WBC RBC HGB HCT

Krew i mocz - co oznaczają te wartości?

.. ...dziecko 3 lata krew wbc 14.2 rbc 4.35 hgb 11.6 hct 35.2 mcv 81 mchc 33.1 mch 26.8 rdw 13.8 plt 210 mpv 9.2 mam 16 lat i takie wyniki,czy mi coś dolega: potas 3,99mmol/l sód 148,4mmol/l wapń2,52mmol/l magnez 0,96mmol/l żelaz0 16,6mmol/l cholesterol całkowity 3,o7mmol/l HDL 0,83mmol/l LDL..

Obniżony hematokryt

.. ...cyklem: Wyniki po cyklu: WBC - 4.5 WBC - 4.4 RBC - 4.99 RBC - 4.82 HGB - 14.2 HGB - 13.7 HCT - 41.8 HCT - 40.3 PLT - 186 PLT - 171 MCV - 84 MCV - 84 MCH - 28.4 MCH - 28.4 MCHC - 34.0 MCHC - 34.0 Zmiany nastąpiły na przestrzeni jednego miesiąca.. i wydaje mi sie ze są dość znaczne...

Interpretacja wyników morfologi krwi

.. ...proszę o interpretacje WBC 7,8 ( 4 - 10 ) RBC 5,16 ( 3,8 - 5,8 ) HGB 14,3 ( 11 - 16,5 ) HCT 42,8 ( 35 - 59 ) PLT 78 ( 150 - 350 ) ??? PCT 089 ( 100 - 500 )??? MCV 83 ( 80 - 92 ) MCH 27,7 ( 26 - 34 ) MCHC 33,4 ( 32 - 36 ) RDW 14,7 ( 10 - 15 ) MPV 11,4 ( 6,5 - 11 ) ??? PDW 20,5 ( 10 - 18 )..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...Morfologia: - krwinki białe WBC - 10,04 [ 10^3 / ?l ] ( podwyższone ) - krwiniki czerwone RBC - 5,50 [ 10^6 / ?l ] ( górna granica normy ) - hemoglobina HGB - 16,00 [ g / dl ] - hematokryt HCT - 48,10 [ % ] - MCV - 87,8 [ f ] - MCHC - 33,3 [ g / dl ] - MCH - 29,2 [ pg ] - PLT - 283 [..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...dobrze. MORFOLOGIA KRWI WBC - 5,0tys/ul RBC - 4,16 mln/ul HGB - 13,2 g/dl HCT - 38,1 % MCV - 91,5 fl MCH - 31,7 pg MCHC - 34,7 g/dl RDW - 12,2 % PLT - 267 tys/ul MPV - 10,2 fl PDW - 17,8 % WZóR ODSETKOWY LEUKOCYTóW - Neutrofile % 48,90 % - limfocyty % 35,70% - Monocyty % 11,60% -..

Czuję, że mam serce

.. ...itd. Wyniki morfologii: WBC: 5,4 MCV: 90 %LYM: 50.20 H RBC: 5,16 MCH: 27,9 %MON: 7,8 HGB: 14,4 MCHC 31 %GRA: 42.0 L HCT: 46,5 RDW: 13% #LYM: 2,7 PLT: 243 MPV: 8,9 #MON: 0,4 PCT: 217 PDW: 19,9 #GRA: 2,3 OB: 12 Proszę powiedzcie czy to wpływ stresu? Naprawdę to uczucie jest bardzo..

Analiza wyników krwi 16-sto miesięcznego dziecka

.. ...może być jakaś choroba? WBC - 11,2 LYM - 4,8 MID - 1,0 GRAN - 5,4 RBC - 4,77 HGB - 11,5 HCT - 34,0 MCV - 71,3 MCH - 24,1 MCHC - 33,8 RDW - 17,4 PLT - 493 Podałam wszystkie wyniki. Proszę o odpowiedź. Bardzo się martwię ja bym poszła z wynikami do lekarza : ) a masz zakres norm podany ook..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...wyników morfologii krwi WBC 13,3 10^3/MM3 ( 4,5 - 11,5 ) RBC 4,92 10^6MM ( 4,10 - 5,80 ) HGB 16,2 G/DL ( 14,0 - 17,5 ) HCT 46,4 % ( 40,0 - 52,0 ) PLT 286 10^3/MM ( 140 - 392 ) PCT 0,214 % ( 0,100 - 0,500 ) LYMPH% 11,8 % ( 17 - 48 ) LYMPH 1,5 10^3/MM ( 1,2 - 3,2 ) MON% 1,7 % ( 4 - 10 )..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...wyniki : ( BADANIE KRWI WBC 5.5 K/uL , LYM 2.0 37.2%L , MID 0.4 7.8 %M , GRAN 3.0 R3 55.0% , RBC 4.91 M/uL , HGB 15.5 g/dL , HCT 44.5 % , MCV 90.7 fL , MCH 31.6 pg , MCHC 34.8 g/dL , RDW 12.6 % , PLT 352. K/uL , MPV 9.5 fL , OB 2mm/po 1 godz , CHOL 191 mg/dl HDL 76.82 mg/dl ) ( BADANIE..

Częste uczucie zimna i nadwrażliwość na niską temperaturę

.. ...badań: żelazo: 20 umol/l wbc: 6,8 rbc: 5,53 hgb: 16,4 g/dl hct: 47 % mcv: 85 mch: 29.6 pg mchc 34.8 q/dl rdw: 15.5 % plt: 332 mpv: 7.4 pct: 0.247 % pdw: 12 % wapń całkowity: 2.39 mmol/l chlorki ( cl ) 104 mmol/l sod: 140 mmol/l potas: 3.94 mmol/l tzn ,że mam podwyższony powiedziała mi..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. ...interpretacji wiec: morfologia WBC - 10,2 [4,0 - 10] H RBC - 4,43 [4,0 - 5,2] HGB - 13,4 [12 - 16] HCT - 39,0 [36 - 46] MCV - 88,0 [80 - 99] MCH - 30,2 [28 - 34] MCHC - 34,4[32 - 36] PLT - 218,0 [140,440] LYMPH % - 15,7 [20 - 45] L MXD% - 7,3 [3 - 10] NEUT% - 77,00 [45 - 70] H LYMP# -..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...normy wynik normy wynik WBC ( 4.4 - 11.3 ) 6,14 ( 5.5 - 15.5 ) 11,51 ( 5.5 - 15.5 ) 9,03 RBC ( 3.9 - 5.6 ) 4,51 ( 4.2 - 5.5 ) 4,29 ( 4.2 - 5.5 ) 4,67 HGB ( 12.4 - 17.2 ) 13,4 ( 11.2 - 14.6 ) 13 ( 11.2 - 14.6 ) 14,1 HCT ( 38 - 50 ) 38,1 ( 31 - 41 ) 36,4 ( 31 - 41 ) 39 PLT ( 130 - 440 )..

Prośba o interpretację wyników

.. ...103 TSH - 3,03 u/U/ml WBC 6,3 RBC 4,35 HGB g/dl 12,7 HCT% 39,6 MCV fl 91,0 MCH pg 29,2 MCHC g/dl 32,1 PLT x10 * 3/ul 266 LYM % ( limfocyty ) - 32,1% MXD % ( monocyty, bazocyty, eozynocyty ) - 8,3 % NEU % ( neutrocyty ) - 59,6 % LYM ( limfocyty ) - 2,0 tys/uI MXD ( monocyty, bazocyty,..

Niedoczynność tarczycy i problemy z oddychaniem

.. ...wyniki z dnia 21.04.08r. WBC 6,4 G/I 3,8 - 10,00 RBC 5,27 T/I 3,7 - 5,1 HGB 16,0 g/dI 12,0 - 16,0 HCT 50,1 % 37 - 47 MCV 95 fI 80 - 99 MCH 30,4 pq 27 - 35 MCHC 32,0 g/dI 32 - 37 PLT 236 G/I 150 - 400 OB 1/h Ref. K. 3 - 15/h Z dnia 30/04.08r. TSH 4,24 uIU/ml 0,27 - 4,2 FSH 5,36 mIU/ml..

Echo serca i baypasy

.. ...bez zmian. Hematologia WBC 7,0 RBC 5,08 HGB 15,6 HCT 49,6 MCV 97,6 MCH 30,7 MCHC 31,5 RDW 10,7 PLT 205 MPV 7,9 Biochemia Aminotransferaza alanlnowa ( ALT ) 34 Amihotransferaza asparaghowa ( AST ) 26 Cholesterol całkowity w surowicy 232 Cholesterol HDL w surowicy 59 Potas 4,61 Cholesterol..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego

.. ...badanie : morfologia: WBC 7,20 RBC 5,00 HGB15,00 HCT 44% MCV 88 FL MCH 30 PG MCHC 34 G/DL PLT 337 RDW - SD 42 RDW CV 13,2 MPV 8,5 FL KREATYNINA 1,2 MG ALAT43 ASPAT 29 SOD 141 POTAS 4,1 CHLORKI 102 TROPONINA 0,005 kolejne badanie : USG J. BRZUSZNEJ : watroba normoechogeniczna bez zmian..

Prosiłabym o interpretacje morfologii

.. Wbc 5.12 ( 4 - 10 ) RBC 3.71 ( 4.20 - 5.40 ) HGB 11.5 ( 12 - 16 ) HCT 36 ( 37 - 47 ) OB 13/30 Żelazo 89 nie podali norm? Normy są w nawiasie no wlasnie, to o co chodzi w tym pytaniu? ob masz podwyższone,czyli gdzieś tam stan zapalny...a resztę masz w nawiasie..

Dolegliwości z sercem

.. ...- - - - - - - - - - WBC 8.1x10^3 RBC 4.93x10^6 HGB 15.2 g/dA HCT 46.3 % MCV 93.9 MCH 30.8 MCHC 32.8 PLT L 190x10^3 Wzór krwinek białych: podzielone 0,43 Kwasochłonne 0,02 Prolimfocyty 0,01 Limfocyty 0,49 Limofcyty pob?&?& 0,01 Monocyty 0,04 Ob 1 godz. 5 mm. Mocz - - - - - - - - -..

Prosze o interpretacje wyniku

.. ...zawroty głowy oraz bóle, WBC - 8,9 LY +3,7 MO1,0 GR 4,2 LY% 41,5% MO% 11,2 % GR% 47,2% RBC 4,72 Hgb - 10,3 HCT 33,0 MCV - 69,9 MCH - 21,8 MCHC 31,2 RDW +18,0 PLT - 132 PCT 0,149 MPV 11,3 PDW +24,8 Żaden prawdziwy lekarz nie zinterpretuje Twojego wyniku ot tak przez internet Pamiętaj że..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...wynikow: MORFOLOGIA wbc 8,1 ; neut 58,5 ; lymph 27,7 ; mono 9,3 ; eo 4,3 ; baso 0,2 ; neut 4,74 ; lymph 2,24 ;mono 0,75 ; eo 0,35 ; baso 0,02 ; rbc 5,16 ; hgb 15 ; hct 45,6 ; mcv 29,1 ; mchc 32,9 ; rdw - sd 43,1 ; rdw - cv 13,7 ; plt 304 ; OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 BIOCHEMIA cholesterol..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...CPK 200 Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 Dziękuje za wasze uwagi Pozdrawiam, Marek porównaj sobie z tym..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...wyniki z badań okresowych WBC 4.3 [norma 4 - 10] RBC 5.64 [ norma 4.5 - 5.8] HGB 15.9 [norma 14 - 18] HCT 48.7 [norma 40 - 53] MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400] MPV 9.2 [norma 8 -..

Prestarium i nedal na skoki ciśnienia

.. ...ng/ ml Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT 289 ; MPV 8.9 ; PDW 9,6 ; P - LCR 17,1 ; PCT 0,26 OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37 ECHO SERCA Pierścień aorty 2,2, / 3,8 cm ; Lewy przedsionek 3,9 cm ; Lewa komora..

Garść objawów

.. ...Morfologia: zaniżone mam: WBC - 3,94 RBC - 3,75 HGB - 11,3 HCT - 34,5. Wyższe mam MONO% - 9,9. Od piątku czuję się już lepiej. Ciśnienie nie jest może zadowalające bo się utrzymuje w miarę niskie. W głowie mi się kreci tylko jak stoję. Ale czuję niepokój. Przeciągi oj nieeee.. nie..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...możliwą interpretację : WBC 7,25 RBC 5,14 HGB 15,0 HCT 46,1 MCV 89,6 MCH 29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol calkowity 155 Glukoza 90 HDL 44 LDL 97 TG 69 Bardzo..

Uciążliwy dyskomfort w okolicy klatki piersiowej i serca

.. ...wyniki ) : Morfologia : WBC 7.30 ; RBC 5.29 ; HGB 15.9 ; HCT 46,9 ; PLT 299 ; MPV 9,1 ; P - LCR 17.8 ; PDW 9,7 ; MCV 88.7 ; MCHC 33.9 ; MCH 30.1 ; RDV - SD 42,90 ; RDW CV 13,4 ; LYMF % 34,5 ; MONO% 7,4 ; EO% 6,4 ; BASO% 0,3 ; NEUT% 51,4 OB 2 mm/h Kreatynina 1.05 ; GFR wg MDRD * 60 ml;..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...badanie krwi: OB 20 WBC 5.9 ( 3.8 - 10 ) RBC 4.57 ( 3.7 - 5.1 ) HGB 12.2 ( 12 - 16 ) - - - - dzień wcześniej wybadano 12.5 :/ HCT 38.8% ( 37 - 47 ) MCV 84.9 ( 80 - 99 ) * MCH 25.7 ( 27 - 35 ) * MCHC 31.4 ( 32 - 37 RDW - CV 14,1% Komentarz: W - MCR=T2 W - LCR=T2 oraz badanie moczu: SG..

Chora wątroba czy coś innego ?

.. ...0.27 - 4.2 ) Morfologia WBC 5,9 ( 4 - 10 ) RBC 4,84 ( 4 - 5 ) HGB 15,1 ( 12 - 16 ) HCT 41,2 ( 37 - 47 ) MCV 85,1 ( 80 - 99 ) MCH 31,2 ( 27 - 33 ) PLT 172 ( 130 - 400 ) LYMPH% 58,0% MXD% 9,3% NEUT% 32,7% LYMPH 3,4 ( 10^3/ul ) MXD 0,6 ( 10^3/ul ) NEUT 1,9 ( 10^3/ul ) RDW - CV 13,4 ( 11,5 -..

Nadcisnienie

.. ...hematologia morfologia wbc=6,27 rbc=4,83 hgb 15,2 hct=44% mcv=91,1 mch=31,5 mchc=34,5 rdw - sd=40,1 rdw - cv=12,3% plt=155 pdw=13,8 mpv=10,4 p - lcr=28,9 pct=0,16% troponina t hs=4,18 Rozpoznanie w wypisie ( zmęcznie/przemęczenie ) Po zastrzyku z pyralginy powiedziano mi,że ból zniknie i..

Nadciśnienie

.. ...Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% (..

Nadczynność tarczycy

.. ...Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% (..

Proszę o interpretacje moich wyników

.. ...Morfologia krwi obwodowej: WBC 6.7 ( 4.0 - 10 ) RBC 4.40 ( 4.50 - 5.90 ) HGB 15.4 ( 13.5 - 18.0 ) HCT 47.9% ( 40 - 54.0 ) MCV 88.7 ( 78.0 - 100.0 ) MCH 28.5 ( 27.0 - 34.0 ) MCHC 32.2 ( 29.0 - 36.5 ) PLT 223 ( 140 - 440 ) LYM% 42.4% ( 20.0 - 45.0 ) MXD% 13.3% ( 1.0 - 14.0 ) NEU% 44.3% (..