Wyniki moczu SG

Miododryna (Gutron)

.. ...mechanizmu działania wynika zastosowanie leku. Miododryna jest stosowana w ortostatycznym niedociśnieniu i w niektórych nawracających spadkach ciśnienia z rożnymi, przykrymi dla pacjenta objawami jak zawroty głowy, omdlenia, duszność. Lek ten jest także stosowany w niektórych..

Krew w moczu (krwiomocz)

.. ...ogólnoustrojowych zaburzeń krzepnięcia wynikających z toczącego się procesu chorobowego lub stanowiących efekt uboczny działania niektórych leków. U kobiet należy wykluczyć ewentualną domieszkę krwi miesięcznej...

Badanie moczu

.. ...ketonowych i urobilinogenu. Wynik badania dostarcza także informacji na temat ewentualnej obecności leukocytów, erytrocytów i komórek nabłonkowych. Zestawienie wyników tego prostego i taniego badania z objawami prezentowanymi przez pacjenta pozwala na trafne rozpoznanie choroby lub..

Problemy z ciążą mogą wpływać na serce dziecka

.. ...narażone na choroby serca - wynika z badań ogłoszonych na zjeździe brytyjskiego Society for Endocrinology. Stan przedrzucawkowy to stosunkowo częste powikłanie - jest nim zagrożonych około 7 procent kobiet w ciąży. Objawia się wysokim ciśnieniem krwi i wzrostem poziomu białka w moczu lub..

Diagnostyka choroby wieńcowej serca poprzez białka z moczu

.. ...Constantina von zur Muehlena, wyniki te rodzą duże nadzieje na to, że analiza białek w moczu znajdzie zastosowanie w diagnostyce choroby wieńcowej. Jest to o tyle ważne, że metoda ta jest prosta i bezbolesna dla pacjenta. Naukowcy zaprezentowali wyniki swoich badań na - odbywającej się w..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 39

.. ...zgromadzeniem kompletu wyników. Przecież masz dopiero zrobić badanie krwii, moczu i hormonów!!! Nie rozumiem celowości faszerowania Cię lekami przed ostatecznym wyjaśnieniem przyspieszonego bicia serca. Niby zrobią Ci ekg po przyjęciu leku. Absurd! Kurcze, lekarzem nie jestem, ale chyba..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 593

.. ...wszystko w porzadku wyniki moczu oraz krwi, nawet testy alergiczne ,Spirometria równiez. Pomózcie moze ktos ma z was to samo albo chociaz sie spotkał z czyms takim.... Wszystko ok z nosem? Uchem? Zatokami? Krzepliwością krwi? Witam. Do jakiego lekarza powinnam sie udać w celu wkyrycia..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 796

.. ...recepty może też zobaczyc wyniki. on zdiagnozuje Ci chorobe a jak okaże się że to nerwica to polecam psychoterapie. Ja też przez to przechodziłam cięzki oddech pocenie się tak duże że moczu mogła bym wogóle nie oddawać bo cała woda uciekała z organizmu wlasnie przez pot, do tego..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 1010

.. ...szpitalu i jutro idę po wyniki z biopsji i po raz kolejny wyniki krwi i moczu... no i oczywiście mam zamiar zapisać się na wizytę u jakiegoś psychiatry może on doradzi co dalej z tym robić... pozdrawiam wszystkich nerwusków: ) do Gosieńka, czy tak na pewno aby te studia byly twoim..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 229

.. ...zobaczymy co z tego wyniknie : ) hehe nie no to tak tylko zapytałem czy jeżeli miałbym raka, guza lub coś podobnego czy miałby złe badania moczu albo krwi : ) ? bo ja myślę,że zapewne coś byłoby źle : ) oki we wtorek wyniki badań na żelazo itp więc zobaczmy : ) kurde a w piątek ten..

Złe wyniki EKG

.. Pomóżcie mi ludzie bo bieda okropna. Mam 28 lat i trafiłem na tydzień do szpitala na badania bo cos tam źle w EKG jest. Zrobili mi echo, zdjęcie RTG, badania wysiłkowe a i holtera nosiłem dobę, o krwi i moczu nie wspomnę. Okazało się, że wszystko jest w normie, oprócz oczywiście EKG gdzie cytuję: wysokie..

Na podstawie EKG można stwierdzić chorobę wieńcową?

.. ...robiąc wywiad i czytając wynik EKG. pozdrawiam s. rozpoznanie choroby wieńcowej tylko na podstawie zapisu ekg to duża sztuka... w ramach poszukiwania przyczyn kołatania serca proponuję zrobić podstawowe badania: morfologia, OB, badanie ogólne moczu i sprawdzić funkcję tarczycy ( TSH );..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 262

.. ...wizytę u neurologa i wynik moczu. Opowiedz mu o swoich objawach. Jeżeli trafisz na * fachowca * to z pewnością rozpozna u Ciebie nerwicę. Mój neurolog wprawdzie stwierdził,że raczej neurologicznie nic mi nie jest to bardzo możliwe,że mam miażdżycę ( kretyn! ), po mojej wzycie u niego..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 40

.. ...widze!dzis odebralam wyniki i mam ponad norme limfocyty i znow za duza objetosc plytek,do tego mam ponizej normy jakies HDW - wszystko z krwi.teraz w moczu nie mam leukocytow,ani erytrocytow - a 2 tyg.temu mialam duzo ponad norme!juz nie czaje tego!!tak w ogole w styczniu tomograf..

Przeskakiwanie pod żebrem na brzuchu z lewej strony - Str. 2

.. ...USG brzucha, wszystkie wyniki badań krwi moczu, i co? I nic wszystko OK nic nie znaleźli.A mnie, co boli to boli Teraz wymusiłem jeszcze badanie tomograf komputerowy, ale niechętnie dali * Lekarz stwierdził, że skoro to trwa tyle czasu i nie ma innych objawów,utrata wagi wymioty itp...

Wynik moczu negatywnie

.. ...moze byc nie tka jezeli wynik moczu mialem negatywnie i teraz dostalem po drugim badaniu wynikz laboratorium barwa - słomkowy Przejrzystość - przejrzysty cięzar własciwy - 1.030 pH - 6.0 białko - nieobecne glukoza - nb. mg/dl urobilinogen - 0.2 EU./dl 0 2 ~ bilirubina, ciala..

Utrata przytomności

.. ...tydzień zrobiono jej wyniki krwi i moczu okazały sie ok, był nawet neurolog ( dlatego bo wcześnie na w - f miała niemiły wypadek, została uderzona silnie piłka w głowę ) robiono jej również EKG i też nic. W konsekwencji wypuszczono ja do domu. Jednak jakieś 2 tygodnie po wypisie ( czyli..

Częsty ból głowy

.. ...po odbiór kolejnych wyników. Poprosze go o skierowanie do neurologa, bo dolegliwości z głową nie można lekceważyć.. oczywiscie ze nie wolno bagatelizowac tych dolegliwosci,dziwie sie tylko czemu rodzinny od razu nie dal skierowania tylko sam sie wzial za leczenie czegos o czym pojecia..

OB 19 (odczyn Biernackiego)

.. Robiłam wyniki i lekarz rodzinny stwierdził że mama podwyszone ob wynosi 19 wynik moczu i krwi mama dobry więc wysyła mnię do ginekologa.pół roku temu byłam i cytologię miałam dobrą czy ob19 to wysoki i co może być przyczyną Norma u kobiet Ob do 2o uwazane jest za norme.Podwyzszony poziom Ob moze byc po..

Morfologia krwi - wyniki

.. ...podwyższone ) Czy powyższe wyniki dają podstawy co do słuszności podejrzeń o tło kardiologiczne i jakie powinno być dalsze postępowanie? Pozdrawiam Przepraszam ale w miejsce u ( mikro ) wkleiły się znaki zapytania. a jak z badaniem moczu?Jak na glukoze na czczo to ma za wysoki..

Uczucie pulsu na całym ciele?

.. ...psychiczny też jest wynikiem jakiejś choroby. Narazie robie sobie badania moczu i serca, no i zaczyna sie błędne koło, teraz będe myślał o tym, czy czasem nie choruje na jakąs smiertelna chorobe.. ;/ p.s jeżeli to nerwica, to już zdecydowałem przeciw niej wystawić swoją broń. Rzuciłem..

Palący żar ból karku

.. ...Nikt nie wie co mi jest.Wyniki TK i Rezonansu w normie, wyniki krwi i moczu w normie.Ból jest nie do zniesienia. mysle ze akupunktura by ci pomogla pozdro miałem podobnie przez okres prawie dwuch lat napasłem się chyba toną lekarstw i ból był często powalający na ziemie brałem moin...

Nerwica w ciąży - Str. 36

.. ...zadreczalam..potem zrobili mi wyniki moczu ..okazalo sie ze nagdorliwa lekarka stwoerdzila ze cos jest nie tak co bylo koljena bzdura..ale stres tak mocno sei zakodowal ze kotregos wieczora weszlam do lazienki a wyslzam z tkaim napadem paniki a cuzlam sei tak slabo psychiczna ze..

Nerwica w ciąży - Str. 61

.. ...nerwicowe. Andzia jakie masz wyniki moczu bo ja dzisij odebralam i sie troszke przestraszyłam. Krwinki białe 3 - 6 wpw, krwinki czerwone 2 - 4 wpw. Czy to normalne? Wczesniej takich nie mialam. Czesc Asiu dziekuje za odpowiedz...przegladalam inne tematy o nerwicy serca i niektore osoby..

Nerwica w ciąży - Str. 190

.. ...denerwowac. ja miałam wynik moczu bardzo zły, bo ciała ketonowe, mnóstwo leukocytów i bakterii, zaczełam brać antybiotyk, ale przedtem zrobilam jeszcze posiew i teraz mam wynik - ujemny, hmmm. moze coś sie zaczynalo dziać, ale za malo,zeby posiew wykazal? zna sie ktoś na tym? jutro idę..

Nerwica w ciąży - Str. 192

.. ...zmęczona, na szczęscie wyniki moczu dziś byly już dobre, więc może żołądek po odstawieniu antybiotyku bedzie lepszy, piję siemię lniane i jest mi bardzo pomocne, ale ciagle są chwile, kiedy zgaga męczy,pozdrawiam dziewczyny i zyczę wam rozsmakowania w magii świąt, pa Ja przeszłam wiele..

Wynik badania moczu

.. ...ktoś mi powiedzieć czy wyniki są dobre czy jest coś w nich nie tak - byłabym wdzięczna. Dane z analizatora Barwa - żółta przejrzystość - przejrzysty krew: - bilirubina: - urobilinogen: - ketony: - proteiny: - azotyny: - glukoza: - pH: 5,0 Ciężar właściwy 1,030 leukocyty: - Mikroskopowa..

Kłucie w żołędziu penisa

.. ...poniedzialek bede mial wyniki krwi i moczu i odrazu pójde z nimi do lekarza żeby mi powiedziała co mi dolega...a co do mojego członka to jeżeli będzie z krwią i moczem dobrze to pójde do lekarza urologa...i oczywiście dam tutaj znać co i jak sie dzieje : ) no odrazu lepiej : ) ) ) ) tak..

Czy to psychika?

.. ...uciskiem na prawy nerw c7 wyniki krwi i moczu idealne mam takie dni że niemoge nawet chodzić niechce mi się nic . ze spaniem teź mam problemy całe ciało ma drgawki jak by mi było zimno miłem taki okres że niemogłem wejśćdo sklepu albo jakiejs duzej chali zaraz ni robiło mi się słabo ale..

Kamień w nerce

.. ...nerek. Myślałam , że to wynik przejedzenia po świętach , lub jajniki.Poszłam do ginekologa i tu wszystko ok. Zrobiłam USG jamy brzusznej . Radiolog mnie załamał. Napisał: W kielichu środkowym nerki lewej uwapniony złóg śr 13mm. Obie nerki bez cech zalegania moczu i reszta pisze ok...

Niewielkie zmiany organiczne w zastawce aortalnej

.. ...jakiegos oszusta - na wyniku mam m.in. informacje nieznaczne zmiany organiczne w zastawce aortalnej ( ASO w tej chwili 1200, na poczatku stycznia bylo 960, OB 16, a w moczu liczne moczany ) - Prosze mi powiedziec czy to jest powikłanie po szkarlatynie, czy powinnam ponowic badanie za..

Morfologia krwi i badanie moczu - jestem zaniepokojona

.. Dziś odebrałam wyniki z morfologii i moczu i jestem zaniepokojona. Proszę o pomoc w ich interpretacji wiec: morfologia WBC - 10,2 [4,0 - 10] H RBC - 4,43 [4,0 - 5,2] HGB - 13,4 [12 - 16] HCT - 39,0 [36 - 46] MCV - 88,0 [80 - 99] MCH - 30,2 [28 - 34] MCHC - 34,4[32 - 36] PLT - 218,0 [140,440] LYMPH % - 15,7..

Nadciśnienie wtórne

.. ...Metocard 25mg. Czekam na wyniki metanefryn w moczu oraz na wynik chromograniny A. Pierwsza próbka moczu na metanefryny była graniczna, dlatego pobrano drugą( wyniku jeszcze nie ma ). Czy to możliwe abym miała guz chromochłonny i nie został on uwidoczniony na obrazie TK? Dziękuję z góry..

Nerwica, chroniczny strach czy choroba serca?

.. ...nerek, ponieważ w moich wynikach ( morfologia krwi ) zauważył, zawyżoną ( choć nadal w normach ) wartośc, która odpowiada za gęstość krwi i do tego w moczu drobinki erytrocytów, które nie powinny się tam niby znajdować. Zdaniem mojego internist jednak ani jedna ani druga wartość nie..

Nerwica lękowa

.. ...tarczycę jednak moje wyniki są idealne, robili mi badania na anemię - ok, badanie moczu – ok. wszystkie badania wyszły mi w porządku, robili mi również rentgena kręgu szyjnego –ok., nawet ginekologa zaliczyłam bo bolało mnie podbrzusze oczywiście badania wyszły..

Prośba o interpretację wyników

.. ...prośbą o interpretację wyników krwi i moczu. Czy jest w nich coś co powinno mnie zaniepokoić albo wyostrzyć uwagę? W ostatnim półroczu kilkakrotnie * łapałam * przeziębienia i choroby górnych dróg oddechowych. Czy poziom cukru we krwi nie jest zbyt wysoki? Nadmieniam, że mój tata choruje..

Leukocyty i erytrocyty w moczu

.. ...zinterpreetowaniu moich wyników. SG 1.030 LEU + NIT neg pH 5 ERY + PRO neg GLU neg ASC + KET neg UBG norm BIL neg Inne śluz - usiane pola Leukocyty - 1 - 3 w polu widzenia Erytrocyty - świeże i wyług. - 1 - 3 w polu widzenia Inne - bakterie - usiane pola Martwią mnie leukocyty i..

Duszności w klatce

.. ...holter,próba wysiłkowa wyniki ok NEUROLOGIA - 3x tomografie komputerowa głowy,eeg ,eeg po nieprzespanej nocy,usg tetnic dogłogowych,emg wyniki ok ENDOKRYNOLOGIA - wszystkie hormony w szczególnosci na tarczyce,morfologia kryw,ob,biochemia,badanie moczu,układ krzepniecia,krzywa cukrowa,usg..

Napady nerwicy po alkoholu - Str. 2

.. ...do lekarza na ekg i wyniki moczu i krwi potem zabawa z nerwica. Mialem to samo ale daje rade pozdro Ja miałem dokładnie tak samo z piciem alkoholu. Po jednej z imprez tak mnie dorwało, że nie wiedziałem co robić ( ogromny lęk, nerwica - wszystko naraz ). Jak mi minęło poszedłem do..

Duszności, częstsze oddawanie moczu, różne bóle

.. ...Jak jutro odbierzesz wyniki ,to natychmiast idż z nimi do lekarza.Nie zwlekaj! zrób sobie badania krwi ASO.Czy lekarz powiedział,że to była infekcja paciorkowcowa? Poznaje się to po tym,że na gardle są takie czerwone kropki.A może nie wziąłęś do końca antybiotyku?i infekcja przeniosła..

Biała plamka na języku

.. ...Nie wiem co mi jest, wyniki morfologii, moczu i crp mam jutro. Pozdrawiam płukaj kroplami propolis, dlaczego akurat te krople?? miałaś podobny problem?? ja tez mam czasem takie kropeczki biale, na jezyku i w gardle, sa a potem znikaja same, pokazalam to kiedys laryngologowi, stwierdzil..

Bóle wewnętrznej kości biodrowej i drętwienie palców u stopy

.. ...południu - do lekarza z wynikami.Nie zwlekaj.Smaruj sulfur żelem.Jak będziesz miał te wyniki,to będzie wiadomo co jest. robilem badanie krwi i moczu jakies 2 miesiace temu. wszystko bylo w normie. gdy smaruje przechodzi na chwile ale po godzinie wraca. teraz po treningu narazie nic nie..

Wyniki badań krwi i moczu

.. ...zmęczony. Dziś dostałem wyniki badań krwi i moczu, jeśli ktoś się na tym zna to niech napisze czy coś z nich wynika? Będę bardzo wdzięczny. Morfologia HCT - 49.8 RBC - 6.11 HGB - 18.6 WBC - 8.5 MCV - 81.5 MCHC - 37.3 MCH - 30.4 RDW - SD - 34.3 PLT - 239 MPV - 9.7 PDW - 11.2 P - LCR -..

Wypadanie płatka, nadciśnienie, co jeszcze?

.. ...Urolog zrobił USG nerek i wyniki moczu i krwi, nic nie wzbudziło jego podejrzeń, wszystko jego zdaniem jest ok. Okulista stwierdził, że widzi zmiany na dnie oka, że jest to I stopień czegoś tam, i że zwyżki ciśnienia musiałem mieć wcześniej. Na te wieści kardiolog powiedział, że skoro..

Wyniki Ana1 i wyniki moczu i eeg

.. ...mogą oznaczać takie wyniki badań. ana1 ( ++ ). mocz: kolor moczu - żółty glukoza - nb ph - 6,5 ciężar właściwy - 1,010 białko - l.ślad urobilinogen - w normie leukocyty - ok.2 - 4 nabłonki płaskie - b.liczne wpw bakterie - liczne wpw fosforany bezpostaciowe - liczne w prep. bardzo proszę..

Guzek na stopie

.. ...nerwica, wzw, ucho, i wyniki moczu maja wspolnego z kardiologia? a jednak ludzie o nich pisza...zdradze ci tajemnice: jest na forum poddzial o nazwie: inne choroby...: ) zdrowa - to chyba mial szczescie : ) a mozesz napisac cos wiecej? bylabym wdzieczna. do zuber - dokladna nazwa: Bóle..

Badania krwi i moczu

.. Mam pytanie co te wyniki mogą oznaczać? krew: ANA1 ( ++ ) ANA2 wynik graniczny. Metodą immunofluorescencji pośredniej( IIF ) STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych niespecyficznych w mianie 1:160, dających na komórkach HEp - 2 obraz świecenia homogenny i ziarnisty. Autoprzeciwciał tych nie..

Przedawkowanie antybiotyków ?

.. ...miałem czyste. Również wyniki krwi i moczu są zadowalające. Mam troszkę zmniejszoną liczbę hemoglobiny, ale lekarze mówią, że jest to dopuszczalne. Mimo wszystko łopatki bolą mnie coraz bardziej, a także dostałem biegunki. Poza tym temperatura utrzymuje się na poziomie 37 stopni, a w..

Krew w moczu

.. ...lekarza. Czasami jest to wynik kamieni w pecherzu, czasami jest to zwykłe zakażenie pęcherza ( czy odczuwasz jeszcze jakieś inne dolegliwości typu parcie na pecherz, ból przy oddawaniu moczu, pieczenie cewki moczowej? ). Jeżeli tak, to możesz wspomóc się Prouro - kapsułki żurawinowe z..

Bóle pleców, korzonki, kłucia w sercu (lub płucach), częste migreny

.. ...i tym samym robienia wyników krwi i moczu - wszystko w normie. Co mi może być? Dodam jeszcze, że od ok. 10 lat palę papierosy ( wiem - nieładnie, średnio 2 paczki dziennie ), nie uprawiam sportu ( wyznaję zasadę, że dla mnie sportem to mogą być szachy... ). USG nerek i jamy brzusznej i..

Bakterie w moczu

.. ...sikania. aha.dzis odebrałem wyniki krew ok ale mam bakterie przepisala mi biceptol.potem pojechalem do szpitala ze skierowaniem do kardio i neuro wyczekalem sie 3godziny ekg ok a potem za neurologiem sie wyczekalem,powidziałem ze czuje co jakis czas jakby cos do gardla pochodzilo..

Powiększone serce płodu.

.. ...przed wizytą odebrałam wyniki z próby cukrzycowej i moczu, no i wyszło że jestem zupełnie zdrowa. Niestety ostatnio były straszne upały, spuchły mi kostki i nadgarstki na dwa dni, ale jak burze przeszły wszystko wróciło do normy. Okazało się tez przez 3 tygodnie przybyło mi...7 kilo!!..