Wyniki cholesterol trójglicerydy

Triglicerydy (trójglicerydy)

.. ...ściśle skorelowane. Wyniki wielu prób klinicznych świadczy, że triglicerydy są prawdopodobnie związane z ryzykiem choroby niedokrwiennej serca. Wyniki badań Framingham Study sugerują że kobiety z niskim poziomem cholesterolu HDL i hipertriglicerydemią mają szczególnie duże ryzyko rozwoju..

Echo serca - Str. 18

.. ...E=A Pani Izabelo moje wyniki są następujące : Cholesterol 227 mg/dl HDL 51 mg/dl LDL 136 mg/dl Trójglicerydy 206 mg/dl Proszę mi odpowiedzieć czy moje wyniki są aż takie straszne , nie dość że choruję na nerwicę lękową i boję się zawału to tu jeszcze takie coś . Mam 35 lat 170 wzrostu i..

Trójglicerydy i lipemia

.. ...witam dzis odebralem wyniki badania krwi i mam;cholesterol calkowity 203.53mg/dl HDL 42mg/dl .LDL93,01 mg/dl ,trojglicerydy 342.6 mg/dli jeszcze pisze w uwagach LIPEMIA lecze sie na nadcisnienie tetnicze co robic zeby poprawic te wyniki i co jest tego przyczyna nadmiar tluszczu w diecie a..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić?

.. ...podałem. Dziś odebrałem wyniki i wyglądają tak : całkowity CHOL - 225, LDL 138,8 TGL - 225. Widać z tego, że stosunkowo całkowity cholesterol do dobrego wynosi 38% czyli jest bardzo OK. Nie wiem co mam robić i co mi tak podnosi ten poziom trójglicerydów !! Wszystkie osoby które mogą mi..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 3

.. ...od skonczonej diety wyniki Ci sie poprawia, Co do hepatilu,wcale nie jest dobry bo na dłuższą metę stosowany prowadzi do niedokrwistości. ja dziś odebrałam wyniki ,okazało się,że mam podwyższone trójglicerydy[230].muszę iść do lekarza,glukoza 62.cholesterol w normie.poradżcie co zrobić..

Skąd wysokie trójglicerydy? 225 mg co robić? - Str. 5

.. ...mają GIGANTYCZNIE złe wyniki.Jak ktoś ma np. cholesterol 280,trójglicerydy np.220,to zastosowac 3 mies. dietę,ruch - i wszystko wróci do normy.A lekarze ,którzy przy cholesterolu 250 przepisują szkodliwe leki nie informując pacjenta o tym,że należy zacząć od diety i codziennej aktywności..

Szukam wsparcia - tachycardia, nadciśnienie, trójglicerydy

.. ...męża.Miał ostatnio robione wyniki cholesterol 424 i trójglicerydy 1060/to nie żarty/ ciśnienie 180/120. Ma dopiero 43 lata.Był u lekarza dostał leki doszło niby do normy,ale zaczeły się problemy z nogami .Bolą go palce u stóp tak jakby je ktoś łamał i nie może chodzić.Czy ma to jakiś..

Badanie na cholesterol i trójglicerydy

.. ...się spać. Nie da sie obliczyć tego LDL - słyszałem ze jakimś wzorem się to oblicza. pozdrawiam ps. nie pije, nie pale, nadwagi nie mam, jem sobie może mało zdrowo ale uprawiam sporty, dziwne te wyniki: )..

Wysoki poziom trójglicerydów

.. ...Mam 26 lat i takie oto wyniki cholesterol332 hdl nie podane( problem z policzeniem )ldl pow 400 trójglicerydy 2538( naprawdę )laborantka powiedziała mi że to bardzo żle co mi może grożic do kogo się udac i czy w moim wieku to nie jest przesada nadmieniam że jestem zawodowym kierowca mało..

Trójglicerydy, wysoki poziom

.. ...wie co to oznacz? moje wyniki to cholesterol 500, trójglicerydy 2250, HDL nieoznaczalny. szukam poradni leczenia zaburzeń gospodarki lipidowej na Dolnym Śląsku Ja miałem jesienią robione wyniki. Wyszło tak: TG - 833, HDL - 30, LDL - nie dało sie wyliczyć, jedynie ogólny poziom..

Trójglicerydy, wysoki poziom - Str. 2

.. ...Prosilbym o interpretacje wynikow poniewaz zabardzo ich nie rozumiem, podam tylko to co jest ponad norme Krew Cholesterol 156 HDL cholesterol 51 LDL cholesterol 57 Trojglicerydy 238 norm. 50 - 150 * Kreatynina 1,14 norm. 0,6 - 1,1 * AST 36 norm 3 - 37 * ALAT 60 norm 3 - 45 * GGTP 134..

Cholesterol - interpretacji wyników

.. ...cholesterolu ( chyba ). oto wyniki: cholesterol: 212 mg/dl cholesterol HDL bezp: 53 mg/dl trójglicerydy: 89mg/dl cholesterol LDL: 141mg/dl czego mogą to być objawy? prosze o pomoc i z góry dzieki: ) cholesterol całkowity lekko ponad norme. U Twojego ojca 212 mg/dl. Norma 200 mg/dl..

Cholesterol - wyniki

.. Mam wyniki, może ktoś pomoże je z interpretować? Trójglicerydy - 243mg, cholesterol całkowity 252mg, cholesterol HDL - 53,3mg, cholesterol LDL - 150mg. Co mam robić dalej?? HDL - w porządku, reszta - wyraźnie za wysokie. Co robić? 1. Zmienić nawyki żywieniowe. Piwo, chipsy, frytki, hamburgery, cheeseburgery,..

Podwyższone trójglicerydy - jaka dieta najskuteczniejsza?

.. Odebrałam wyniki i mam199 trójglicerydów pomimo,że od 2 m - cy trzymam diete :oliwa z oliwek,chude drobiowe mięso ,1 w tyg.ryby.zero słodyczy nie palę i nie piję,co zrobic by je obniżyc ,czy muszą byc leki?Dodam tylko,że cholesterol mam 179 a więc w normie co jest najskuteczniejsze w ich zwalczaniu?mam..

Trójgliderydy 1561.4

.. Moje wyniki cholesterol całkowity - - - - - - 354.9 MG/DL HDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 31.2 MG/DL LDL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 162.8 MG/DL TRóJGLICERYDY - - - - - - - - 1561.4 MG/DL Śmigaj czym prędzej do lekarza. Wszystkie wyniki masz poza normą a..

Niewiedza i strach przed chorobą serca

.. ...pomaga,żeby mieć dobre wyniki badań.Chyba mam trochę chorób po rodzicach.Cholesterol 275 , trójglicerydy 42, HDL 112 ,LDL155.Mama miała żylaki ja mam też,tatę bez przerwy kości bolały mnie bolą też.Mama jak umierała miała 260 chlesterolu a ja jeszcze żyję.Mam niedoczynność tarczycy i..

Wyspokie trójglicerydy - ponad 600 proszę o poradę

.. Mój mąż zrobił wyniki trójghlicerydów i cholesterolu i te pierwsze wyszły 668 a cholesterol 260. Poniważ były te badania poprzedzone ostrą dietą dostał lek Zocor . Jednak moje ptanie brzmi jeżeli mąż zje coś co podwyżzy mu trójglicerydy ( np pizza, bądź coś bardziej tłustego ) czy długi jest czas zwalczania..

WITAM DIETA PO ZAWALE

.. ...dolegliwości niemal zawsze są wynikiem nadmiaru cholesterolu i trójglicerydów we krwi ( niezdrowej diety ), stresu, braku ruchu, picia niedostatecznych ilości wody czy stosowania używek. Powody chorób układu krążenia w ogromnej większości przypadków są zawsze takie same, więc jeśli..

Wyniki

.. ...Jestem 2 lata po zawale, wyniki miałem zawsze złe, odebrałam dzisiaj wyniki i jestem rozkojarzona bo nie wiem czy się cieszyć bo mam: cholesterol całkowity 197 mg/dl HDL cholesterol 61.26 mg/dl Trójglicerydy 57.83 mg/dl LDL cholesterol 123. 97 mg/dl ASPAT 12.64 U/L ALAT 17.37 U/L Latex -..

Prosze o ocenę wyników

.. Witam ! lat 39 glukoza 102,0 mg/dl, cholesterol 225 mg/dl, trójglicerydy 65 mg/dl, ALT 24,0 U/I AST 35,0 U/I leukocyty 5,20x10^3/uL, neutrocyty % 38,2%, limfocyty % 49,8%, MXD % 12,0% neutrocytyt 2,00x10^3/uL limfocyty 2,60x10^3/uL MXD 0,60x10^3/uL erytrocyty 4,54x10^6/uL hemoglobima 14,5 g/dl hematokryt..

Jak to jest z tymi lekami?

.. ...badania kontrolne.Oto wyniki: Glukoza 82,4 Cholesterol całkowity 136 Cholesterol HDL 35 Cholesterol LDL 83 Trójglicerydy 98 CK - kinaza kreatynowa 63 Ciśnienie tętnicze stałe mierzone codziennie w granicach 120/80 Więc jak to jest z tymi lekami ?Po trzech miesiącach ich nieużywania..

Wyniki krwi przy baypasach

.. Witam Wyniki dotyczą osoby płci męskiej z bajpasami od 3 lat. Wiek 61 lat. Chol. całk. 171 HDL 53 LDL 71 Trójglicerydy 236 PSA całkowity 2,270 Proszę o analizę wyników oraz ewetualną porade jak zmienić wyniki na lepsze. Pozdrawiam trójglicerydy obniża sie tak samo jak cholesterol.Pewnie bierze leki.I..

Lipemia

.. ...ostatnim badaniu otrzymałem wynik : LDL - Lipemia, Cholesterol całkowity 250, HDL - 55, Trójglicerydy 920. Z przedostatnich badań tylko całkowity spadł z 420, reszta wyników gorsza. Biorę atrox 40 od 3 miesięcy, ale bardzo lubię piwo i piję codziennie po obiedzie butelke, czy to moze być..

Nadciśnienie

.. ...pierwotne? Oto moje wyniki badań krwi: TSH 1.402 ( 0,270 - 4,700 ) Czyli chyba nie mam nadczynności tarczycy Glukoza w surowicy 3.7 ( 3.6 - 5.8 ) Cholesterol w surowicy 2.8 ( * 5.2 ) Trójglicerydy w surowicy 0.64 ( * 1.69 ) Cholesterol HDL 0.81 ( * 0.91 ) Cholesterol LDL 1.70 ( * 4.00 )..

BARDZO PROSZĘ O POMOC W ZDIAGNOZOWANIU MOJEGO CHOLESTEROLU!!!

.. Witam,chodzi mi o wynik badania mojego cholesterolu,czyli czy jest prawidłowy czy za wysoki...Jeśli ktoś mi może pomóc będę niezmiernie wdzięczny! Proszę!! oto moje wyniki: cholesterol[mg/dl] Całkowity - 198 HDL [mg/dl] 43 LDL [mg/dl] 140 trójglicerydy[mg/dl] 76 Witaj, ogolny cholesterol masz w gornej..