Wynik TSH tarczyca w normie

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...swojego szybkiego pulsu...wynik TSH mnie przestraszył - norma od 0.4 a moj wynik - 0,010 tak wiec od razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to TSH nie jest normale tak wiec następe skierowanie na badanie krwi tym razem ft4,..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 73

.. Tom Twój wynik mieści się w normie ale w tej dolnej granicy.Przy nadczynności występuje szybkie bicie serca,nerwowość ,pocenie się objawy podobne do nerwicy i wielu lekarzy nie potrafi zdjagnozować czy to tarczyca czy nerwica.Tak było u mnie. Ja zawsze mam taki niski jeszcze niższy niż Ty wynik z TSH .Jeden..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 607

.. ...lekowa ostatnio odebralam wynik holtera i chyba nie jest dobry mam czestoskurcze nadkomorowe i okres napadowegoczestoskurczu nadkomorowego narazie mnie lecza na tarczyce choc tsh bylo jeszcze w normie sama nie wiem co o tym myslec poleku mam dosyc Od kiedy powróciła nerwica , zaczęłam..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 622

.. ...temat... Dziewczyny, moje wyniki sprzed leczenia, w nawiasach normy: TSH - 3.30 ( 0.4 - 4.0 ), FT3 - 2.18 ( 1.7 - 5.0 ), FT4 - 1.42 ( 0.65 - 1.9 ). Jak widać, wszystko w normie. Ale wynik aTPO fatalny: 524,5 ( * 12 ). Miałam jeszcze usg tarczycy, w opisie: * struktura miąższu..

Niedoczynność tarczycy - Str. 21

.. ...do domku . Odebrałam wyniki i wszystko było ok poza wynikami tsh które miały 4.12 a norma była do 4.0 skierowanie do endy...i do domu , ale mój stan sie nadal pogarszał wiekszy strach lęki panika że cos mi sie stanie dostałam psychotropy w małych dawkach ale po pewnym czasie znowu to..

Niedoczynność tarczycy - Str. 22

.. ...tragicznie z moja tarczyca wynik t3 i t4 sa w normie tylko te tsh jest nieco wyzej normy mam ja do obserwacji ale nic pozatym powiedziałam mu o moim stanie o tych lękach był zdziwiony bo mówi ze tarczyca takich objawów nie ma , mówi ze jakby teraz przepisał mi leki jakiekolwiek to..

Niedoczynność tarczycy - Str. 23

.. ...podłamana własnie odebrałam wyniki i szok przez prawie 2 lata nie miałam problemów albo przestałam na nie zwracać uwagę bo tak wygodniej , proszę o odczytanie i upewnienie mnie w moich przypuszczeniach obym się myliła. MCV 96,6 norma 80 - 94 nie mam pojęcia co to jest TSH 26,071 norma..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 3

.. ...Witam. Dziś dostałam wyniki badań i TSH mam 0,835, więc chyba w normie. Ale nie mam żadnego FT3 i FT4, czy powinnam mieć, czy to jakieś osobne badania?Pozdrawiam hej wlasnie dowiedzialam sie ze mam nadczynnosc tarczycy nie ukrywam ze boje sie nastepst czesc ja mam 32 lata i tez kiedys..

Problemy z sercem po nadczynności tarczycy

.. ...wyłapac... teraz gdy wyniki tsh i ft4 mam w normie no to ft4 jest roche zaniżone tsh 1,35 ft4 1.97 a norma jest 1,75 pomimo ze juz wszystko dochodzi po lekach cały czas odczuwam to potykanie sie serca reszta ucichła takie jak 200 uderzeń na minute takie ataki...lecz biore propanolol10 bo..

Norma TSH - Str. 2

.. ...że przy tak wysokim wyniku TSH nie badano mi hormonów tarczycy, bo wyglądam na nadczynność ( mam objawy typowe dla nadczynności ). Zapisałam się już na badanie poziomu prolaktyny, żeby sprawdzić, czy to nie przysadka, a ściśle guz... Czuję się wprost fantastycznie!!! Prywatne praktyki..

Norma TSH - Str. 4

.. ...powinnam iść do endo bo wynik TSH nie aż taki zły ??? Anna, jeżeli pójdziesz do endo, to pewnie usłyszysz, że wszystko jest ok, bo tsh jest normie. Ale to badanie niewiele wykazuje i jest mało wiarygodne. Można mieć tsh w normie i chorą tarczycę. Zrób koniecznie badania hormonów: FT3 i..

I znowu to samo, co to wreszcie jest?

.. ...mogło być też przez nią, wyniki TSH byly w normie, a USG tarczycy nie wykazało zadnych zmian. Pierwsze dwa tygodnie po powrocie ze szpitala ciagle leżalem, kręcilo mi sie w głowie, brałem leki, ale nie pomagały, po dwóch tygodniach poczułem sie troszke lepiej, zaczalem sie troszke..

Ścisk w gardle, płaczliwość, senność, panika i lęk - Str. 2

.. ...czasem Właśnie robiłam wyniki tsh i wyszły mi 2.70 a anty - tpo 6.78 czy to żle? dodam tylko ze mam 20 lat i mialam podejrzenie 2 lata temu hashimoto ale to zaniedbałam:( proszę o odpowiedz Karolinka, na podstawie tych wyników trudno coś więcej powiedzieć, bo są w normie, ale to się..

TSH - jak to wygląda?

.. ...jest na tej karteczce z wynikami? Jak je odczytac? jak odczytać? normalnie... odczytać wyniki z kartki Witaj Murofa!!U mnie każdy lekarz mówi ze mam powiększoną tarczycę i wysyłali mnie na badanie TSH. Miałam je robione dwa razy i za każdym razem wychodziło w normie. Pobiorą Ci krew a..

Po operacji tarczycy

.. ...Moj lekarz widzial te wyniki i nie skierowal mnie na zadne inne badania Ja myślałam o endokrynologu . Do Kamyk. Norma dla TSH 0.4 - 4.0 Proszę idź do endokrynologa. Wiem po sobie, że nie wolno bagatelizować żadnych oznak nieprawidłowości w działaniu tarczycy. Jest ona odpowiedzialna za..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...nic, że 2 lata temu wynik Twojego TSH był równy 1,291uIU/ml ( niby w normie, ale w kierunku nadczynności ). Na Twoim miejscu zrobiłabym badania TSH, T3,T4, usg tarczycy i zaczęłabym od eliminacji przyczyny. Tak, jak pisze Krystyna - tarczyca i przysadka są bardzo ważnymi gruczołami,..

Tsh 1.64 a tarczyca ma 8,5ml objętości

.. ...objawy niedoczynności? wyniki TSH jak i objętości są prawidłowe tsh - małe to jest niedoczynność wynik jest nie prawidłowy kto Ci takie głupoty pisze ,ze jest dobry wynik idx do lekarza po leki ania wynik powyzej 4,0 to dopiero mozna wnioskowac o niedoczynnosci a tu jest w normie,co..

Wyniki badań tarczycy

.. ...Witam, wlasnie odebralam wyniki badan tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 )..

Wyniki badań tarczycy - Str. 2

.. ...norma TSH , bo ja mam w wynikach normę 0,35 - 5,50 , tu widzę do 4,2 a gdzie indziej napotkałam górną granicę 3,5 !!! O co chodzi, hallo !!!?? Normy różnią się trochę w zależności od laboratorium. Dla Ciebie liczą się normy jakie masz podane przy wynikach. Przy okazji, polskie normy są..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...o interpretację tych wyników mam problemy z tarczycĄ TSH masz dobre i pozostale wyniki mysle ze tez w normie, a co masz z tarczyca? Skoro z tarczyca zle to zrob T3 i T4. Te bad sa ok na lewym płacie mam guza wielkości1,5 cm a na drugim płacie guz 0,7mm Jusia, rozumiem, że robiłaś usg..

Wyniki TSH 0,77 dobre?

.. ...objawów nadczynności, mój wynik to 0,77. Czy to jest ok?ma któś taki wynik? mala masz nadczynnosc idz do lekarza,pozdrawiam. na pewno? niby norma od 0,4 ..ale w sumie objawy sie zgadzają i wszyscy mówili, że to nerwica. Witam ja tez mialam te badanie,lekarz skierowal mnie z powodu..

Już mi ręce opadają.

.. ...zrobiono mi echo serca o to wynik: zaburzenia relaksacyjne lewej komory pod postacią fuzji A i E jako następstwo spoczynkowej tachykardi, Osierdzie wolne , wielkość jam serca w normie, Kardiolog powiedział wtedy że z sercem jest wszystko ok i że przyczyną tego może być tarczyca a wynik..

Niedoczynnosc tarczycy

.. ...bylam u lekarza ale wyniki tarczycy mam w granicach normy, pozatym z niedoczynnoscia zwiazana ejst raczej nizsza temperatura ciala a nie gorączka. Mysle ze w moim rpzypadku to raczej to neidocisnienie. Ale Ty sie idz rpzebadaj wkierunku tarczycy czyli TSH Miałam te same objawy.. brak..

Niedoczynność tarczycy i opuchnięta twarz

.. ...koszmarnie puchnąć. Wyniki TSH jednak wciąż mam w normie, okres regularny dzięki tabletkom antykoncepcyjnym. Jednak poza tym ciągle, garściami wypadają mi włosy i jestem bardzo senna, zmęczona, mogę spać po 12 godzin, mam problemy z koncentracją. Czy tabletki antykoncepcyjne mogły mi..

Prosze o interpretacje wyniku tarczycy

.. ...ktoś powie czy moje wyniki sa dobre tsh 0.93 norma od 0,4 - 4.0 ft3 3.94 norma od 1.5 - 4.1 ft4 1.12 norma od 0.8 - 1.9 Co może mi dolegać nadczynność czy niedoczynność tarczycy, bo niestety niskie ft4 mam. Z tarczyca wg wynikow jest chyba wszystko ok. Moze wszystko przez ta anemie..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 28

.. ...tragicznie z moja tarczyca wynik t3 i t4 sa w normie tylko te tsh jest nieco wyzej normy mam ja do obserwacji ale nic pozatym powiedziałam mu o moim stanie o tych lękach był zdziwiony bo mówi ze tarczyca takich objawów nie ma , mówi ze jakby teraz przepisał mi leki jakiekolwiek to..

Garść objawów

.. ...diagnozy potrzebne są wyniki FT3, Ft4 oraz przeciwciał aTPO i aTG. Można mieć TSH w normie, a mimo to chorobę tarczycy. Niestety, tylko przy złym wyniku TSH lekarz rodzinny daje skierowanie do endokrynologa. Jeżeli chorobę tarczycy ma ktoś z najbliższej rodziny, zwłaszcza rodzice, to..

Nerwica czy tarczyca?

.. ...więc do endokrynologa z wynikiem tsh w normie ( dodam jeszcze, że wykryto małe guzki u mnie w tarczycy 2 lata temu, Bogu dziękuje, że nie rakotwórcze ) Pan doktor dał mi skierowanie na dodatkowe badania TSH, FT3 i 4, Anty tpo, fosfor wapń i powiedział, że na nadczyność nie wyglądam ale..

Ból brzucha

.. ...ogólne badanie moczu, wyniki wyszły bardzo dobrze, jedynie TSH jest ponoć jak na mój wiek ( 22lata ) lekko za wysokie ( 3,5 ), ale nie zdążyłem jeszcze udać się z wynikami do lekarza rodzinnego bo rozłożyło mnie to choróbsko... Będę wdzięczy za rady, pozdrawiam. TSH ok,norma górna to..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...Witam Dzisiaj odebrałam wyniki badań. Zrobiłam je po to, że wypadają mi garściami włosy już od 5 miesięcy. Morfologia wyszła ok. Mam 29 lat i borę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21. Wyniki przedstawiają się następująco: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 -..

Kobieta/23 lata, puls ponad 130, czasem nawet do 160

.. ...muszę coś z tym zrobic. Wyniki hormonów tarczycy bliskie górnej lub dolnej granicy wskazują, że tarczyca może być chora. Normy dla tsh są u nas zawyżone, dla dobrego endokrynologa wynik tsh wyższy niż 2,5 jest niepokojący i jest wskazaniem do dalszych badań, zwłaszcza gdy występują takie..

Tarczyca

.. ...sobie jeszcze T3 i T4.Z wynikami do endokrynologa.Normy są różne w zal. od wieku i płci. TSH jest u Ciebie za wysokie. Zrób jeszcze FT3 i FT4. a czy to jest bardziej do niedoczynności czy nadczynności tarczycy? Wszyscy lekarze mówią że wszystko ok? Więc niewiem czy to zostawić i zobaczyć..

Oporne nadciśnienie

.. ...przepraszam, źle odczytałam wynik ; ) jesli chcesz wykluczyc tarczyce to zrob te badania. mozna miec tsh w normie, a mimo to nad lub niedoczynnosc. dziękuję za radę witam morri, dokladnie zrob badania FT3 i FT 4 moja mama bierze leki na nadcisnienie i od dwoch lat ma srednio 145 - 165 /..

Problem

.. ...rozmazem,TSH,T3,T4,elektrolity,cukier.Z wynikami do lekarz.Jak dobre,kup se nerwosol. I zapisz się na basen,czy aerobic,czy kurs tańca...itp. Jak napisano wyżej, sprawdź tarczycę: TSH, FT3 i FT4. Badania T3 i T4 są mało dokładne i nie powinno się ich zlecać. Lekarz rodzinny z reguły..

Jakie hormony zbadać przy dolegliwościach sercowych

.. ...i FT4. A jaki miałeś wynik TSH? Wynik TSH dobry. W normie, to z pewnością nie tarczyca. Mówiąc NIESTETY mam na myśli, to że mimo diagnoz lekarzy to mi sie wydaje ze jednak coś niedobrego w moim organizmie się dzieje. Przeraża mnie bardzo to bardzo silne bicie serca. Zrob ACTH ,kortyzol..

Nadczynność tarczycy

.. ...badałem hormonów T3 i T4? wynik 1,4 jest w normie. Wiem, że jest w normie, ale nie jestem pewny czy to daje pewność, że nie ma nadczynności tarczycy, jak nie znam wyników T3 i T4. Badanie TSH nie wystarczy. Powienieneś zrobić FT3 i FT4. Badania T3 i T4 są mało dokładne i są już rzadko..

Problemy

.. ...jak jutro odbierzesz wyniki,to pogadamy.Musisz poczekać.Wyniki mogą wiele wyjaśnić.Troche cierpliwości. MAM wyniki : otóż na helikobakter to wynik 0.40 a ujemny to poniżej 0.9 Z wiązku z tarczyca to TSH: wynik 2.4 norma 0,3 - 4,3 FT3 wwynik 5.9 norma 3.9 - 6,8 FT4 wynik 20.8 norma 11 -..

Tachykardia i szumy w uszach

.. ...ponad 100 ) Ponadto w wynikach krwi wyszedl zanizony Potas oraz zawyżony TSH tarczycy ( Tf4 było w normie ) Podano mi kroplówke z potasem oraz tabl na puls. Przypisano mi potas magnez i Concor ( pol tabl 2,5 ). Zażywałem to wszystko z tym ze przerwalem concor ( chyba z głupoty ) Po kilku..