Wyniki cholesterol HDL LDL

Lipidogram

.. ...ostatnich posiłków, wynika badanie może nie odzwierciedlać wtedy rzeczywistego stanu gospodarki lipidowej organizmu. Standardowy lipidogram obejmuje oznaczenie poziomu całkowitego cholesterolu, stężenie frakcji HDL i LDL oraz stężenia triglicerydów. Prawidłowy lipidogram. Lipidy Zakres..

Echo serca - Str. 18

.. ...E=A Pani Izabelo moje wyniki są następujące : Cholesterol 227 mg/dl HDL 51 mg/dl LDL 136 mg/dl Trójglicerydy 206 mg/dl Proszę mi odpowiedzieć czy moje wyniki są aż takie straszne , nie dość że choruję na nerwicę lękową i boję się zawału to tu jeszcze takie coś . Mam 35 lat 170 wzrostu i..

Trójglicerydy i lipemia

.. ...witam dzis odebralem wyniki badania krwi i mam;cholesterol calkowity 203.53mg/dl HDL 42mg/dl .LDL93,01 mg/dl ,trojglicerydy 342.6 mg/dli jeszcze pisze w uwagach LIPEMIA lecze sie na nadcisnienie tetnicze co robic zeby poprawic te wyniki i co jest tego przyczyna nadmiar tluszczu w diecie a..

Co się do mnie przypałętało?

.. ...cholesterolu ( lipidogram ). I wyniki przeszły moje najśmielsze oczekiwania : - ( Poziom cholesterolu 313mg/dl, HDL=36,8mg/dl, triglicerydy=385mg, LDL=199mg. Normalnie koszmar. Ale teraz już będę chyba musiał autentycznie się do lekarza pofatygować, bo zaczynają sie jakieś cyrki z lewym..

Menopauza czy serce?

.. ...niepokojące są Nieprawidłowe wyniki HDL i LDL,gdyż wpływ na ogólny cholesterol może mieć co poprzedniego dnia się jadło. Stosowałam plastry System Conti i inne plastry ale bardzo żle się po nich czułam. Bardzo dawno ale tylko 3 miesiące brałam activelle i bardzo dobrze się czułam. Mam..

Kręgosłup, nerwy i zawał serca

.. ...prośbę cholesterol no i wynik: cholesterol całkowity 233,cholesterol HDL 51,Trójglicerydy 133,cholesterol LDL 155,OB 30.Czytałam duzo na ten temat i chyba ma to związek z chorobą wieńcową serca!!! Proszę o jakieś wskazówki,co mam dlaej robić.Chyba badanie na próby wątrobowe ??? Czy ktoś..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...góry bardzo dziękuję. Wyniki: cholesterol 237 mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo..

Trójglicerydy, wysoki poziom - Str. 2

.. ...Prosilbym o interpretacje wynikow poniewaz zabardzo ich nie rozumiem, podam tylko to co jest ponad norme Krew Cholesterol 156 HDL cholesterol 51 LDL cholesterol 57 Trojglicerydy 238 norm. 50 - 150 * Kreatynina 1,14 norm. 0,6 - 1,1 * AST 36 norm 3 - 37 * ALAT 60 norm 3 - 45 * GGTP 134..

TRIGLY - niski poziom cholesterolu

.. ...powtórzyć je po miesiącu,a wyniki są następujące: TEST: j ) CHOLESTEROL 87mg/dl k ) HDL - U 38 mg/dl l ) TRIGLY 18 mg/dl L ) LDL - CHOL 45mg TEST:TSH - AK 0.38uUI/ml Chciałbym się dowiedzieć co jest powodem tego, czy to należy leczyć i nieleczene do czego doprowadzi Dziękuje O ile nie..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...cholesterolu ( chyba ). oto wyniki: cholesterol: 212 mg/dl cholesterol HDL bezp: 53 mg/dl trójglicerydy: 89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl..

Cholesterol - wyniki

.. Mam wyniki, może ktoś pomoże je z interpretować? Trójglicerydy - 243mg, cholesterol całkowity 252mg, cholesterol HDL - 53,3mg, cholesterol LDL - 150mg. Co mam robić dalej?? HDL - w porządku, reszta - wyraźnie za wysokie. Co robić? 1. Zmienić nawyki żywieniowe. Piwo, chipsy, frytki, hamburgery, cheeseburgery,..

Trójgliderydy 1561.4

.. Moje wyniki cholesterol całkowity - - - - - - 354.9 MG/DL HDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 31.2 MG/DL LDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 162.8 MG/DL TRóJGLICERYDY - - - - - - - - 1561.4 MG/DL Śmigaj czym prędzej do lekarza. Wszystkie wyniki masz poza normą a..

Wysoki cholesterol a 21 lat

.. ...abyscie ocenili moje wyniki lipidogramu Od razu mowi nie jestem otyły, mam duzo ruchu cwicze na siłowni od 3 - 5 razy w tyg. Cholesterol całkowity 243 ( min 131 max 200 ) Cholesterol HDL 26,20 ( min 30 max 90 ) Cholesterol LDL 190 ( min 50 max 150 ) HDL/cholesterolu 10,8 % ( min 20 max..

Wysoki poziom LDL przed 30 r.ż.

.. ...badanie cholesterolu. Wyniki mnie zaskoczyły. Cholesterol 215, HDL 56, LDL 142. Mam 28 lat i w mojej rodzinie występowały choroby serca. Tata jest po zabiegu wszczepienia * standa * . Dziadkowie zmarli na zawał. Zastanawiam się czy mam podjąć jakieś działania? Wizyta u lekarza czy może..

Wyniki

.. ...Jestem 2 lata po zawale, wyniki miałem zawsze złe, odebrałam dzisiaj wyniki i jestem rozkojarzona bo nie wiem czy się cieszyć bo mam: cholesterol całkowity 197 mg/dl HDL cholesterol 61.26 mg/dl Trójglicerydy 57.83 mg/dl LDL cholesterol 123. 97 mg/dl ASPAT 12.64 U/L ALAT 17.37 U/L Latex -..

Głupia nerwica - Str. 3

.. ...cm wazylem 106 kg i wynik lipidiogramu dramat! - HDL 39 LDL 172 CHOLESTEROL CALKOWITY 239 TROJGLICERYDY 198. przeszedlem na diete odrzucilem tluszcze pochodzenia zwierzecego, przestalem palic, przestalem pic alkohol a uwielbialem piwo potrafilem wypic 5 - 10 piw w srodku tygodnia a w..

Nerwica czy nie? historia z dnia codziennego - Str. 2

.. ...wysokie : dzisiaj odbieram wyniki jak tylko dostane dam znac. Oczywiscie, ze skierowanie ( po 4 miesiacach - zobaczymy jestem ciekawy lipidiogramu oraz morfologii pozdrawiam, marek i oto mam wyniki : morfologia ok, mocz ok, lipidiogram : glukoza w surowicy : 81, cholesterol calkowity..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią - Str. 2

.. ...bo odebrałem dzisiaj wyniki z badań okresowych w pracy. Już wcześniej pisałem że mam cholesterolor lekko podwyższony, ale dzisiaj to już się wystraszyłem. Cholesterol ogólny 290 ( norma * 200, * 240 - wysokie ryzyko miażdżycy ) HDL 54.8 ( norma * 55, 35 - 55 - umiarkowane ryzyko..

Wyniki Biochemia - poprosze o interpretacje

.. ...badania oto ponizsze wyniki : Mam 30 lat - mężczyzna ALAT 38 ASPAT 27 Cholesterol calkowity 194 Cholesterol HDL 55 Cholesterol LDL 120 Trojglicerydy 98 CPK 200 Morfologia : WBC 9,66 ; RBC 4,94 ; HGB 14, 7 ; HCT 43,8 ; MCV 88,7 ; MCH 29,8 ; MCHC 33,6 ; RDW - SD 43 ; RDW - CV 13,6 ; PLT..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...badania kontrolne.Oto wyniki: Glukoza 82,4 Cholesterol całkowity 136 Cholesterol HDL 35 Cholesterol LDL 83 Trójglicerydy 98 CK - kinaza kreatynowa 63 Ciśnienie tętnicze stałe mierzone codziennie w granicach 120/80 Więc jak to jest z tymi lekami ?Po trzech miesiącach ich nieużywania..

Prestarium i nedal na skoki ciśnienia

.. ...dotychczasowe wszystkie wyniki ( cały bagaż doświadczeń z tak około 2 - 4 tygodni ) : ) będziesz miał większe rozeznanie : ) ALAT 38 ASPAT 27 Cholesterol calkowity 194 Cholesterol HDL 55 Cholesterol LDL 120 Trojglicerydy 98 CPK 200 kreatynina 0,96 gfr * 60 ml/min kwas moczowy 5.3 sód 143..

Wyniki krwi przy baypasach

.. Witam Wyniki dotyczą osoby płci męskiej z bajpasami od 3 lat. Wiek 61 lat. Chol. całk. 171 HDL 53 LDL 71 Trójglicerydy 236 PSA całkowity 2,270 Proszę o analizę wyników oraz ewetualną porade jak zmienić wyniki na lepsze. Pozdrawiam trójglicerydy obniża sie tak samo jak cholesterol.Pewnie bierze leki.I..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...Cześć, Dziś otrzymałem wyniki, uprzejmie proszę o możliwą interpretację : WBC 7,25 RBC 5,14 HGB 15,0 HCT 46,1 MCV 89,6 MCH 29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol..

Lipemia

.. ...ostatnim badaniu otrzymałem wynik : LDL - Lipemia, Cholesterol całkowity 250, HDL - 55, Trójglicerydy 920. Z przedostatnich badań tylko całkowity spadł z 420, reszta wyników gorsza. Biorę atrox 40 od 3 miesięcy, ale bardzo lubię piwo i piję codziennie po obiedzie butelke, czy to moze być..

Nadciśnienie

.. ...pierwotne? Oto moje wyniki badań krwi: TSH 1.402 ( 0,270 - 4,700 ) Czyli chyba nie mam nadczynności tarczycy Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 )..

Interpretacja wyników Biochemia

.. ...Witam, Dziś odebrałem wyniki Biochemii : Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert wszystko ok Wcale nie jest tak ok Tersa , nie wprowadzaj ludzi w błąd , cholesterol..

Wyniki Boichemii

.. ...Witam, Dziś odebrałem wyniki Biochemii : Cholesterol 191 HDL 53 LDL 127 Trojglicerydy 54 Glukoza 99 Czy wyniki sa ok ? Ide w przyszlym tygodniu w czwartek na kontrole do lekarza Dzieki ! Pozdrawiam, Robert ile masz lat? Bo wiek ma tu znaczenie. 31 lat I jak z tym wiekiem czy faktycznie to..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. Witam,chodzi mi o wynik badania mojego cholesterolu,czyli czy jest prawidłowy czy za wysoki...Jeśli ktoś mi może pomóc będę niezmiernie wdzięczny! Proszę!! oto moje wyniki: cholesterol[mg/dl] Całkowity - 198 HDL [mg/dl] 43 LDL [mg/dl] 140 trójglicerydy[mg/dl] 76 Witaj, ogolny cholesterol masz w gornej..