TSH wyniki badań

Zapalenie tarczycy typu Hashimoto

.. ...prawidłowymi stężeniami TSH i hormonów T3 i T4 ( stan euthyreozy ). Rozpoznanie choroby Hashimoto stawia się na podstawie objawów wyników badań dodatkowych wskazujących na niedoczynność tarczycy oraz na podstawie wykrycia przeciwciała charakterystycznych dla choroby. W niektórych..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 587

.. ...hormonalne ( T3, T4, TSH, ATG, ATPO ) oraz USG tarczycy a od jutra będę brać ten Paromerck. Czy w związku z tym wyniki badań mogą być zafałszowane? Jak to było w Twoim przypadku? Poszłaś na badania tarczycy biorąc antydepresanty? Do kolegi, który jest z Bogatyni i proponuje zapomnieć o..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 619

.. ...Ok? Robiłam T4 T3 i TSH wszystkie ok http://garlicki.com/galeria/motylek.swf Zielonooka, radzę zbadanie przeciwciał tarczycy - aTPO. Ja też miałam prawidłowe wyniki badań hormonów! Pozdrawiam! czesc wam!!! jakos nikt tu nie zaglada ostatnio czyzby wszyscy byli az tak zajeci mnie zrzera..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...niedoczynność tarczycy TSH 2,77, od wczoraj odczuwam zawroty głowy, po wykonaniu badań hemoglobina - 13,9, cholesterol - 302, HDL - 83 , LDL - 167, TG - 254. Od dłuższego czasu odczuwam mrowienie dłoni w czasie snu. Czy te objawy mają związek z tymi wynikami? Proszę o pomoc. ewa64 TSHto..

Wyniki badań tarczycy

.. ...wyniki badan tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 ) prosze o interpretacje..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. jeżeli TSH jest wyższe niż w normie oznacza to niedoczynność tarczycy a mam nadczynność i po 2 miesiącach leczenia moje ft4 wynosi 50,86 H za wysoki oczywiście:/ no ale to co to oznacza że mi sie pogarsza? pozdrawiam wszystkich czytających: ) Zaraz, zaraz - ja tu czegoś nie rozumiem - skąd wiedzieć jaka jest..

Wyniki badań TSH T3 i T4

.. ...Wczoraj odebrałem wyniki z TSH T3 i T4. Prezentują się następująco: TSH wynik: 1,4128 - - * min 0,4 max 4 T3 wynik: 1,25 - - * min 81 max 178 ( dodatkowo jest kolumna * FLAGA * - L ) T4 wynik: 8,35 - - * min 4,5 max 12,5 Proszę o interpretacje... Z tego co widzę T3 daleko ma do normy....

Tarczyca wyniki czy są OK? - Str. 3

.. ...- 4,200 ) ft3 3,09 ( 2.02 - 4.43 ) ft4 1,55 ( 0,93 - 1,71 ) czy to są dobre wyniki, ba ja mam straszne dolegliwości..... jak myślicie moje wyniki badań na tarczyce są ok? TSH 1,38 qlU/ml [0,27 - 4,2]..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...polu widzenia w ilości 1 - 3 Kryształy ( 1 ) szczawiany wapnia ... pojedyncze w preparacie BIOCHEMIA Glukoza: 5.03 Potas: 4.19 Sód: 144.90 Magnez: 1.13 IMMUNOCHEMIA TSH - III: 3.490 ASO ilościowo: 23.0..

Brak potasu a stres

.. ...pomóc mogą.Czy badałaś TSH - hormon tarczycy? Może zaburzenie pracy tarczycy masz i stąd to rozchwianie emocjonalne.Zrób bad. krwi ,to może się cos wyjaśni. nie oczekuj 100% diagnozy,bo nawet lekarz bez wyników badań i nie widząc pacjenta na oczy nie postawi diagnozy.Tu można tylko..

Kobieta/23 lata, puls ponad 130, czasem nawet do 160

.. ...być chora. Normy dla tsh są u nas zawyżone, dla dobrego endokrynologa wynik tsh wyższy niż 2,5 jest niepokojący i jest wskazaniem do dalszych badań, zwłaszcza gdy występują takie objawy. no tak... ale wysokie wyniki hormonów tarczycy, mogłyby ewentualnie swiadczyc o niedoczynnosci. A..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...badanie krwi, moczu, oraz TSH i poziomu żelaza, KTÓR ZROBIŁAM DZIEŃ PÓŹNIEJ ( 17.02 ) Lekarka twierdzi, że wszystko jest prawidłowe... Moje wyniki: Żelazo 10,1 ( 4.4 - 27.9 ) TSH 1,893 ( 0.35 - 4.940 ) badanie krwi: OB 20 WBC 5.9 ( 3.8 - 10 ) RBC 4.57 ( 3.7 - 5.1 ) HGB 12.2 ( 12 - 16 ) -..

Interpretacja wyników badań

.. ...ale co chodzi o wyniki TSH mam wątpliwości: żelazo 98 ( 60,0 - 180 ) TSH 1,628 ( 0,350 - 4,940 ) FT3 3,26 ( 1,71 - 3,71 ) FT4 1,17 ( 0,70 - 1,48 ) Prolaktyna 263 ( 40,00 - 530,00 ) Bardzo proszę o wyjaśnienie czy są w normie. Zrobiłam je pod kątem wypadania włosów. Przecież w nawiasach..