Wyniki krwi norma

Jaki powinien być prawidłowy puls?

.. ...swojego szybkiego pulsu...wynik TSH mnie przestraszył - norma od 0.4 a moj wynik - 0,010 tak wiec od razu skierowanie na USG tarczycy - na szczescie wymiary prawidlowe bez guzków i innych takich, jednak to TSH nie jest normale tak wiec następe skierowanie na badanie krwi tym razem ft4,..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 76

.. ...konczyły pozytywnymi wynikami i robione miałem badania krwi i wszystkie wyniki miałem pozytywne wszystko było w normie ja mam 175 i waże 56 kg i dlatego sie pytam czy takie skoki i spadki cisnienia są normalne przy braniu lakach i czy nic powaznego ze sercem mi sie nie stanie bo na..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 122

.. ...serdecznie. odebrałam sobie wyniki wczoraj i ide do lekarza w poniedzilalek wszystkie wyniki sa raczej w normir tylko to plt mam jakieś podwyższone bo wynosi az 405 i troche sie boję. Ma ktoś z was też to takie wysokie??? Witam wszystkich - Asia rozne zródła podaja inna normę PLT czyli..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 996

.. ...jak na szpilkach na wyniki punkcji i krwi w szpitalu. Odebrałam dziś wynik testu na boreliozę, który robiłam przed wyjazdem do szpitala. Wynik? Wątpliwy, bliski pozytywnej granicy. Czyżbym znalazła przyczę mojej depresji i nerwicy? Cholera jasna. Dzięki mario za odpowiedź! Ale czy szumy..

Acenocumarol a inne narządy

.. ...syntetyzowanych przez watrobę. w wyniku tego krew po prostu krzepnie wolniej niż normalnie. Musisz mieć stały kontakt ze swoim lekarzem,ktory powinien dosyć często zalecać kontrolę Twoich wynikow krwi. Podczas ewentualnego krwawienia z nerek,watroby czy z powodu wrzodu zołądka ( czego Ci..

Dodatkowe skurcze - Str. 260

.. ...ten temat ( miałam tez wyniki innych badań krwi ). dwa razy przydarzyły mi się spadki potasu - wszystko po wypadku, na pewno też wpływ miały na to biegunki. teraz - cóż - jest nieco lepiej ale daleko mi nawet do zdrowia normalnego. nie wiem co robić.chyba zacznę brać psychotropy ale to i..

Kłucia z lewej strony klatki piersiowej

.. ...mialem robione podstawowe wyniki krwi i wszystko ok no moze troche ob mialem wyzsze bo 10. Dziekuje za odpowiedz Proponuje echo serca , czy nie ma spadku frakcji wyrzutowej i zaburzeń kurczliwości oraz powiekszenia lewej komory Wiec tak bylem na ekg nic nie wyszlo, i zrobilem sobie echo..

Lewa komora serca w dolnych granicach normy i niemowlaka

.. ...bedzie mi tu przedstawic wynik ekg, nie znam sie na odczycie. A wyniki krwi wyszły nastepująco: troponina < 0.1 ( tu powinno wyjść 0 ) CKMB 31 ( norma jest ponić do 25 ) Jestem pełna obaw. W internecie czytałam o niewydolności serca, zawałach, chorobach wiencowych. Czy ktoś z was..

Uczucie bólu w okolicach serca oraz duszności

.. ...jest?? Wlasnie otrzymalem wyniki wszystkich badan z krwi jakie sa mozliwe przy takiej sytuacji, wlacznie z tarczyca, cukrem i innymi badziewiami... mialem robione wszystko po znajomosci bo normalnie sie nie dalo. Wszystkie badania sa O.K. Jestem juz przekonany wrecz na 100% ze to..

I stopień do prawego przedsionka z Echo serca

.. ...Jest to komentarz do wyniku badania echo serca. To znaczy że występuje fala wsteczna krwi do prawego przedsionka. Normalnie krew nie powinna sie cofać do prawego przedsionka z prawej komory przy zamkniętych szczelnie zastawkach. Świadczy to o niedomykalności zastawki trójdzielnej. Jeżeli..

Zwężenie zastawki mitralnej serca

.. ...Twierdzono wtedy ze to wynik zanizonego poziomu elektrolitow w szczegolnosci potasu.Jednak minely 4 miesiace a ja nadal mam kołatania serca choc wyniki krwi mam idealne. Echo serca wykazało ze zastawka mitralna norma ( 80 - 150mm/s )u mnie jest 51mm/s. Nie wiem co to znaczy kardiolog..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 84

.. ...konczyły pozytywnymi wynikami i robione miałem badania krwi i wszystkie wyniki miałem pozytywne wszystko było w normie ja mam 175 i waże 56 kg i dlatego sie pytam czy takie skoki i spadki cisnienia są normalne przy braniu lakach i czy nic powaznego ze sercem mi sie nie stanie bo na..

Interpretacja badania krwi

.. ...pomoc i wyjasnienie wynikow badania Krwi: Mam podwyzszone : MCHC - 36.3 PDW - 18.3 P - LCR - 48.4 Potas - 6.03 Obnizone RDW - SD - 32.9 dodam ze mam MPV na granicy normy - 13 bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam Za wysoki potas. Koniecznie musi ci troche spaść bo inaczej wykopńczysz..

OB 19 (odczyn Biernackiego)

.. Robiłam wyniki i lekarz rodzinny stwierdził że mama podwyszone ob wynosi 19 wynik moczu i krwi mama dobry więc wysyła mnię do ginekologa.pół roku temu byłam i cytologię miałam dobrą czy ob19 to wysoki i co może być przyczyną Norma u kobiet Ob do 2o uwazane jest za norme.Podwyzszony poziom Ob moze byc po..

Nadcisnienie u 22 latka?

.. ...krwi, moczu, usg i ekg, wyniki byly prawidlowe.. ost na badaniach krwi wykazalo, ze mam podwyzszone BASO ( norma do 2.0 a jamam 2.4 ) i wysoki cholesterolo 192 ( norma do 200 ).. reszta wynikow jak najbardziej ok. a moje cisnienie wynosi zawyczaj 145/95 ( czasem gorne bywa 155, czasem..

Nerwica w ciąży - Str. 47

.. ...mozliwe, jakie masz wyniki krwi? Moze hemoglobina za niska. Serce wali bo zawsze pod koniec ciazy bije szybciej, nie martw sie tym. Mi zostało 10 tyg a serce juz bije szybciej. Lekarz uspokaja ze to normalne. Wieksze przeciazenie, ucisk . Szybciej sie meczymy - nawet leząc; ) Ja nie moge..

Nerwica w ciąży - Str. 61

.. ...nerwicowe. Andzia jakie masz wyniki moczu bo ja dzisij odebralam i sie troszke przestraszyłam. Krwinki białe 3 - 6 wpw, krwinki czerwone 2 - 4 wpw. Czy to normalne? Wczesniej takich nie mialam. Czesc Asiu dziekuje za odpowiedz...przegladalam inne tematy o nerwicy serca i niektore osoby..

Nerwica w ciąży - Str. 219

.. ...wypiciu 50g. glukozy mój wynik to 139. Norma jest do 140 więc już sama nie wiem czy mam tą cukrzyce czy nie. Niepokoi mnie również to, ze od początku ciązy spadają mi płytki krwi. Jak tak dalej pójdzie to za miesiąc bedą już poniżej normy. Może ktoś miał podobne wyniki, bo wizyte u..

Nerwica w ciąży - Str. 229

.. ...nowego. Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi i moczu i znowu jakieś cuda. Krew ogólnie nawet dobrze ale co miesiąc spadają mi płytki krwi. Nigdy nie miałam z nimi problemu i na początku ciąży miałam ich 270 tys ( norma 140tys - 400tys ). Ale potem z miesiąca na miesiąc cały czas spadały i..

P-LCR + co oznacza podwyższony?

.. Mam wynik P - LCR + 40.0% [6..24] czy ktoś wie czy to coś złego, poza tym wszystkie inne wyniki krwi w normie. Jeżeli poziom płytek krwi jest w normie to nie należy się przejmowac. Ogólnie przyjeta norma dla P - LCR 13 - 43%.Ogólnie chodzi o to że niektóre analizatory hematologiczne oznaczają wszystkie..

Znacznie podwyżone badanie P-RCL

.. ...wysokości 226% ( norma = 13 - 43 ). Dodam, że same płytki krwi są w normie tj. wynoszą 173. Inne wyniki morfologii również są w normie. Co może oznaczać taki wynik? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź...

APTT a hemofilia

.. ...może mieć hemofilię ,wynik badania aptt wynosi u niej 70,4/sek. o czym to świadczy i co to oznacza? Norma dla APTT,to 26 - 36 sek.Wzrost powyżej normy oznacza,spadek krzepliwości krwi. wyników badań jak sądzę jeszcze nie ma ,o ile już są do której hemofili została córka zaliczona A czy..

Wyniki badań krwi, niski cholesterol

.. ...jak, no i oto kolejne wyniki badan, niestety ide do niej dopiero we wtorek teraz a ten niski cholesterol meczy mnie strasznie, bo jednak jest bardzo potrzebny aby funkcjonowac normalnie. Kreatynina 1,4mg/dll ( 0,7 - 1,3 ) BUN 12mg/dll ( 7 - 18 ) Bilirubina calkowita 2,1mg/dll ( * 1,1 )..

Dziwny ból w klatce piersiowej

.. ...związek, ale nie wszystkie wyniki z mojego badania krwi były w normie tj MCV - 95 MCH - 31,5 MPV - 7,3 Wyniki należy zawsze podawać z normami( są różnice między labo. ) mcv 80 - 94 mch 27 - 31 mpv 7,5 - 12 Wyniki wskazują na niewielki brak żelaza w organizmie i na pewno nie są przyczyną..

Morfologia krwi i co dalej?

.. ...Jeśli w powtórkowym wyniku będzie wyższa glukoza - idź do swojego lekarza rodzinnego lub innego internisty. On Cię pokieruje. nie panik€j to sie mieści w granicy błędu. Można by powiedzieć ześ zdrowa jak koń. Pokaz mi kogoś kto się czuje całkiem zdrowy. a za jakis czas powtórz..

Dziwne skurcze serca, napięcie, spłycony oddech i ucisk

.. ...skladalo ze byly tam moje wyniki krwi i wyszlo ze magnez mam ponizej dolnej granicy, 1.91 a norma to od 1.95, niby nic wielkiego ale moze jednak tak sie u mnie objawia. Lekarz powiedzial ze w EKG sa male zmiany ale tak nieistotne ze nie trzeba nic z tym robic. Zalezil tez branie ASMAG i..

Nerwica, chroniczny strach czy choroba serca?

.. ...nerek, ponieważ w moich wynikach ( morfologia krwi ) zauważył, zawyżoną ( choć nadal w normach ) wartośc, która odpowiada za gęstość krwi i do tego w moczu drobinki erytrocytów, które nie powinny się tam niby znajdować. Zdaniem mojego internist jednak ani jedna ani druga wartość nie..

Wysokie ciśnienie a wcześniej było idealne

.. ...pale,nie pije,wszystkie wyniki krwi mam idealne i nie narzekam ze biorę bo nareszcie się normalnie czuje.Ciagle bolała mnie głowa,ciagle szumialo w uszach,wiecznie byłam zmęczona.Odzywiam się baaaardzo zdrowo,soli nie używam wogole wiec nie wiem jak mialabym zmienić swój styl życia.Wagę..

Ból po lewej stronie i zawroty głowy

.. ...ciśnienia [mierz 2xdz.] i z wynikami krwi.Wtedy będzie szybciej.Bo lekarz już gotowe wyniki będzie miał,z których juz na pierwszej wizycie może cos wywnioskować. najlepiej by było,aby neurolog szybko dał ci skierowanie do szpitala klinicznego,aby tam szybko cię zdiagnozowano.Bo normalnie..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...77kg Dzis odebrałem wyniki z badań okresowych WBC 4.3 [norma 4 - 10] RBC 5.64 [ norma 4.5 - 5.8] HGB 15.9 [norma 14 - 18] HCT 48.7 [norma 40 - 53] MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400]..

Badanie krwi i podwyższony aspat

.. ...badanie krwi wsyztskie wyniki w normi tylko czerwone krwinik troche ponad norme cholesterol jak byl podana norma to od - do to mailem mniej niz od xd ale martwi mnie to ze aspat mam 44 i nei raz czuje jak mnie boli w prawym boku i czesto jestem zmeczony nie raz bardzo nerwowy i dodam..

Przewlekla niedokrwistosc malego stopnia

.. ...chyba 3 rok odbieram wyniki morfologii, gdzie hemoglobina jest zawsze na dolnej granicy normy lub teraz np. zanizona do 11 ( norma od 12 - 16 ), a zelazo skaczace ale tez zawsze na dolnej granicy lub ponizej, dzis 35 przy normie od 60 - 150, pol roku temu bylo 50, kiedys 33, jeszcze..

Interpretacja wyników kortyzolu we krwi. Jaka norma?

.. ...dzisiaj odebrałem wyniku badań kortyzolu we krwi. Rano około godz. 7:30 poziom kortyzolu wynosił - 664 nmol/L, a wieczorem około godz. 19:30 poziom kortyzolu wynosił - 160,9 nmol/L. Czy to dobre wyniki?..

Niskie ciśnienie krwi ???

.. ...bardzo zdziwilo w tym wyniku, ze mam tak niskie cisnienie ??? Czy to wynik, ze nie pracuje i nie mam stresow, jak na codzien w pracy - wtedy jak mierze cisnienie to mam 135/85 czasami 150/90 a jak wracam do domu po pracy to norma 125/85 Czy to normalne ? Ciśnienie podane w punktach 1 - 4..

Czy to nerwica?

.. ...do lekarza i zrobiłam wyniki krwi pod kątem tarczycy i cukrzycy, lecz wyniki wyszły bardzo dobrze. Może wypisze moje objawy z którymi już sobie wogóle nie radzę. Ważę 49 kg, a moja norma to 58. Mniejwięcej 5 razy dziennie oddaję stolec często biegunka Boli mnie żołądek i w dzień jak i w..