Wątroba wyniki

Niedomykalność zastawki mitralnej

.. ...dolnych i powiększenie wątroby. Te ostatnie objawy są wynikiem niewydolności prawej komory serca, która z czasem może się rozwinąć u chorych z niedomykalnością mitralną. Niebezpiecznym powikłaniem niedomykalności mitralnej jest nadciśnienie płucne. Zdarzają się również nagłe zgony..

Lipemia

Lipemia

.. ...zawartych w pokarmie do wątroby. Tam powstają VLDL, które z kolei transportują tłuszcze z wątroby do narządów. Lipemia, wynikająca z podwyższonego stężenia głównie tych dwóch frakcji, objawia się białawym lub mlecznym zabarwieniem osocza krwi. Kolor ten wynika z wysokiej zawartości..

Rak płuc

Rak płuc

.. ...w jamie brzusznej ( wątroba, okrężnica ) oraz w mózgu. Rak płuc potrafi rozwijać się powoli o podstępnie, zajmując obwodowe części narządu. W takich sytuacjach często pierwsze objawy wynikają już z obecności przerzutów, szczególnie przerzutów do mózgu ( objawy neurologiczne zależne od..

Serce po prawej stronie (dekstrocardia)

.. ...trzustki i żołdaka z wątrobą i lustrzane ułożenie pozostałych organów jamy brzusznej. Deksrocardie należy odróżnić od prawostronnego przesunięcia koniuszka serca ( łac. dekstropositio ), wynikającego z długo utrzymujących się patologicznych zmian w anatomii śródpiersia i klatki..

Torbiel (cysta)

.. ...narządów takich jak wątroba czy nerka, przez tarczycę, jajniki ( np. zespół policystycznych jajników ), oskrzela ( torbiel bronchogena ), itd. Torbiel może być zmianą wrodzoną, wynikająca z zaburzeń różnicowania się tkanek lub migracji komórek w życiu płodowym. Torbiel może być także..

Gruba szyja a choroby serca

.. ...i transportuje go do wątroby, gdzie jest on metabolizowany. O zwiększonym ryzyku wystąpienia choroby wieńcowej mówi się, gdy poziom HDL spada poniżej 40 mg/dl w przypadku mężczyzn i 50 mg/dl w przypadku kobiet. Jak twierdzi prof. Jimmy Bell z MRC Clinical Sciences Centre, wyniki tych..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 724

.. ...ciężkości na żołądku lub wątrobie. Po Świętach zrobiłam wyniki z krwi - wyszły ok. Myślałam, że wychodzę już na prostą a tu w Nowy Rok wybrałam się do Koscioła i jak mnie dopadł silny lęk, tętno to chyba ze 140, słabo, gorąco. Na samą myśl, że nie ma przy mnie moich bliskich, nie wzięłam..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 732

.. ...wirusowym zapaleniu wątroby typu C. Objawy się zgadzały a 14 lat wcześniej przeszłam wzw typu B.Zrobiłam badanie krwi prywatnie i wyszedł wynik * słabo dodatni * .Musiałam je powtarzać trzykrotnie i zawsze wychodziło to samo. Teraz przede mną wizyta u hepatologa.Piszę to wszystko po..

Acenocumarol i wskaźnik INR - Str. 2

.. ...Podobno nie obciaza tak wątroby i żołądka . Pobiore pare dni to dam znac jak to dziala Tym razem nie zwracałam uwagi na to co jem..unikałam jedynie kwaśnych potraw,stres po odejściu taty do krainy wieczności i zrobiłam sobie badanie INR 16.2.07 r. wynik INR przedstawiał się nastepująco..

Acenocumarol i wskaźnik INR - Str. 6

.. ...acenokumarolu. Czy mam taka słabą wątrobę ? ( Pisze bo zaciekawiło mnie że większość musi brać zdecydowani więcej ) pozdrawiam http://www.allegro.pl/item830100485_rzadzenia_coaguchek_s_do_pomiaru_wskaznika_inr.html u mnie wynik skacze po acenokumarolu jak głupi powinienem mieć powyżej 3..

Acenocumarol a inne narządy

.. ...inne narządy np. na wątrobę czy zniszczy ją pojakimś czasie, czy można brać coś ochronnego.( Mam 34 - lata, po wymianie zastawki aortalnej ). Witaj! Lek,którego uzywasz obniża poziom niektorych czynnikow krzepniecia krwi syntetyzowanych przez watrobę. w wyniku tego krew po prostu..

Acenocumarol a inne narządy - Str. 2

.. ...dolegliwości ze strony wątroby, czy żołądka nie odczuwam. INR w zasadzie utrzymuje się na poziomie 2 - 3. Proszę się nie martwić drobnymi krwawieniami. Na skutek rozrzedzonej krwi pojawiają się one nawet w wyniku mikrourazów. Czasem rano mam w ustach krew z powodu np. przygryzienia sobie..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 183

.. ...Chyba zrobię badania wątrobowe i tarczycowe. i Tak w ogóle mam Zespół Gilberta - wada wątrobowa. cześć kochani mam 26lat od dwóch miesięcy mam objawy takie jak :przyspieszony puls pieczenie w klatce piersiowej i ból w mostku zawroty głowy występują one od rana do wieczora nie daję rady z..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 202

.. ...środka. Tak zwane próby wątrobowe alat i aspat oraz bilirubina czy też wyniki z moczu zaczynały wskazywac początki zółtaczki, kamienicę żółciową czy też uszkodzenie wątroby tak też pocieszył mnie lekarz i zapodał mi BELERGOT jest to lek uspokajający dla kobiet podobno w okresie manopauzy..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 210

.. ...na poziom cukru, na wątrobę bo jestem po żółtaczce oraz krew jakies tam wyniki doktor chciała widziec. Kazała zrobić usg tarczycy,dała skierowanie do neurologa zaczynam sprawdzac. W przyszłym tygodniu cos juz powinnam wiedziec. Gosienka nie byłam jeszcze na tych stronach ale na pewno..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 219

.. ...badania:krew,mocz,tarczycę,cukier, próby wątrobowe wszystko ok.Na prześwietleniu kręgów szyjnych wyszła dyskopatia więc cierpieć mogę na bóle karku i pleców ale czy głowa? Poszłam do neurologa i teraz czekam na wynik Tomografii głowy. Jestem też po wizycie u psychiatry który mi..

Przyczyny zatorowości płucnej

.. ...odczówam dolegliwości wątrobowe oraz zmiany na skórze.... chciałam sie zapytac jak mam wyniki takie jak: INR 0,79 a norma ( 0,8 - 2 ) APTT mam 25,6 a norma( 26,4 - 39,6 ) nadmienie iż rok temu dokładnie 13.stycznia miałam robione badania Dopplera żył dolnych ponieważ lekarz podejrzewał..

Ból w klatce piersiowej, silny ucisk na mostek

.. ...pleców i podejrzewałem wątrobę - zrobił badania, wyniki w normie,troche holesterol podskoczył.Hepatolog zlecił usg - wszystko dobrze.Z usg wysłali mnie do chirurga - gastrologa ( pan z usg - podejrzenie skręcenia jelit i podsunięcie się pod żebra ! ) - nic z tego , wszystko ok. Hepatolog..

Ból po prawej stronie, nasilający w pozycji leżące

.. ...Najczęściej jest to wątroba, nerki albo zwyrodnienie kręgosłupa. Dzisiaj byłam na USG. Wynik jest dobry. Nie ma zmian w nerkach ani w wątrobie. Może więc to jest od kręgośłupa. Jutro idę z wynikami do lekarza i zobaczę co mi powie. wybite kręgi lub dysk, tam mi sie wydaje.. mam ten sam..

Poziom trójglicerydów 717

.. ...trójglicerydów przez wątrobę ( w głodówkach, w cukrzycy, w alkoholizmie, w niewydolności nerek ), zwolnione spalanie trójglicerydów ( w niedoczynności tarczycy ). ja mam triglycerides 3949.mg/dl cholesterol 670.mg/dl Cześć! Mam 15 lat, moja mama ma wynik 350 Trójglicerydow a ja słyszałam..

Marihuana, czy alkohol? co tak naprawde gorsze dla serca? - Str. 5

.. ...natomiast alkohol niszczy wątrobę. Słyszy się o wielu przypadkach ludzi nadużywających alkohol, których wóda wyniszczyła do tego stopnia, że umarli. Miałam sama bardzo młodego kolegę, który pił ogromne ilości gorzały i w wieku 23 lat serducho nie wytrzymało i zmarł. Wracając jeszcze do..

Echo serca i prośba o odczytanie wyników

.. ...niewydolności prawokomorowej , spadek toleracji wysilku. Przy powięszeniu lewego przedsionka może wystąpić migotanie przedsionków.Leki jak najbardziej standardowe przy tej chorobie. Czy mama ma rytm zatokowy?..

Złe samopoczucie po acardzie i tulipie

.. ...straszne wzdecia i bol wątroby.Czy moze ktoś miał podobne problemy,prosze o ewentualne rady. Jolu ja również mam chol. 227 i trójglicerydy aż 206 ale mój lekarz nie przepisał mi żadnych tabletek bo stwierdził że są one w górnej granicy i mogę te wyniki obniżyć stosując odpowiednią dietę..

Piwo bezalkoholowe i złe wyniki frakcji cholesterolowej

.. ...mleko mam też problemy z wątrobą ,byłem dzisiaj u swojego lekarza i dostałem wyrok scisła dieta i zero piwa bardzo lubię piwo( oczywiście w umiarkowanych ilosciach )i mam pytanie czy jedno lub dwa piwa o zerowym stężeniu alkoholu tez mogą mieć negatywny wpływ na moją chorobę czy chodzi..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...robić.Chyba badanie na próby wątrobowe ??? Czy ktoś też takj miał ??? Pozdrawiam Witam bardzo prosze o interpretacje wynikow Trójglicerydy - 44mg/dl Alat - 22U/L ASPT - 58U/L z góry dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam zrób bad.krwi CRP.Podwyższony wynik świadczy o stanie zapalnym w..

Nerwica, załamanie nerwów? - Str. 3

.. ...gorzej boli mnie żołądek, wątroba, kolana głowa lewa ręka prawa ręka...już po mnie? i Kolejne badania, wyniki oczywiscie idealne. Już 3 noc nie przespana chodzę ledwo żywy, zaraz zejde z tego świata. To musi być cos z sercem, nic nie robie a serce wali jak oszalałe. Tak to mniej więcej..

Wyniki USG serca w kardiomiopatii rozstrzeniowej

.. ...segmenty ściany dolno - tylnej dysponują dobrą kurczliwością.Duże upośledzenie parametrów kurczliwości globalnej. EF - 25%.Profil napełniania E/A - 5,43.Żyły główne i wątrobowe sa poszerzone.Mam 52 lata...

Wyniki badania Echo serca

.. ...zmian.Żyły główne i wątrobowe są poszerzone. Co wynika: Cechy kardiomiopatii rozstrzniowej z powiększenie l lewej komory i lewego przedsionka plus następcza umiarkowana niedomykalnośc mitralna.Niewielkiego stopnia nadciśnienie plucne. Pani Izo bardzo dziękuję.Chciałam tylko nadmienić,że..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 995

.. ...chorby immunologiczne ( wątroby , bo w tarczycy niestety immunologia zawiodła i wyniki podwyższone ) . Wszystkie wyniki ujemne . Kasy wydałam multum , ale suma sumarum - okazuje się iż mam genetycznie słabą wątrobę i musze uważać na wszystko co jem , na leki itp. Wiem już na czym stoje ...

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1089

.. ...to dlatego że mam tą wątrobe powiększoną mam przyjść z wynikami EEG potem ewntualnie da mi na TK głowy ach starość nie radość Małgosiu 1990 Ić do tego lekarza bo chyba bez antybiotyku się nie da wyleczyć tego gardła Pozdrawiam wszystkich serdecznie martwie się o Matiagę kurcze nic nie..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1205

.. ...ojciec też ma nowotwór wątroby z przerzutami i bez szans i też 64 lata. To taki wiek że wszystko już czepia się. Wiecie wyniki tescia sa beznadziejne ,do szpitala idzie własciwie ,,,,ach .Chodzi o to ze jutro martyna ma turniej i tesc chce przyjechac ,martwie sie czy sie nie rozpałacze..

Wyniki krew, mocz a migdałki?

.. ...nosicielem wirusa zapalenia wątroby typu B, podwyższony poziom Aspat, Alat, a w szczegółności Alat również o tym świadczy. Zważywszy, że poziom Alat nie jest bardzo podwyższony może to wskazywać na PWZW B - przewlekłe wirusowe zapaleie wątroby typu B, wzmaga to dalsyej diagnostyki...

Zespół Marfana

.. ...mi odpisze?? Zrób USG wątroby pod tym kontem. Niektórzy uważają że tam też mogą być marfanoidalne zmiany. Najgroźniejsze przy Marfanie jest rozwarstwienie aorty - * badanie. A badania genetyczne też można bo to dziedziczne... Co do wyników niech inni się wypowiedzą Marfana ma sie od..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...niedożywienie, choroby wątroby lub nowotwory, jednak nie koniecznie ; ) Często występuje przy złym odżywianiu. Zresztą lekarz powinnien ci wszystko wytłumaczyć, ale nie martw się bo niski cholesterol to jeszcze nic groźnego. Pozdrawiam ; ) Lili masz gg? moze moglbym sie czegos wiecej od..

Nerwica? z czym to się je? jak sie zachować? jak to ugryźć?

.. ...mi ekg, usg brzucha, wątroby, serca, prześwietlenie klatki piersiowej, dokłądne badania krwi i moczu. cięnienie w szpitalu 120/80, 130/90. po wyjściu ze szpitala dostałem wyniki. wszystko było super ok. jedynie podwyższony cholesterol ale dostałem tabletki które miały pomóc. lekarz..

Czy ja przesadzam? musze uwierzyć w siebie, że nic mi nie jest?

.. ...OB, Morfologia, próby wątrobowe, hormon tarczycy, jakieś EKG po drodze, znów OB, próby na pasożyty w kale, na Lamblie w kale, krew utajoną - WSZYSTKIE wyniki wzorcowe, jak z ksiązki, Po kilku tygodniach, a więc i diety,schudłem z 10kg, lekarze dziwili się że mam dobre wyniki, bo już..

Dziwny stan serca

.. ...,które szkodzą n aa wątrobę i mięśnie to konował zwykły.Leki chemiczne są dla tych,co mają chol.600 ,a nie lekko podwyższony.Nie daj się truć. dzieki naturalny ! lek ktory obnizyl mi cholesterol calk. to atoris bralem ok. 3 tygodni i po wynikach lekarz kazal mi odstawic. a jak u ciebie z..

Drętwienie

.. ...uszkodziło mu to też wątrobę. Wynik badania krwi na wątrobę - CK - kinaza kreatyny po 2 miesiącach brania leku sześć razy przekroczyła górną granicę normy.Lekarz lek odstawił.Przeszedł na dietę obniżającą cholesterol i do tej pory się tak odżywia,ale uszkodzenie wątroby zostało.Nogi..

Badania krwi i moczu

.. ...zapaleniach tarczycy, wątroby oraz w chorobach rozrostowych. Czasami mogą występować u osób zdrowych szczególnie w starszym wieku. Uzyskane wyniki badań należy interpretować w odniesieniu do całości obrazu klicznego pacjenta. i jeszcze badanie CK - kinaza kreatyny 32. a teraz wyniki..

Proszę o informację na temat wyników

.. ...czerwonych ciałek trzeba jeść wątrobę wieprzową,stek wołowy,pić sok z buraków 2x pół szklanki dziennie,wit.C itd. norm nie podaja? co to za laboratorium? normy na wynikach pdw 9 - 17 mpv 9 - 13 p - lcr 13 - 43 reszta wyników była w normie interesuje mnie szczególnie wytłumaczenie p -..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...wskazujące na chorbę wątroby po okresie brania leku ,odstawiłam i ponowiłam badanie. I mam takie wyniki poza normą: PDW 14,8 ( 9 - 14 ) Hdl chol 78.4 ( 45 - 65 ) Aspat 60 ( 0 - 31 ) alat 88 ( 0 - 34 ) OB mam 6. a inne wyniki to: Bochemia badanie na watrobe glukoza 94mg /dl ( 74 - 106 )..

Prosze o interpretacje wynikow!!!

.. ...cholesterol.Uszkodzenie wątroby może być od leków,substancji chemicznych,alkoholu,nadmiernego wysiłku fizycznego...Udaj się do zielarza po mieszankę na odtruwanie wątroby.Obniża trójglicerydy dieta i wyciąg z karczocha - Cynarex,i ogórecznik,niepicie alkoholu,ruch ,schudnięcie. Witam..

Dolne ciśnienie 49 a puls 111

.. ...do tego powiększoną wątrobę /od sterydów/ i 2 tyg, temu robiłam wyniki i mam 8,5 % hemoglobiny, żelazo w normie. od pół roku ciężko mi chodzić - w trakcie chodzenia mam ucisk /obręcz/ wokół pasa i to powoduje duszności - jak się pochylę to trochę mi lżej oddychać ale tak chodzić jest..

Złe wyniki-młody wiek

.. ...bilirubina wkazywała na wątrobę. Zrobiłem USG jamy brzysznej. Usg wskazało na rozlane zaawansowane stłuszczenie. Dwa dni po badaniach krwii powtórzyłem je w innym ośrodku celem potwierdzenia czy sprawdzenia. Oto one: Trójglicerydy: 82 ( 60 - 150 ) Bilirubina całkowita 4 ( 0,3 - 1,2 )..