Wyniki badań krwi EO

Miano ASO

.. ...konieczne jest stwierdzenie objawów klinicznych choroby lub przynajmniej objawów toczącego się procesu zapalnego w wynikach badań krwi ( podwyższony poziom leukocytów, podwyższone OB, często niedokrwistość )...

Medytacja obniża ciśnienie krwi

.. ...- naukowcy porównali wyniki dziewięciu wcześniejszych badań nad wpływem medytacji na ciśnienie tętnicze krwi. Jak się okazało, medytacja transcendentalna obniżała ciśnienie skurczowe średnio o 4,7 mm słupa rtęci, zaś rozkurczowe - o 3,2 milimetra. Choć z pozoru nie jest to duży spadek,..

Problemy z ciążą mogą wpływać na serce dziecka

.. ...narażone na choroby serca - wynika z badań ogłoszonych na zjeździe brytyjskiego Society for Endocrinology. Stan przedrzucawkowy to stosunkowo częste powikłanie - jest nim zagrożonych około 7 procent kobiet w ciąży. Objawia się wysokim ciśnieniem krwi i wzrostem poziomu białka w moczu lub..

Wino korzystniejsze na serce niż ryby

.. Jak wynika z ostatnich badań, kieliszek lub dwa wina dziennie, wpływają korzystniej na serce, niż dieta z ryb. W badaniu wykazano, że u ludzi, którzy wypijają szklankę wina dziennie, poziom kwasów omega - 3 we krwi, które maja bardzo korzystny wpływ na serce jest wyższy, niezależnie od tego, jaką ilość ryb..

Karmienie piersią a zawał serca

.. ...mam - dodaje autorka. Wyniki najnowszych badań zespołu Schwarz wykazały, że kobiety po menopauzie, które karmiły wcześniej piersią przynajmniej przez miesiąc rzadziej chorowały na cukrzycę, miały niższe ciśnienie krwi i niższy poziom cholesterolu. Panie, które karmiły swoje dzieci przez..

Ćwiczenia mogą mieć korzystniejszy wpływ na serca kobiet niż mężczyzn

.. ...kobiet niż mężczyzn - wynika z najnowszych amerykańskich badań, o których informuje pismo Journal of Lipid Research . Wiele wcześniejszych badań wskazywało, że regularna aktywność fizyczna wywołuje korzystne zmiany w stężeniu cholesterolu we krwi, przez co może obniżać ryzyko chorób..

Szampan może korzystnie wypływać na serce i układ krążenia

.. ...serce i układ krążenia - wynika z brytyjskich badań, które publikuje pismo British Journal of Nutrition . Nasze badania wykazały, że picie około dwóch kieliszków szampana dziennie może korzystnie oddziaływać na czynność naczyń krwionośnych, w sposób podobny do czerwonego wina. Zawsze..

Bajpas i praca

.. ...spowodował stres, bo wyniki badań krwi w kierunku choresterolów miałam w normie. Więc z tą pracą nie jest to takie oczywiste. To jest teoria, którą głoszą lekarze. Praca to niekoniecznie stress ,a taka , ktorą sie lubi moze nawet poprawić samopoczucie. Na ryzyko choroby wieńcowej sklada..

Niedoczynność tarczycy - Str. 7

.. ...jeszcze u kardiologa, ale wyniki badań krwi ok, nawet te zawałowe itd, enzymy ok. Według badań krwi serce jest zdrowe. Jedynie co źle wyszło to TSH 11. Nie odczuwam objawów niedoczynności jak na razie. Jedynie co to pojawiły się te nieprzyjemne dodatkowe skurcze serca. czesc dziewczyny!..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 229

.. ...zobaczymy co z tego wyniknie : ) hehe nie no to tak tylko zapytałem czy jeżeli miałbym raka, guza lub coś podobnego czy miałby złe badania moczu albo krwi : ) ? bo ja myślę,że zapewne coś byłoby źle : ) oki we wtorek wyniki badań na żelazo itp więc zobaczmy : ) kurde a w piątek ten..

Dodatkowe skurcze - Str. 260

.. ...ten temat ( miałam tez wyniki innych badań krwi ). dwa razy przydarzyły mi się spadki potasu - wszystko po wypadku, na pewno też wpływ miały na to biegunki. teraz - cóż - jest nieco lepiej ale daleko mi nawet do zdrowia normalnego. nie wiem co robić.chyba zacznę brać psychotropy ale to i..

Dodatkowe skurcze - Str. 266

.. ...mam na bank nerwicę przez to serce - sama się ejszcze pogrążam, ale inaczej nie potrafię......ja się panicznie boję!!!! odebrałam wyniki badań krwi według nich jestem zdrowa jak koń - dosłownie!!!!achhh..

Choroba wieńcowa naczynioskurczowa

.. ...0.297.KCMB 27.0.Pozostałe wyniki badań krwi w granicach normy. W początkowym okresie byłem leczony na typową chorobę wieńcową ( miałem bóle zamostkowe,promieniujące do kończyn górnych,pociłem się,dyskomfort w klatce piersiowej,bóle w nadbrzuszu ,wszystko to występowało najczęściej nocą..

Przeskakiwanie pod żebrem na brzuchu z lewej strony - Str. 2

.. ...USG brzucha, wszystkie wyniki badań krwi moczu, i co? I nic wszystko OK nic nie znaleźli.A mnie, co boli to boli Teraz wymusiłem jeszcze badanie tomograf komputerowy, ale niechętnie dali * Lekarz stwierdził, że skoro to trwa tyle czasu i nie ma innych objawów,utrata wagi wymioty itp...

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...góry bardzo dziękuję. Wyniki: cholesterol 237 mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo..

Nerwica przełyku wyleczalna? - Str. 2

.. ...jest to nerwicą, bo wyniki badań krwi itd. są prawidłowe...Strasznie mnie to denerwuje i bardzo chciałabym się tego pozbyć. Pozdrawiam: ) A kto by nie chcial niestety trzeba czasu by to przeszlo : ) najwazniejsze to nie panikowac jak Cie to lapie przynajmniej sie starac a lekarz cos Ci..

Antybiotyki a wyniki badań krwi

.. ...Bardzo proszę o odpowiedz może może - ja po każdym antybiotyku mam silną anemię której noramlnie to nie mam! antybiotyki to paskudne leki i odczekaj minimum dwa tyg chyba że chcesz miec dziwne wykiki...

Nerwica w ciąży - Str. 229

.. ...nowego. Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi i moczu i znowu jakieś cuda. Krew ogólnie nawet dobrze ale co miesiąc spadają mi płytki krwi. Nigdy nie miałam z nimi problemu i na początku ciąży miałam ich 270 tys ( norma 140tys - 400tys ). Ale potem z miesiąca na miesiąc cały czas spadały i..

Odawanie krwi

.. ...Zależeć to bedzie od wynikow badań zrobionych w dniu donacji, od opinii lekarza, który będzie Cię kwalifikował do oddania krwi, no i od Ciebie i Twoich odczuć. Tylko pamietaj, jesli poczujesz sie zle, to nie zgrywaj chojraka, tylko od razu powiedz co i jak, bo jesli zdarzy się to podczas..

Ból brzucha - nadżerki na dwunastnicy, zespół jelita drażliwego

.. ...Leczenie nie pomaga. Wyniki badań krwi, zaw. żelaza i inne są w normie i nie wskazują na żadny stan zapalny. Co mnie szczególnie dziwi - bóle zawsze występują w okolica pępka, wypróżniania nie przynoszą ulgi, wzdęć nie ma. Diety lekkie nie przynoszą poprawy. Córka zaczyna coraz mniej..

Nadmierne pocenie przy wysiłku i wysokich temperaturach - Str. 2

.. ...najlepsze - większość wyników badań wskazywała, że nic mi nie jest :D Nawet duszności pojawiające się wraż z rozpoczynaniem lata, zdiagnozowane jako astma i leczone sterydami okazały się być nerwicą. A co ze skłonnością do cukrzycy? - otóż nie wzięła się znikąd. Mam grupę krwi Arh+,..

Powłuczenie nogami

.. ...pomogła. Poszczególne wyniki moich badań dowodzą, że : - badanie mięśni prawidłowe - na kręgosłupie małe przepukliny - brak witaminy B12 - przepływ krwi przez żyły prawidłowy Bardzo liczę na Państwa pomoc i opinie. Będę wdzięczny za każdego rodzaju informację. Pozdrawiam. Witaj, Mietek...

APTT a hemofilia

.. ...może mieć hemofilię ,wynik badania aptt wynosi u niej 70,4/sek. o czym to świadczy i co to oznacza? Norma dla APTT,to 26 - 36 sek.Wzrost powyżej normy oznacza,spadek krzepliwości krwi. wyników badań jak sądzę jeszcze nie ma ,o ile już są do której hemofili została córka zaliczona A czy..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...jak, no i oto kolejne wyniki badan, niestety ide do niej dopiero we wtorek teraz a ten niski cholesterol meczy mnie strasznie, bo jednak jest bardzo potrzebny aby funkcjonowac normalnie. Kreatynina 1,4mg/dll ( 0,7 - 1,3 ) BUN 12mg/dll ( 7 - 18 ) Bilirubina calkowita 2,1mg/dll ( * 1,1 )..

Wyniki pierwszego badania krwi w życiu

.. ...- 30 lat tamu Podam wyniki moich badań krwi i parę danych i prosze o podpowiedź: 49 lat , 178cm wzrostu , 130kg ( spora nadwaga ), ciśnienie ostatnio zmierzone 130/80 generalnie w przedziale od 120 - 160 i 80 do 105 np raz miałem 156/102 , ciśnienie 130/80 ale po męczącym dniu innym zas..

Śmierć Ukochanej (tętniak rozwarstwiający aorty po przeszczepie nerki)

.. ...moich spotkań z takimi wynika to że nie chcą wykryć. Witaj.mozna bylo to wykryc na zwyklym usg,nie mowiac juz o tomografii i rezonansie. Tętniaki i żylaki zwykle sa związane ze słabą wytrzymałością żył i tętnic oraz zakrzepami we krwi np. miażdżycą albo chorobami zakrzepowymi.A co do..

Stały ból w mostku o charakterze rozpierającym, nerwica?

.. ...lata wstecz mialem złe wyniki z badań krwi ale obecne które lekarz skierowała mnie na badanie strasznie mnie zmartwiły i jestem bliski załamania się.Mam bardzo złe wyniki oto one: - cholesterol - 253 mg/dl,kreatyna - 1.06mg/dl,kwas moczowy - 8.0mg/dl,trójglicerydy - 418mg/dl,glukoza -..

Szybsze bicie serca przy wdechu

.. ...niestety nic nie wykazało i wyniki krwi też dobre. Lekarz powiedział, że nie można niczego lekceważyć i trzeba się choćby upewnić czy wszystko jest w porządku. Za dwa dni mam zakładanego Holtera i sama jestem ciekawa czy coś wyjdzie. Czeka mnie jeszcze kilka badań typu echo serca i..

To nerwica czy co innego?

.. ...Teraz z kolei czekam na wynik badań krwi, aby nie sprawdzić, czy to nie idzie od wątroby. Naprawdę, nie wiem co mi jest, to jest takie niekomfortowe uczucie - nie wiem, może ma to coś wspólnego z niskim ciśnieniem?? Kolejny dzień z rzędu budzę się ciepły i mam 36 stopni, awięc..

Saturacja

.. ...Witam. Dziś otrzymałam wyniki badań krwi. Sprawdzano mi poziom bilirubiny,ale na wynikach był też procent saturacji %Saturacji 31,0% Z tego co udało mi się znalezć w internecie to jest poniżej normy. NIe wiem dokońca czy piszę w ten dział, ale bardzo proszę o pomoc: ) Z góry dziękuję..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...zmęczony. Dziś dostałem wyniki badań krwi i moczu, jeśli ktoś się na tym zna to niech napisze czy coś z nich wynika? Będę bardzo wdzięczny. Morfologia HCT - 49.8 RBC - 6.11 HGB - 18.6 WBC - 8.5 MCV - 81.5 MCHC - 37.3 MCH - 30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR -..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...77kg Dzis odebrałem wyniki z badań okresowych WBC 4.3 [norma 4 - 10] RBC 5.64 [ norma 4.5 - 5.8] HGB 15.9 [norma 14 - 18] HCT 48.7 [norma 40 - 53] MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400]..

Interpretacja wyników badań. Czy lekarka miała rację?

.. ...mam prośbę, ale moje wyniki badań lekko mnie zaniepokoiły :( Podczas ostatniej próby oddania krwi ( 16 - GO w tym miesiącu ) wybadano, że poziom HGB spadł do 12,5 i dlatego nie pobrano odemnie krwi i wysłano do lekarza rodzinnego. Głównie dlatego że w listopadzie oddając krew miałam hgb..

Interpretacja wyników kortyzolu we krwi. Jaka norma?

.. ...dzisiaj odebrałem wyniku badań kortyzolu we krwi. Rano około godz. 7:30 poziom kortyzolu wynosił - 664 nmol/L, a wieczorem około godz. 19:30 poziom kortyzolu wynosił - 160,9 nmol/L. Czy to dobre wyniki?..

WITAM.Przedstawie moje objawy i prosze o stwierdzenie co to moze byc..

.. ...Twoje objawy mogą byc wynikiem braku jakiegoś składnika, ale ma co się martwić. Czasem reagujemy tak na stres, który jest gdzieś głęboko osadzony w psychice. Zrobienie badań rozwieje Twoje wątpliwości. morfologia to jest to badanie krwi które moge zrobić oddajac krew w przychodzi ? czy..

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...moje wyniki badań tj;RBC 3,70;HGB 11,9;HCT 36,0; PLT 75;PDW 22,2 idż więc od lekarza! - a jak się czujesz ? http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html, pod tym linkiem masz normy porównaj sobie..

Nadciśnienie

.. ...pierwotne? Oto moje wyniki badań krwi: TSH 1.402 ( 0,270 - 4,700 ) Czyli chyba nie mam nadczynności tarczycy Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 )..

Nadczynność tarczycy - Str. 2

.. ...powiesz na pozostałe wyniki badań krwi? Czy one również nie wykluczają nadczynności tarczycy? Bo ponoć coś tam w morfologii się dzieje przy nadczynności. konrado5 kilka postów niżej postawiłeś sobie diagnozę - izolowane nadcisnienie skurczowe i poszukiwałeś potwierdzenia twojego..

Zawroty głowy, mdłości, suchość w ustach

.. ...miałam wręcz wzorowe wyniki badań krwi. Prawie codziennie kręci mi się w głowie, mam wrażenie że głowa mi się rusza, chociaż wiem, że nie. Niekiedy wpadam jakby w panike, odczuwam suchość w ustach, pocą mi się dłonie i mam problemy z przełykaniem, do tego dochodzą mdłości i dziwne..

Czy to są objawy nerwicy?

.. ...stwierdzili, że jestem zdrowy. wyniki badań krwi też ok, jedynie podwyższone były próby wątrobowe. następnie trafiłem do lekarza rodzinnego z objawami lęku, duszności i bólu w klatce piersiowej, zawrotami głowy. lekarz ten stwierdził, że mam bakterie lub robaki i leczył mnie na to..

Drżenie ciała

.. ...ból ale to rzadko. - Wyniki badań krwi rozszerzone mam dobre. ( to też mnie uspokaja że nie mam raka bo to chyba by wyszła w stanach tych zapalnych. ) I właśnie chciałam się spytać czy ktoś tak z Państwa ma. Może ktoś się zna. Na razie nie rozmawiałam z rodzicami, to taki ciężki temat i..