilam TSH i wyszlo mi 0,6 ( wlasnie moze ktos z Was wie czy to dobry wynik?? ). Pozdrawiam wszystkich * wspolcierpiacych * : ) Trzymajcie sie! Nie myślałam, że tak wiele osób ma ten sam, co ja problem. Od maja mam wrażenie, jakby mi coś stanęło w gardle. Oczywiście..

Brak tchu i częste ziewanie - Str. 16

.. ...tarczycy,nie wystarczy samo tsh bo u mnie wyszło w normie cyli leki nie musze brac na dzien dzisiejszy czekam na wynik biopsji i prosto na operacje.pozdrawiam siwa Witaj Siwa, Usg tarczycy, to było pierwsze badanie, jakie zrobiłam : ). Wykryli 2 maleńkie torbiele, które z całą pewnością..

Postępujące osłabienie, obniżona temperatura ciała i zimne poty

.. ...morfologię pęłną, OB, mocz i TSH, wyniki dobre, w normie. Lekarz rodzinny powiedział, że do obserwacji, że czasem trzeba czekać ąz choroba się wykluje. Będę chciał póśc znowu do kardiologa na badania. Sądni kiedy czuję się nieco lepiej, mogę np pojechać samochodem 2 - 3 km, przejsc sięs..

Zaburzenia nerwowe lub nerwica

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza Hashimoto. Zróbcie koniecznie te badania!!!!!! Jeżeli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam To Ja mam odrazu pytanie: ) Owszem robilem..

Bardzo wysokie tętno o 13 latki! nawet 150

.. ...morfologia , zelazo są ok, TSH jest w granicach normy, dziś rano byłem u córki i dalej jest słaba mam nadzieję ze o godz 12 juz coś mi powiedzą jak będą wyniki z tomografu,,,,,,,,,,pozdrawiam WItam wszystkie badania córka ma w normie , tylko badanie EEG wykryło nieprawidłowosci opis jest..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...leków..a wyniki mam takie: TSH 3,97 uUl/ml FT3 4,95 pmol/l FT4 12,33 pmol/l Bardzo Proszę o pomoc..z góry dziękuję Pradidłowe wyniki krwi WItam! Jeśli można podpiąć się pod post... : )... chciałabym dowiedzieć się co oznacza gdy w wynikach krwi eozynofili mam 0,7 ( min 1, max 7 ) a..

TSH - jak to wygląda?

.. ...Zostalam wyslama na badanie TSH. Jak to wyglada? Co jest na tej karteczce z wynikami? Jak je odczytac? jak odczytać? normalnie... odczytać wyniki z kartki Witaj Murofa!!U mnie każdy lekarz mówi ze mam powiększoną tarczycę i wysyłali mnie na badanie TSH. Miałam je robione dwa razy i za..

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3, FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza tę chorobę. Pozdrawiam! Mam pytanie do Barbarelli, jaki jest wskaźnik TSH przy horobie hashimoto? Robiłam ostatnio badanie i wyszło dobrze ( nie robiłam..

Wynik badania EKG spoczynkowego

.. ...być ;/;/ albo tarczyca Tarczyce mam dobra według badań TSH a co do nerwicy to wątpie czy to to bo takie dolegliwości pojawiają się za każdym razem i TYLKO podczas wysiłku a po wysiłku stopniowo ustają...

Potrzeba zwierzeń :) problem z nerwicą i depresją

.. ...zrobić badania krwi: TSH, FT3 i FT4 ( hormony ) oraz aTPO ( przeciwciała ). To ostatnie badanie jest najważniejsze, wynik powyżej normy oznacza Hashimoto. Drobna uwaga: po ciąży układ hormonalny może się kompletnie rozregulować, a napisałaś, że Twoje problemy zaczęły się właśnie po..

Wysokie TSH

.. ...kontrolne badania i mam tsh 50. nigdy takiego nie miałam!!! czy ktoś ma, i jakie ma objawy? nadmieniam że biorę euthyrox 150 pozdrawiam ewa. Witaj Ewa. Faktycznie, to bardzo wysokie tsh. Jestem ciekawa, kiedy miałaś robione poprzednie badanie i jaki wtedy miałaś wynik. Jak długo bierzesz..

Serce czy nerwica?

.. ...sobie tarczyce czyli TSH Joanna moja nerwica tez zaczela sie jak bylam dzieckiem, a teraz mam 42 lata : ) do jakiego lekarza mam isc o pomoc?psycholog kardiolog robilam TSH i wyniki mialam bardzo dobre...wiec boje sie bo nie wiem co jest nie tak ze mna skoro lekarze robia mi co chwile..

Nierówna praca serca, przeskoki, czy to nerwy?

.. ...hormonów T3, T4 oraz TSH ( tyreotropiny ) - hormonu przysadki mózgowej stymulującego pracę tarczycy. Wyniki mogą się różnić w zależności od metody analitycznej, dlatego w czasie kuracji warto kolejne badania robić w tym samym laboratorium. W wyniku nadmiernej produkcji hormonów często..

Szybko się męczę, cięgle chce mi się spać i kręci mi sie w głowie

.. ...ob, hormony tarczycy ( tsh, ft3 i ft4 ), glukoza, kreatynina, potas, żelazo, także badanie moczu. Pozdrawiam. witaj tzn mialem robione tsh badanie krwi itd i wszystko jest w porzadku z tego co wynika.lekarz twierdzi ze jest ok.wczoraj bylem na usg jamy brzusznej iwykryli piasek an..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...- lcr - 39,1 ob - 7 tsh - 1,06 proszę o interpretację tych wyników mam problemy z tarczycĄ TSH masz dobre i pozostale wyniki mysle ze tez w normie, a co masz z tarczyca? Skoro z tarczyca zle to zrob T3 i T4. Te bad sa ok na lewym płacie mam guza wielkości1,5 cm a na drugim płacie guz..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...przestraszony...Dostałem dzisiaj badania TSH wynik pisze 11.4 dla jednostek uIU/ml obok pisze jakieś Cps * y 4,944,079. Pół roku temu miałem badanie , ale pokazane w jednostkach mU/L 5.059 było to TSH 3 - cia generacja Nie wiem co sądzić o tym czyżby tarczyca z 5 podwyższyła się na..

Nerwica czy serce?

.. ...tarczycy ( robiłaś tylko tsh? ) na granicy dolnej normy nie są dobre, możesz to sprawdzić na każdym forum o tarczycy. Idź do dobrego endokrynologa. mam wizyte u endokrynologa. Moj lekarz powiedzial ze ta tarczyca to bzdura , że mieszczę sie w normie... Najnowsze badania wykazują, że..

Tarczyca i Anty tpo

.. ...je tylko obserwowac. TSH, ft3, ft4 w normie. Dzis robilam anty tpo i norma jest 0 - 6. Wiem ze choroba hashimoto to powyzej normy a moj wynik to prawie zero. Czy to cos nie tak jesli jest prawie na dolnej granicy? ????bo nie wiem czy robic dodatkowe badania, pozniewaz mam niesamowite..

Częste zasłąbnięcia

.. ...poziom elektrolitów, TSH, kreatynina, cholesterol, cukier oraz badania osłuchowe. Wszystkie wyniki są w normie, nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Stwierdzono u mnie natomiast nadciśnienie tętnicze - podczas badania miałem 170/80. Zawsze podczas wizyty u lekarza mam tętno większe..

Wyniki z tarczycy

.. TSH wynik badania 0,584 mlU/L zakres referencyjny 0,27 - 4,20 usg - prawy płat, lewy płat w gornym biegunie ognisko normoechogenne o wym.6x5mm płaty w całości o mieszanej echogenicznosci. wnioski: w obrazie usg zmiana lita w lewym płacie tarczycy, do dalszego badania. jak to rozumieć, czy bać się już czy..

Niedoczynność tarczycy i problemy z oddychaniem

.. ...znowu badanie krwi - TSH. W poniedziałek mam wizytę u mojej endokrynolog ale nie wiem,czy panikuje, czy może ma to jakiś związek z lekami, które biorę. Proszę o pomoc, bo coś czuje,że w ten poniedziałek i tak nie wiele się dowiem. Więc tak. 14.05.2008r. jest napisane ( pierwsza wizyta u..

Isc do lekarza?

.. ...zrób sobie badanie krwi TSH,moze twoja tarczyca nie działa dobrze.Sprawdż to.Z wynikiem idz do lekarza 1 kontaktu,jak cos nie tak ,to da skierowanie do endokrynologa. dodam, ze zmierzylam sobie puls pol godziny temu i mam 143... a twoi rodzice powinni ci zrobic badanie ,,echo serca * * i..

Nerwica, depresja, a może problemy z krążeniem, tarczycą?

.. ...OB,MORFOLOGIA,CRP,ELEKTROLITY i TSH,th3 i4 i z wynikami do lekarza,na forum nikt ci diagnozy nie postawi. a nie zrobił ty jej dzieciaka? to może być nerwica - należ się udać do dobrego psychiatry - napradę pomoże!!!!!a przede wszystkiz zrobic tak jak radzą inni wszystkie możliwe badania..

Problemy z oddychaniem i szybkie bicie serca po wysiłku

.. ...kierunku tarczycy - TSH,t3,t4.Zbadaj też poziom cukru i elektrolitów.Dopiero z tymi wynikami idż do lekarza,i zobaczysz co powie.Jakubku,,idż zrobić te badania krwi i szybko będziesz wiedział,albo przynajmniej wykluczyszcz ęść naJCZĘSTSZYCH PRZYCZYN. ach,i jeszcze aso - badanie krwi...

Wyniki badania krwi morfologii, tsh i cukrzycy

.. ...badania morfologii, tsh i cukrzycy( kobieta lat 23, waga 45, wzrost 165 ) proszę o interpretację: krwinki czerwone ( ERY ) 3,76 hemoglobina ( HGB ) 11,7 hematokryt ( HCT ) 34,6 MCV 92 MCH 31,1 MCHC 33,8 RDW 9,6 płytki krwi 257000 rozmaz krwi obwodowej: pałeczkowate 3 segmenty 62..

Wysokie tętno w spoczynku

.. ...kazała mi zrobić badania Tsh no i wszystko jest w normie ale już do niej z wynikami nie pozłam a serce mi cały czas wali. Pomóżcie Ja uważam ( nie jestem lekarzem ),ze jest to po prostu nerwica jeżeli masz porobione badania a jest wszystko w porządku ,to to jest niestety ta nieszczęsna..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...304 ; OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 BIOCHEMIA cholesterol calkowity 170 ; hdl 52 ; ldl 103 ; trjglicerydy 78 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 potas 4.4 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora skurczu 2,9 cm ; Lewa komora rozkurcz 4,9 cm..

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...mam 18 lat. moj wynik TSH ze stycznia 2008 był 1.72 ( granice sa 0.53 - 3.59 ) a z testu wykonanego pare dni temu: TSH 1.05 ( 0.53 - 3.59 ) FT4 1.51 ( 0.93 - 1.7 ) FT3 2.99 ( 1.8 - 4.6 ) znajoma zinterpretowała to tak: * tsh 1,05 0,53 3,59 0,52 3,06 0,17 16,99 ft3 2,99 1,8 4,6 1,19 2,8..

Szybkie męczenie i łapanie kolki przy wysiłku

.. ...samym dniu lub na drugi dzień,to trzeba zbadać serce.Na razie sie nie przejmuj ,tylko zrób badania krwi.Lekarz ci powie co dalej. kup sobie bioaron C - jeśli niedawno miałąś infekcję - to cie wzmocni...

Garść objawów

.. ...potas, chlor, glukoza, TSH, OB, Morf. Badanie TSH jest mało wiarygodne, do pełnej diagnozy potrzebne są wyniki FT3, Ft4 oraz przeciwciał aTPO i aTG. Można mieć TSH w normie, a mimo to chorobę tarczycy. Niestety, tylko przy złym wyniku TSH lekarz rodzinny daje skierowanie do..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie miesiączki miewam bardzo silne bóle nerek. nie podałaś norm dla tsh, ale wynik jest chyba powyżej górnej normy. zrób dalsze badania pod kątem tarczycy: FT3, FT4 i przeciwciała aTPO. Norma TSH jest od 0.400 -..

Oporne nadciśnienie

.. ...obniżona tarczyca? niskie TSH? A robiłaś FT3 i FT4 ? TSH wynosi 2.000 ( czyli norma ), natomiast FT3 i FT4 nie miałam. A co do obniżonej tarczycy przepraszam, źle odczytałam wynik ; ) jesli chcesz wykluczyc tarczyce to zrob te badania. mozna miec tsh w normie, a mimo to nad lub..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...badanie krwi, moczu, oraz TSH i poziomu żelaza, KTÓR ZROBIŁAM DZIEŃ PÓŹNIEJ ( 17.02 ) Lekarka twierdzi, że wszystko jest prawidłowe... Moje wyniki: Żelazo 10,1 ( 4.4 - 27.9 ) TSH 1,893 ( 0.35 - 4.940 ) badanie krwi: OB 20 WBC 5.9 ( 3.8 - 10 ) RBC 4.57 ( 3.7 - 5.1 ) HGB 12.2 ( 12 - 16 ) -..

Niepokój, nierównomierne bicie serca, czy coś jest nie tak?

.. ...rozmazem,ASO,CRP i na tarczycę TSH,T3,. T4Oraz Ekg T jedno jest pewne - normalne to to nie jest z opisu wynika, że masz skurcz dodatkowy - ten mocniejszy i przerwę wyrównawczą ale do diagnozy potrzebny jest lekarz, który zrobi badania i na ich podstawie zdecyduje czy to groźne czy..

Problem

.. ...krwi:OB,morfologia z rozmazem,TSH,T3,T4,elektrolity,cukier.Z wynikami do lekarz.Jak dobre,kup se nerwosol. I zapisz się na basen,czy aerobic,czy kurs tańca...itp. Jak napisano wyżej, sprawdź tarczycę: TSH, FT3 i FT4. Badania T3 i T4 są mało dokładne i nie powinno się ich zlecać. Lekarz..

Nadczynność tarczycy

.. Czy jak mam TSH 1.4, to mogę mieć pewność, że nie mam nadczynności tarczycy, jak nie badałem hormonów T3 i T4? wynik 1,4 jest w normie. Wiem, że jest w normie, ale nie jestem pewny czy to daje pewność, że nie ma nadczynności tarczycy, jak nie znam wyników T3 i T4. Badanie TSH nie wystarczy. Powienieneś..

Nadczynność tarczycy - Str. 2

.. ...literaturze przeczytałeś, że TSH będące w granicach normy z wynikiem 1,4 można interpretować jako nadczynność tarczycy bo jest blisko 1. Ja chyba czytałem chyba, że przy TSH blisko 1 można mieć pewność, że nie ma nadczynności tarczycy bez badania fT3 i fT4. Ile kosztują badania fT3 i..

Kołatanie serca,ucisk w klatce oraz w gardle

.. ...zachowania czyli wieksza pewnosć siebie.Czy te czynniki mogą mi pomóc ? jeszcze zbadaj poziom hormonów tarczycy - TSH,T3,T4. i pokaż wyniki lekarzowi. TSH wyszło mi w porządku bo byłem na badaniach krwi...