USG tarczycy wyniki

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to TSH nie jest normale tak wiec następe skierowanie na badanie krwi tym razem ft4, teraz czekam na wyniki, poki co na uspokojenie pracy serca dostałam propranolol 10mg i Thyrozol 10 na..

Jaki powinien być prawidłowy puls? - Str. 3

.. ...Zrobiłem badania krwi moczu usg j.brzusznej wszystko w normie, potas dolna norma, wynik tsh 4.12. Dodam, że lekarka stwierdziła, iż to wystarczy w zakresie badań. Żadnego powtórzenia, czy badań ft3,ft4 i innych. Miałem robione kiedyś dawno ekg było wszystko ok a teraz nagle takie..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 587

.. ...TSH, ATG, ATPO ) oraz USG tarczycy a od jutra będę brać ten Paromerck. Czy w związku z tym wyniki badań mogą być zafałszowane? Jak to było w Twoim przypadku? Poszłaś na badania tarczycy biorąc antydepresanty? Do kolegi, który jest z Bogatyni i proponuje zapomnieć o Apapie: kobieta czasem..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 622

.. ...12 ). Miałam jeszcze usg tarczycy, w opisie: * struktura miąższu niejednorodna, obraz może odpowiadać początkowej fazie zapalenia tarczycy * ( dużo zależy od lekarza opisującego, zdarzają się błędne interpretacje ). Moja lekarka na podstawie tych wyników, oraz moich dolegliwości ( mój..

Niedoczynność tarczycy - Str. 11

.. ...nowa : ) byłam dziś na USG tarczycy i oczywiście powiększona z trzema guzkami :( w poniedziałek idę na badanie TSH i FT3 i FT4 a potem z wynikami do endokrynologa. Wedle Pani radiolog prawdopodobnie mam nadczynność tarczycy. Jak będę wiedziała coś więcej to napiszę. Pozdrawiam Witam..

Niedoczynność tarczycy - Str. 12

.. ...normie.A gdzie jest USG ,lekarz nie kazał cl zrobić tego badania?, a to jest ważny wynik. Ja też mam wyniki z krwi w normie, tylko TSH mam 10,6 i USG wykazało niedoczynnośc tarczycy.A poza tym nie rozumiem, jak lekarz mógł zaordynowac Ci lek.skoro wyniki miałas dobre.Dla Twojego dobra..

Niedoczynność tarczycy - Str. 18

.. ...raz pierwszy robione usg tarczycy ( zostałam skierowana przez genetykę z powodu obciążenia genetycznego - rak jelita grubego ). USG wykazało torbiele i od razu zrobiono biopsje - wynik: koloid. Nie dostałam żadnych zaleceń np. zrobienia podstawowego tsh. Zgłosiłam się za rok - torbiele..

Niedoczynność tarczycy - Str. 23

.. ...czerwcu będę miaała USG i dokłaadniej będzie coś wiadomo. Ale czy to możliwe że po tym jak wyniki maam już w normie nadal boli mnie w mostku i źle mi się oddycha?? może wy też tak macie.! proszę o odpowiedź. Dziękuję Edytko za jaką kolwiek poradę. Jednak zastanawia mnie czy wpadam w..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 168

.. ...robiłam EKG, ECHO serca, USG tarczycy itp wszystko wyszło świetnie ), zbadali cisnienie, cukier, znów wyniki super, a ja siedzę i sie trzęsę cała. Podali mi glukoze i dostałam skierowanie do neurologa. Jakieś badanie Vertigo, czy ktoś je miał? Na czym ono polega? Plus dwa inne, jadnak..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 216

.. ...źle. Miałam dzisiaj USG tarczycy i wynik jest dobry,mam sie odczepić od tarczycy powiedziala Pano doktor.Pozostaje tylko głowa, czego sie najbardziej boje ale badanie juz w piątek i potem do 10 dni na wynik.Jakoś przetrwam,musze. Gosienka za Twoją radą porozmawiałam dzisiaj z przełożoną..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 236

.. ...tarczyce nic nawet mialam usg tarczycy nic.nerwica tak dla uspokojenie zrobiłam sobie prywtanie wyniki i niby wsyztsko jest ok, lecz mam podan norme MCHC ( ja mam 35,8 a norma to 31,5 - 35,0 ) i zanirzony MCV moj wynosi 82,9( norma to 85 - 95 ) oraz lekki nadmiar glukozy moj wynosi..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 4

.. ...konterolnego! kazał zrobic usg - zmiany. trudno, matka tylko jedna - umówiłam ją na wizytę prywatną. cudownie. lekarz zagraniczny, ale dobrze mówi po polsku. szeroki wywiad z mamą. podstawa badania. dawka leku dobrana do wyniku. po miesiącu konterolne badania i ewentualnie zmiana..

Ucisk, gula w gardle - Str. 3

.. ...niepokojącego. Robiłem usg tarczycy i na jedynym płacie, który mi został - bo jeden został usunięty z powodu guzka - tworzy się kolejny guzek, ale jest bardzo malutki, wiec ten nie moze uciskać niczego. Internista z kolej sugerował wizytę u gastrologa. Denerwuję się, że to moze byc jakis..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 12

.. ...nigdy mi nie kazał robić usg, widzieli wynik hormonów tarczycy, był w normie i tak się kończyło.A jednak posłuchałam innych i niestety mam 6 guzków. Lekarz, który mi opisywał to usg powiedział, że na 100% moje zab. są spowodowane tarczycą. Za kilka dni się wszystko wyjaśni. Napiszę Ci..

Norma TSH

.. ...wynikami tsh 0,7. Zrobił mi usg i stwierdził że mam przerośniętą tarczyse, bez zastanowienia zapisał Letrox 25.Dziś byłam u innego endo ( porównać opinie ) i dowiedziałam się ze wszystko jest w porzadku i nie wymagam opieki endo. Bardzo proszę o rade Bardzo prosze o rade Tydzień temu..

Silna nerwica - sam nie wiem co się ze mną dzieje - Str. 10

.. ...Robilem badania ekg serca, usg jamy brzusznej,badanie krwi i moczu wyniki były rewelacyne , tak stwierdzil doktor lecz te objawy co mialem ( identyczne jak twoje ) pozostaly dalej , badanie na odczyn tarczycy tez mialem i wszystko jest ok.Ostatnio wyladowalem w szpitalu w Londynie i ta..

Zawroty głowy, zatoki, zmęczenie, osłabienie - Str. 11

.. ...przekroczone, to mozesz dorzucic USG tarczycy i z kompletem badan do dobrego endo. Skoro bylo podejrzenie tarczycy, to widac byly ku temu podstawy a przy diagnostyce tarczycy zrobic samo TSH to prawie jakby nic nie robic. Jak bedziesz miala wyniki mozesz napisac na forum gazety..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 580

.. ...lutym tego robiłam EKG USG serca tarczycy krew i wszystko co wykluczałoby ze to serce no a wyniki wszystkie super. od tamtego czasu boli mnie klatka,piecze mnie tam jak cholera, mam zawroty i bole głowy,i jednym słowem boje sie wszystkiego,chodze na psychoterapie i biore ziolowe..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1265

.. ...mocz rtg kręgosłupa usg tarczycy . wszystkie wyniki są dobre. W ciągu pięciu miesięcy miałam robione cztery razy ekg, które też nic nie wykazało.Wybrałam się też do kardiologa . Nawet miałam założonego holtera i nic nie wykazało.Boje się bo mam dwie małe córeczki, mąż całymi dniami..

Ścisk w gardle, płaczliwość, senność, panika i lęk

.. ...:( . Zapisalam sie na USG tarczycy na wszelki wypadek, chociaz robilam TSH i wyszlo mi 0,6 ( wlasnie moze ktos z Was wie czy to dobry wynik?? ). Pozdrawiam wszystkich * wspolcierpiacych * : ) Trzymajcie sie! Nie myślałam, że tak wiele osób ma ten sam, co ja problem. Od maja mam wrażenie,..

Brak tchu i częste ziewanie - Str. 16

.. ...proszę zrubcie sobie usg tarczycy,nie wystarczy samo tsh bo u mnie wyszło w normie cyli leki nie musze brac na dzien dzisiejszy czekam na wynik biopsji i prosto na operacje.pozdrawiam siwa Witaj Siwa, Usg tarczycy, to było pierwsze badanie, jakie zrobiłam : ). Wykryli 2 maleńkie..

Wyniki badań tarczycy

.. ...skieruje Cię zapewne na usg tarczycy. Ciekawa jestem czy masz jakieś objawy, które Cię niepokoją. Pozdrawiam. nerwowosc, bole glowy, zmeczeie, sennosc, omdlenia, przytylam 20 kg w 10 m - cy nie wiem co sie dzieje:( drugi wynik badania ft4 wynosi 0,8 przy takich samych normach jak wyzej...

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...dziś umówiłam się na USG tarczycy 14.IV,a we środę robię komplet badań z krwi - TSH, ft3 , ft4, TG i TPo. Nie chcę czekać do maja na skierowanie od endokrynologa na badania krwi.Pytałam znajomą o normy - ponoć zależą od odczynników używanych w laboratorium.Czy ktoś słyszał - doświadczył..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...powinien rowniez zrobic usg... Odebrałam wyniki TSH 3 - cia generacja i wynosi on 53,144 ulU/mL gdzie rok temu mój wynik wynosił 3,45 ulU/mL jaka może być przyczyna i skąd taki wynik ? PROSZĘ O POMOC ! Czy przez ten rok leczyłaś tarczycę, brałaś leki? wszystkim którzy borykają się z..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...jak przeciwciała czy usg tarczycy. I nie daj sobie wmówić, że wszystko jest ok, bo wyniki są w normie. Nie wymyśliłam sobie tego, przeczytaj tutaj: http://www.medicus.lublin.pl/2000/08/tarczyca.htm. a zrób badania na tezyczkę zwykłąa i utajoną......... Cenie sobie Wasze wskazówki,..

Wiarygodność pomariów ciśnieniomierzy

.. ...EKG, EKG wysilkowe, USG serca, nerek, tarczycy, wiekszosc badan z krwi, TK glowy. Wyniki wyszly w normie, ale ze po drodze nabawilem sie nerwicy serca, przepisano mi bisocard 2.5 mg. Wszystko bylo dobrze mierzylem cisnienie swoim Hartmann Tensoval Mobil ( nadgarstkowy ) w spoczynku..

Już mi ręce opadają.

.. ...dostałam skierowanie na usg tarczycy o to wynik, Płaty tarczycy powiększone . Płat prawy o wym. 21x20x53mm obj.12,1 ml Płat lewy o wym. 17x20x53mm obj.9,4 ml Cieśń grubości 8 mm Miąższ tarczycy jednorodny , prawidłowej echogniczności i prawidłowym unaczynieniu. W górnym biegunie płata..

Wyniki z tarczycy

.. ...referencyjny 0,27 - 4,20 usg - prawy płat, lewy płat w gornym biegunie ognisko normoechogenne o wym.6x5mm płaty w całości o mieszanej echogenicznosci. wnioski: w obrazie usg zmiana lita w lewym płacie tarczycy, do dalszego badania. jak to rozumieć, czy bać się już czy spokojnie, dzięki..

Trzustka, czy jelito, a może jeszcze coś innego?

.. ...martwię Zapisałam się na usg brzucha Jakie jeszcze badania powinnam wykonac? W zeszłym tygodniu miałam morfologię i badanie tarczycy Wyniki są idealne Dodam, że w mojej rodzinie, nawet 2 pkolenia wcześniej nie było raka układu pokarmowego Jedynie dokuczały kamienie w woreczku żółciowym..

Boli mnie w okolicach serca

.. ...być za niedługo ide na usg i czekam na wyniki tarczycy ! Zazwyczaj zaczyna boleć jak ide gdzes w duszne miejsce robi mi sie duszno i słabo musze wyjsc z pomieszczenia badz w pracy zjem na przerwie ciepły obiad robi mi sie słabo i zaczyna mie bolec serce badz cos innego i pod zebrami !..

Duszności w klatce

.. ...badania: KARDIOLOGIA - usg serca,2x holter,próba wysiłkowa wyniki ok NEUROLOGIA - 3x tomografie komputerowa głowy,eeg ,eeg po nieprzespanej nocy,usg tetnic dogłogowych,emg wyniki ok ENDOKRYNOLOGIA - wszystkie hormony w szczególnosci na tarczyce,morfologia kryw,ob,biochemia,badanie..

Tarczyca wyniki czy są OK?

.. ...kolejne badania, np. usg. BARBARELLA - jak to sie oblicza te procenty i ile powinno byc ,moja mama ma Ft4 11,3,a FT3 ma 5,25..Natomiast TSH1,2.....Czy takie wyniki są prawidłowe.Jest po operacji ładnych parę lat. wiesz Barabrella mam atchykradię i dodatkowe skurcze, wypadają mi włosy,..

Tarczyca wyniki czy są OK? - Str. 2

.. ...zapomniałam zapytać lekarza ). USG tarczycy? Moje osattnie wyniki badań:# tyg temu jeszcze byłó ok - nie wiem co się dzieje 5 miesiecy temu urodizłam córkę. tsh - 0,144 ( 0,350 - 4, 940 ) ft3 - 4, 20 ( 1, 71 - 3, 71 ) ft 4 - 1, 45( 0,70 - 1, 48 ) ferrytyna - 15 magnez pomimo..

Częstoskurcze i zbyt mało potasu

.. ...przy dolnej granicy, usg tarczycy tez ok. jestem osłbaiony,magnez i potas biore regularnie ale w czym Ci moge pomóc ?badanie echo wyszło ok ! może zrób bardziej szczegółowe badania krwi ...a może za dużo masz tego potasu i magnezu z tymi wynikami co masz powinieneś udać sie do lek ...

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...gdybyś sobie zrobił Usg tarczycy idąc na konsultację - doskonale widać wszystkie zmiany i guzki.Raczej nie można mieć jednocześnie nadczynności i niedoczynności.Pozdrawiam Iwona. ok ale na konsultacje do lekarza iść Witam Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Zrobiłam je dlatego, że garściami..

Bolące mięśnie

.. ...części... zrób sobie USG jamy brzusznej i bad.moczu i zmień lekarza.Lekarza i przychodnię moożna zmieniać co pół roku. idż do lekarza jak najszybciej zrób tez USG tarczycy - wynik natychmiast.Jakie masz to TSH - jak w dolnej granicy normy,to może być nadczynność tarczycy.Drżenie rąk to..

Może ktoś podpowie co mi jest? - Str. 2

.. ...tym elektrolity, ekg usg serca no i można hormony tarczycy bo w czasie menopauzy to różnie bywa.U mnie jest wszystko w najlepszym porządku.Jak serce wariuje to wyciągam sobie wyniki i mówię w myślach do siebie ,,przecież jesteś zdrowa,,Ja mam czasem 3 razy w miesiącu objawy zawału serca..

Wysokie tętno, co dalej robić?

.. ...dostałam skierowanie na USG tarczycy . O to wynik USG : - Płaty tarczycy powiększone . Płat prawy o wym. 21x20x53mm obj.12,1 ml Płat lewy o wym. 17x20x53mm obj.9,4 ml Cieśń grubości 8 mm Miąższ tarczycy jednorodny , prawidłowej echogniczności i prawidłowym unaczynieniu. W górnym biegunie..

Interpretacja wyników - tarczyca

.. ...w związku z nimi na USG tarczycy. Czy powinnam szukać lekarza bardzo szybko, czy wystarczy, jeśli się umówię na za dwa tygodnie na przykład? TSH: 2,484 ( 0,350 - 4,940 ) czyli 52% fT3: 2,49 ( 1,71 - 3,71 ) czyli 29% ft4: 1,08 ( 0,70 - 1,48 ) czyli 49% aTPO: 658,50 ( 0,00 - 5,61 ) czyli..

TSH- prosze o interpretacje wyników

.. ...wole, nie ma na co czekać, zrób usg tarczycy i idź do dobrego endokrynologa. Dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Tak, masz górną granicę normy. Zgrubienie na szyi i przybieranie na wadze, to jedne z objaw...

Czy to może byc zespołem chronicznego zmęczenia?

.. ...OB, CRP, morfologia, usg oraz tarczyca W tym roku robiłam dodatkowo usg serca, tomografie glowy, ekg serca dwa razy, helicobacter ( ujemny ) cholesterol, hiv ( wynik ujemny ) oraz cukier Wszystkie wyniki są w normie A jednak jak czuję, że zwala mnie z nóg Nie mam sił, czuję się..