Wyniki badania TSH

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...swojego szybkiego pulsu...wynik TSH mnie przestraszył - norma od 0.4 a moj wynik - 0,010 tak wiec od razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to TSH nie jest normale tak wiec następe skierowanie na badanie krwi tym razem ft4,..

Niedobór potasu - Str. 2

.. ...niedobór. Miałam podobny wynik do Twojego i dopiero po kilku tygodniach brania kalipozu kołatania serca ustąpiły. Ale jeżeli chcesz zrobić jakieś dodatkowe badania, to radzę sprawdzić tarczycę, badania krwi: TSH, FT3 i FT4. Choroby tarczycy powodują m.in. kołatania serca i problemy z..

Na podstawie EKG można stwierdzić chorobę wieńcową?

.. ...robiąc wywiad i czytając wynik EKG. pozdrawiam s. rozpoznanie choroby wieńcowej tylko na podstawie zapisu ekg to duża sztuka... w ramach poszukiwania przyczyn kołatania serca proponuję zrobić podstawowe badania: morfologia, OB, badanie ogólne moczu i sprawdzić funkcję tarczycy ( TSH );..

Nadczynność tarczycy i mam problemy z sercem - Str. 3

.. ...Witam. Dziś dostałam wyniki badań i TSH mam 0,835, więc chyba w normie. Ale nie mam żadnego FT3 i FT4, czy powinnam mieć, czy to jakieś osobne badania?Pozdrawiam hej wlasnie dowiedzialam sie ze mam nadczynnosc tarczycy nie ukrywam ze boje sie nastepst czesc ja mam 32 lata i tez kiedys..

Ucisk, gula w gardle - Str. 14

.. ...po poludniu odbieram wyniki badan TSH i jutro ide z nimi do lekarki rodzinnej na konsultacje Mam nadzieje że w końcu da mi skierowanie na bardziej szczegolowe badania np. USG... Dodam tez ze jesi jestem czyms mocno zajeta lub rozmawiam z kims takze czuje lekka poprawe jakby objawy były..

Zawroty głowy i przeskakiwanie serca

.. ...razem wychodzily te same wyniki wkoncu lekarze stwierdzili bradykardie. cześć ja mam to samo wszystkie badania takie jak twoje wychodziły dobrze nawet te ekg koniecznie załóż sobie holtera ekg bo to na prawde przestaje bić serce ale to jest taż powód tarczycy no mi wyszło ze mam..

Norma TSH - Str. 2

.. ...że przy tak wysokim wyniku TSH nie badano mi hormonów tarczycy, bo wyglądam na nadczynność ( mam objawy typowe dla nadczynności ). Zapisałam się już na badanie poziomu prolaktyny, żeby sprawdzić, czy to nie przysadka, a ściśle guz... Czuję się wprost fantastycznie!!! Prywatne praktyki..

Norma TSH - Str. 3

.. ...norma. Dziewczyny, ja mam wynik 3.580 uIU/ml zrobilam te badania bo pjawily sie u mnie ciemne wloski, nie jest ich duzo, staram sie je wyrywac, nie mniej postanowilam to zdadac. Czytalam wzensiejsze posty i ktoras z dziewczyn miala 3.6 i jedna z was odpisala ze to bliskie gornej granicy..

Norma TSH - Str. 4

.. ...powinnam iść do endo bo wynik TSH nie aż taki zły ??? Anna, jeżeli pójdziesz do endo, to pewnie usłyszysz, że wszystko jest ok, bo tsh jest normie. Ale to badanie niewiele wykazuje i jest mało wiarygodne. Można mieć tsh w normie i chorą tarczycę. Zrób koniecznie badania hormonów: FT3 i..

Bardzo wysokie tętno o 13 latki! nawet 150

.. ...własnie dziś bede miał wyniki badań na tomografie , a faktycznie córka tyle wazy ale to jest 13 letnia dziewczynka, urosła tak szybko w przeciągu 1,5 roku i jest drobnej budowy ciała , miała badania , morfologia , zelazo są ok, TSH jest w granicach normy, dziś rano byłem u córki i dalej..

Interpretacji wyników badania krwi

.. ...zażywam żadnych leków..a wyniki mam takie: TSH 3,97 uUl/ml FT3 4,95 pmol/l FT4 12,33 pmol/l Bardzo Proszę o pomoc..z góry dziękuję Pradidłowe wyniki krwi WItam! Jeśli można podpiąć się pod post... : )... chciałabym dowiedzieć się co oznacza gdy w wynikach krwi eozynofili mam 0,7 ( min 1,..

TSH - jak to wygląda?

.. ...jest na tej karteczce z wynikami? Jak je odczytac? jak odczytać? normalnie... odczytać wyniki z kartki Witaj Murofa!!U mnie każdy lekarz mówi ze mam powiększoną tarczycę i wysyłali mnie na badanie TSH. Miałam je robione dwa razy i za każdym razem wychodziło w normie. Pobiorą Ci krew a..

Morfologia + TSH - czy mozna ustalić ciążę?

.. ...skierowanie na zrobienie tych wynikow. Boje sie ze moge byc w ciazy( pierwszy rok studiow ). Jesli tak to co wskazuje na to( czegos podwyzszenie lub odwrotnie ) Prosze o odp zrob test ciazowy to bedziesz wiedziala te wyniki nie stwierdza ciazy TSHto badanie tarczycy a morfologia to chyba..

Po operacji tarczycy

.. ...Moj lekarz widzial te wyniki i nie skierowal mnie na zadne inne badania Ja myślałam o endokrynologu . Do Kamyk. Norma dla TSH 0.4 - 4.0 Proszę idź do endokrynologa. Wiem po sobie, że nie wolno bagatelizować żadnych oznak nieprawidłowości w działaniu tarczycy. Jest ona odpowiedzialna za..

Po operacji tarczycy - Str. 2

.. ...nic, że 2 lata temu wynik Twojego TSH był równy 1,291uIU/ml ( niby w normie, ale w kierunku nadczynności ). Na Twoim miejscu zrobiłabym badania TSH, T3,T4, usg tarczycy i zaczęłabym od eliminacji przyczyny. Tak, jak pisze Krystyna - tarczyca i przysadka są bardzo ważnymi gruczołami,..

Nie mogę normalnie żyć, normalnie funkcjonować i mam tego dość

.. ...Ostatnie badanie, jeżeli wynik przekracza normę, potwierdza tę chorobę. Pozdrawiam! Mam pytanie do Barbarelli, jaki jest wskaźnik TSH przy horobie hashimoto? Robiłam ostatnio badanie i wyszło dobrze ( nie robiłam pozostałych ) ale objawy o których piszesz nie ustępują wiec moze jednak to..

Wyniki badań tarczycy

.. ...Witam, wlasnie odebralam wyniki badan tarczycy: tsh 2.17 ft4 * 6 ( high ) ft3 2,81 Co to jest ft4 i co oznacza, jesli jego poziom jest podwyzszony? Podaj normy, będzie łatwiej coś powiedzieć. tsh 2,17 ( norma 0.470 - 4.640 ) ft4 * 6 ( norma 0.71 - 1.85 ) ft3 2,81 ( norma 1.45 - 3.48 )..

Wysokie TSH

.. ...i jaki wtedy miałaś wynik. Jak długo bierzesz dawkę 150? Czy Twój lekarz zleca Ci tylko badanie tsh? Witaj, ostatnie miałam robione na wiosnę i było tylko trochę ponad normę - 5,5, Przedtem, przy mniejszej dawce najgorszy wynik jaki miałam to 7,8.Oproćz TSH robię też T3, T3, raz miałam..

Interpretcja badania krwi, mam guzy tarczycy

.. ...o interpretację tych wyników mam problemy z tarczycĄ TSH masz dobre i pozostale wyniki mysle ze tez w normie, a co masz z tarczyca? Skoro z tarczyca zle to zrob T3 i T4. Te bad sa ok na lewym płacie mam guza wielkości1,5 cm a na drugim płacie guz 0,7mm Jusia, rozumiem, że robiłaś usg..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...dzisiaj badania TSH wynik pisze 11.4 dla jednostek uIU/ml obok pisze jakieś Cps * y 4,944,079. Pół roku temu miałem badanie , ale pokazane w jednostkach mU/L 5.059 było to TSH 3 - cia generacja Nie wiem co sądzić o tym czyżby tarczyca z 5 podwyższyła się na 11,4?? Czy może raczej chodzi..

Wyniki TSH 0,77 dobre?

.. ...objawów nadczynności, mój wynik to 0,77. Czy to jest ok?ma któś taki wynik? mala masz nadczynnosc idz do lekarza,pozdrawiam. na pewno? niby norma od 0,4 ..ale w sumie objawy sie zgadzają i wszyscy mówili, że to nerwica. Witam ja tez mialam te badanie,lekarz skierowal mnie z powodu..

Niedobór magnezu czy coś poważniejszego?

.. ...magnez daje zadowalajace wyniki badan.3x2 bierz.jakbys mial chec pogadac to pisz na rickymartin@vp.pl Do tego wszystkiego towarzyszy uczucie, że jestem jakby podpity * brak koordynacji ruchów - chory ma trudności w trafieniu ręką do celu * , zaczynam podejrzewać najgorsze - SM. Jak na..

Już mi ręce opadają.

.. ...minute, Ciśnienie wtedy wyniosło 165 na 95. No i zaczeły się badania najpierw te podstawowe i tsh , podstawowe wszystko było okey a tsh 3.20 czyli jeszcze w normie. Dostałam skierowanie do kardiologa tam zrobiono mi echo serca o to wynik: zaburzenia relaksacyjne lewej komory pod postacią..

Nadczynność tarczycy,kiedy należy skontaktować się z lekarzem???

.. ...troszkę się martwię moimi wynikami... Po namowie znajomych udałam się na badanie TSH, okazało się że mam nadczynność tarczycy tj. 5.2 czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest że tak powiem * limit * ? Bo nie jestem pewna czy powinnam skontaktować się z lekarzem. Dodam również że dosyć..

Wyniki badania krwi morfologii, tsh i cukrzycy

.. Witam, Otrzymałam wyniki badania morfologii, tsh i cukrzycy( kobieta lat 23, waga 45, wzrost 165 ) proszę o interpretację: krwinki czerwone ( ERY ) 3,76 hemoglobina ( HGB ) 11,7 hematokryt ( HCT ) 34,6 MCV 92 MCH 31,1 MCHC 33,8 RDW 9,6 płytki krwi 257000 rozmaz krwi obwodowej: pałeczkowate 3 segmenty 62..

Badania, wyniki - prosze o wasze interpretacje

.. ...wasza interpretacje wynikow: MORFOLOGIA wbc 8,1 ; neut 58,5 ; lymph 27,7 ; mono 9,3 ; eo 4,3 ; baso 0,2 ; neut 4,74 ; lymph 2,24 ;mono 0,75 ; eo 0,35 ; baso 0,02 ; rbc 5,16 ; hgb 15 ; hct 45,6 ; mcv 29,1 ; mchc 32,9 ; rdw - sd 43,1 ; rdw - cv 13,7 ; plt 304 ; OB 4 GLUKOZA 95 TSH 1.37..

Prawidłowe tsh a objawy tarczycy

.. ...wodzy.To ci ulży. Z wynikiem badania hormonów tarczycowych należy udać się do ENDOKRYNOLOGA,nie do lekarza ogólnego,a już z pewnością nie wolno samemu oceniać,czy wynik badania jest prawidłowy.Kilka lat temu,podczas corocznego kontrolnego USG narządów wewnętrznych poprosiłam o wykonanie..

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...prosil o interpretacje wynikow. mam 18 lat. moj wynik TSH ze stycznia 2008 był 1.72 ( granice sa 0.53 - 3.59 ) a z testu wykonanego pare dni temu: TSH 1.05 ( 0.53 - 3.59 ) FT4 1.51 ( 0.93 - 1.7 ) FT3 2.99 ( 1.8 - 4.6 ) znajoma zinterpretowała to tak: * tsh 1,05 0,53 3,59 0,52 3,06 0,17..

Nerwica czy tarczyca?

.. ...więc do endokrynologa z wynikiem tsh w normie ( dodam jeszcze, że wykryto małe guzki u mnie w tarczycy 2 lata temu, Bogu dziękuje, że nie rakotwórcze ) Pan doktor dał mi skierowanie na dodatkowe badania TSH, FT3 i 4, Anty tpo, fosfor wapń i powiedział, że na nadczyność nie wyglądam ale..

Oporne nadciśnienie

.. ...przepraszam, źle odczytałam wynik ; ) jesli chcesz wykluczyc tarczyce to zrob te badania. mozna miec tsh w normie, a mimo to nad lub niedoczynnosc. dziękuję za radę witam morri, dokladnie zrob badania FT3 i FT 4 moja mama bierze leki na nadcisnienie i od dwoch lat ma srednio 145 - 165 /..

Problem

.. ...rozmazem,TSH,T3,T4,elektrolity,cukier.Z wynikami do lekarz.Jak dobre,kup se nerwosol. I zapisz się na basen,czy aerobic,czy kurs tańca...itp. Jak napisano wyżej, sprawdź tarczycę: TSH, FT3 i FT4. Badania T3 i T4 są mało dokładne i nie powinno się ich zlecać. Lekarz rodzinny z reguły..

Jak odczytac TSH ?

.. Dzis obebralam wyniki badan niestety niemam pojecia co one oznaczaja ?bardzo bym prosila zeby mi ktos prosto odpowiedzial czy sa dobre czy zle ?( TSH ) 2,57mUl/ml ,a HDL 43mg/dl Dziekuje wynik jest zależny od wieku i płci w internecie masz wszystkie normy jestem kobieta i mam 27 lat THS 2,57 mUl/l ( 0,35 -..

Nadczynność tarczycy

.. ...badałem hormonów T3 i T4? wynik 1,4 jest w normie. Wiem, że jest w normie, ale nie jestem pewny czy to daje pewność, że nie ma nadczynności tarczycy, jak nie znam wyników T3 i T4. Badanie TSH nie wystarczy. Powienieneś zrobić FT3 i FT4. Badania T3 i T4 są mało dokładne i są już rzadko..

TSH- prosze o interpretacje wyników

.. ...Z góry dziekuje. Oto wyniki badania: TSH 3 gen. 4,15 ulU/ml [0.27 - 4,2] fT4 15,4 pmol/l [11.8 - 24,6] ft3 4,6 pmol/l [2,8 - 7,1] to w nawiasie to normy więc wszystko jest ok monitorować zarazie ok TSH jest za wysokie, blisko górnej granicy normy. Zgrubienie na szyi to może być wole, nie..

Poziom tsh

.. ...lekarza! Przy takim wyniku TSH powinnaś od razu dostać skierowanie do endokrynologa. Jeżeli nie masz możliwości zmiany lekarza rodzinnego, zrób prywatnie badania hormonów: FT3 i FT4, przeciwciała aTPO i lecz się prywatnie. Zgadzam to dość duża niedoczynność, może lekaz był bez okularów..

Nie wiem co mi jest i lekarze tez nie wiedzą...

.. ...chorobą jutro ide z wynikami do lekarza ale mam juz przepisany lek AFOBAM staram sie go nie brac tylko w potrzebie. czy ktos moze mi powiedziec co to jest? i jak mam to leczyc. pozdrawiam wszystkich i szczescia życze... na początek tabletki ziołowe labofarm uspokajające.Czy badanie..