Wyniki krwi WBC

Obniżony hematokryt

.. ...zaniepokoiły mnie moje ostatnie wyniki morfologi krwi. Myślę że na wstępie powinienem zaznaczyć iż jestem sportowcem wyczynowym i wspomagam sie farmakologicznie. Dokładnie wit.B12 Wyniki przed cyklem: Wyniki po cyklu: WBC - 4.5 WBC - 4.4 RBC - 4.99 RBC - 4.82 HGB - 14.2 HGB - 13.7 HCT -..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...góry bardzo dziękuję. Wyniki: cholesterol 237 mg/dl chol. HDL 31 chol. LDL 152 triglicerydy 269 HBA1c 10% HTC 46% RBC 4.79 HGB 15.7 WBC 6.1 MVC 97 MCHC 34 MCH 32.8 RDW - CV 10.5 PLT 170 MPV 10 Rozmaz ( pomiar automatyczny ): neut 1.82 ( 29.9% ) lymph 3.50 ( 57.5% ) mono 0.54 ( 8.8% ) eo..

Analiza wyników krwi 16-sto miesięcznego dziecka

.. Dziś odebrałam wyniki krwi mojego 16 miesięcznego synka. Prawie wszystko jest podkreślone. Proszę mi powiedzieć, czy przyczyną może być jakaś choroba? WBC - 11,2 LYM - 4,8 MID - 1,0 GRAN - 5,4 RBC - 4,77 HGB - 11,5 HCT - 34,0 MCV - 71,3 MCH - 24,1 MCHC - 33,8 RDW - 17,4 PLT - 493 Podałam wszystkie wyniki...

Interpretacja wyników morfologii krwi

.. ...przedstawionych poniżej wyników morfologii krwi WBC 13,3 10^3/MM3 ( 4,5 - 11,5 ) RBC 4,92 10^6MM ( 4,10 - 5,80 ) HGB 16,2 G/DL ( 14,0 - 17,5 ) HCT 46,4 % ( 40,0 - 52,0 ) PLT 286 10^3/MM ( 140 - 392 ) PCT 0,214 % ( 0,100 - 0,500 ) LYMPH% 11,8 % ( 17 - 48 ) LYMPH 1,5 10^3/MM ( 1,2 - 3,2 )..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...tygodnie temu ). Wszystkie wyniki miałem w normie i były konsultowane z lekarzem i nie miał do nich zastrzeżeń podaje wyniki : ( BADANIE KRWI WBC 5.5 K/uL , LYM 2.0 37.2%L , MID 0.4 7.8 %M , GRAN 3.0 R3 55.0% , RBC 4.91 M/uL , HGB 15.5 g/dL , HCT 44.5 % , MCV 90.7 fL , MCH 31.6 pg , MCHC..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. Dziś odebrałam wyniki z morfologii i moczu i jestem zaniepokojona. Proszę o pomoc w ich interpretacji wiec: morfologia WBC - 10,2 [4,0 - 10] H RBC - 4,43 [4,0 - 5,2] HGB - 13,4 [12 - 16] HCT - 39,0 [36 - 46] MCV - 88,0 [80 - 99] MCH - 30,2 [28 - 34] MCHC - 34,4[32 - 36] PLT - 218,0 [140,440] LYMPH % - 15,7..

Badania krwi i coś w nich nie gra!

.. ...normy a zaraz za nimi wyniki jakie wyszły w poszczególnych dniach badania. Rodzaj data badania 14.05.09 data 02.04.09 data10.03.09 normy wynik normy wynik normy wynik WBC ( 4.4 - 11.3 ) 6,14 ( 5.5 - 15.5 ) 11,51 ( 5.5 - 15.5 ) 9,03 RBC ( 3.9 - 5.6 ) 4,51 ( 4.2 - 5.5 ) 4,29 ( 4.2 - 5.5 )..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...zmęczony. Dziś dostałem wyniki badań krwi i moczu, jeśli ktoś się na tym zna to niech napisze czy coś z nich wynika? Będę bardzo wdzięczny. Morfologia HCT - 49.8 RBC - 6.11 HGB - 18.6 WBC - 8.5 MCV - 81.5 MCHC - 37.3 MCH - 30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR -..

Interpretacja wyników badania krwi

.. ...77kg Dzis odebrałem wyniki z badań okresowych WBC 4.3 [norma 4 - 10] RBC 5.64 [ norma 4.5 - 5.8] HGB 15.9 [norma 14 - 18] HCT 48.7 [norma 40 - 53] MCV 86 [norma 80 - 98] MCHC 32.7 [norma 31 - 36] MCH 28.3 [norma 27 - 31] RDW 14.7 [norma 11.5 - 14.5] podwyższone PLT 238 [norma 150 - 400]..

Interpretacja rozmazu krwi

.. ...( 3 - 8% ) pozostałe wyniki są w normie, z wyjątkiem MPV, które wynosi 10,7 ( 6 - 10fl ). Wynik morfologii: WBC - 4,3 x10^3 RBC - 4.26 X10^6 MCV - 90,8 fl MCH - 31,7 pg MCHC - 34,9 g/dl płytki krwi - 202 x10^3 LYM% - 43,3 % MXD% - 10,7% NEU% - 46% Bardzo proszę o informację czy te..

Wynik morfologia i biochemia krwi

.. ...Cześć, Dziś otrzymałem wyniki, uprzejmie proszę o możliwą interpretację : WBC 7,25 RBC 5,14 HGB 15,0 HCT 46,1 MCV 89,6 MCH 29,1 MCHC 32,5 RDW 12,0 PLT 321,1 MPV 6,0 PCT 0,2 PDW 19,2 NEU 48,0 LYM 33,2 MONO 7,3 EOS 10,5 BASO 1,1 NEU 3,5 LYM 2,4 MONO 0,5 EOS 0,8 BASO 0,1 OB 2 Cholesterol..

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...lekarza i ten zlecił mi wyniki,oto one: MORFOLOGIA: RBC 3,78 HCT 35,5 MCV 94 RDW 12,1 HGB 12,5 MCH 33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA 2,5 CUKIER; 93 MOCZ; liczne bakterie krwinki białe 0 - 2 barwa żołta TSH 6,36 Dodam jeszcze że zazwyczaj przed i w trakcie..

Moje wyniki krwi.

.. O to moje wyniki dodam ze caly czas sie zle czuje pare razy prawie zwymiotowalem czuje ucisk glowy slabne i caly czas mi sie wydaje ze mam guza mózgu. :( Morfologia krwi: Hematokryt hct 48.5 Krwinki czerw. rbc 5.78 hemoglobina hgb 17.5 krwiniki białe wbc 6.0 Wskażniki czerwonokrwinkowe: MCV 83.9 MCHC 36.1..