Wypadają włosy

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 93

.. ...Witam Magdo ,mi też wypadają włosy podobno po lekach ale dokładnie nic niewiem na ten temat ,także niemartw sie !!!!!!!!!!!!!!buziaki Doroto wierze Ci bardzo dobrze w zeszłym roku umarła osoba dla mnie bardzo ważna mój autorytet strasznie szybko to sie stało ,i było mi ciężko załamałam..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 153

.. ...jakiegoś czasu mocno wypadają włosy, nadmiernie się pocę( szczególnie dłonie ) * od zawsze * , mam czasem bóle w klatce piersiowej - podejrzewam, że ma to związek z tym, że palę papierosy i z * nerwami * . Jednak najgorsze jest to, że nie mogę normalnie funkcjonować, pracować. Czuję się..

Acenocumarol i wskaźnik INR - Str. 6

.. ...oprócz suchej skóry wypadają włosy? Ja tak mam i nie wiem, czy to warfin tak powoduje. Pozdrawiam tykających Mi też wychodzą włosy tylko nie wiem od czego.Właśnie od operacji coraz więcej.Ja biorę jeszcze cordarone i myślę,że może on wpływa.Plamy na skórze to napewno od cordarone na..

Niedoczynność tarczycy - Str. 7

.. ...to zaczeły mi bardzo wypadać włosy . Jak mozesz napisz mi wiecej jak czułas sie po jodzie i jakie etapy po koleji przechodziłaś po jakim czasie zaczełas tyć?Mam nadzieję że jestes pod kontrola endokrynologa co do leków to narazie ci nie pomoge poniewaz ich narazie nie biorę!Ale fajnie by..

Niedoczynność tarczycy - Str. 16

.. ...sucha skora, łamliwe, wypadajace włosy, stany depresyjne, lęki. Euthyrox biorę już przeszło miesiąc i jest jeden pozytywny efekt - moj stan psychiczny znacznie się polepszył - nie wiem na ile jest to zasługa leku a na ile wiosenki i słonka ( na dzialanie pogody jestem bardzo podatna : )..

Niedoczynność tarczycy - Str. 21

.. ...skórą, pocą mi się ręce, wypadają włosy. witam mam takie pytanie: ostatnio robilam sobie badania m. in. na tsh. Wynik mialam 5,16 ( mam 23 lata ). Norma obok podana byla do 5,6. Dodam, ze jak robilam badania bylam przeziebiona ( przez 2 poprzednie dni mialam tez goraczke ). Dostalam..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 207

.. ...przy nerwicy i depresji wypadają włosy bo mnie stranie od dwóch zaczyna się jesienią i trwa całą zimę?... Pozdriawiam serdecznie. Anzel - bardzo wiele osob * wymienia * wlosy jesienia i wiosna i wtedy bedzie ich wypdac wiecej niz zwykle. To zupelnie normalne. Ale tez nie powinno za dlugo..

Anafranil

.. ...ubocznych jest ponoc utrata włosow, fakt ze bardzo rzadko do tego dochodzi ale jednak mnie to juz zaczyna martwic... prosze o odpowiedz odnosnie takiego dzialania na wasze włosy? mial ktos podobny problem?..

Czy na pewno to nerwica?

.. ...nie chce i garściami wypadają mi włosy...jeszcze pare dni i bedę łysa,kupilam merz special i biorę od trzech dni,za krótko by cos powiedzieć...czekam...lekarze maja mnie dosc i ja sama jakbym mogla to przybilabym sobie gwózdz do trumny tak jestem zmeczona.Wczoraj bylam pierwszy raz na..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 102

.. ...osłabiona i wykończona, wypadaja mi włosy. Zrobiłam ostatnio badanie krwi, wszystko OK. Nie wierze że mam nerwicę. czuję że jestem bardzo chora. Objawy pasują do wielu chorób. Pomóżcie czesc ja na poczatku nerwicy tez mialam takie same objawy.Pozniej doszly jeszcze leki praktycznie przed..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 285

.. ...przedmówczynie zauważylam ze wypadaja mi włosy. Okazało sie ze mam słabe wyniki z morfologii. Biore witaminy i mam nadzieje ze sie poprawi.Pozdrawiam wszystkich Monia dajesz radą z BETALOKIEM? ja miałam przepisany, ale zażyłam raz i myslalam, ze koniec ze mna...nie mogłam wstać z łożka..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 8

.. ...na anemię strasznie wypadały mi włosy ale gdy zjadłam żelazo i nawet magnez przez miesiąc, to moje drzenia nie ustąpiły. Drżą mi ręce i całe ciało, czasem brak mi tchu, szybko się męczę, wali mi srece i czasem mam wrażenie że ono zapomina raz uderzyć, dusi mnie wtedy w gardle, czuję..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 33

.. ...miałam kołatanie serca, wypadały mi włosy, miałam skurcze mięśni w łydkach, szczególnie przy rozciąganiu ciała po nocy, zdarzały mi się objawy padaczkowe. Musiałabym pomyśleć, ponieważ większość objawów mam już za sobą i zaczynam o wszystkim zapominać, he, he, he można pokonać tą zmorę,..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 535

.. ...miesiąc i strasznie mi wypadają włosy, Czy tak się dzieje przy tego typu lekach? Kurczę, zaczęłam się martwić, lecą mi całymi garściami, szczególnie po myciu. A tak wogóle to mam pytanie do Dorotki, pisałaś, że byłaś na terapii indywidualnej, czy pomogło Ci to coś?? Myślę właśnie nad..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 537

.. ...psychicznej! Jeżeli chodzi o wypadanie włosów to rzeczywiście leki ,które bierzesz mogą mieć na to wpływ. Mogę Ci polecić wypróbowane przeze mnie środki wspomagające poprawę strukturę włosów. Redicol w kapsułkach - - intensywnie regeneruje włosy i zapobiega wypadaniu ///cena około 22 zł...

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 616

.. ...oczywiście pójdę bo nie wypada nie iść ale już mi na głowie włosy się jeżą jak pomyślę o tym hałasie i mnóstwie gości. Wczoraj na targach antyków moi rodzice kupili, za moją zgodą oczywiście wspaniały stary gramofon - patefon z wielką trąbą,który przeznaczę na prezent dla młodych..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1028

.. ...i do tego strasznie wypadają mi włosy, ale tak naprawdę to jestem kompletnie rozbita i nie wiem juz gdzie szukać pomocy, chciałabym tylko normalnie funcjoniować, pozbyć się tych cholernych lęków... wczoraj podczas burzy tak się bałam, że myślalam, ż eto już zawał, boję się głosniejszego..

Interpretacja TSH, T3 i T4 oraz ciśnienie

.. ...dłuższego czasu bardzo wypadają mi włosy wiec lekarz zalecił mi zrobienie hormonów tarzycy i mi wyszło TSH - 0.73 TF3 - 3,75 i TF4 9.33. Prosze o Pomoc ! Anika, podaj normy. Zinterpretujcie moje wyniki TSH 0,066 norma /0,400 - 4,000/ FT3 5.10 norma /2,30 - 6,30/ FT4 13,9 norma /11,5 -..

Bulimia

.. ...dreszcze i dretwienia, wypadaja mi włosy garściami, moje paznokcie są godne pozalowania, zęby...Bywa mi duszno i nie mam ciągle siły. Jestem senna i ciągle zamykają mi się oczy. Na dodatek zaczelam duzo palic. Bardzo boli mnie krtań i żołądek. Codziennie wieczorem przezywam..

Acenocumarol a Warfin przy sztucznej zastawce - Str. 2

.. ...skutkiem jest to że wypadaja mi włosy... Mi też wypadają.Nigdy nie myślałam że po warfinie. Warto porównać obie wersje: Dla lekarzy: * Działania niepożądane Powszechnie zgłaszane działania niepożądane ( 1 - 10% ) podczas leczenia warfaryną polegają na powikłaniach związanych z..

Nadciśnienie, leki nie obniżają mi już ciśnienia, wypadają mi włosy

.. ...problem z nadciśnieniem i wypadającymi włosami.Opisze wszystko od początku jak to się zaczęło przez wakacje w 2007 roku ćwiczyłem intensywnie na siłowni( nie brałem żadnych używek za wyjątkiem białka ) kiedy nadszedł rok szkolny zmniejszyłem intensywność chodzenia na siłownie a w..

Badanie TSH i wynik 11.4 i 3-generacja

.. ...Biorę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21. Czy przy tych wynikach badań powinnam się denerwować, bo od kilku miesięcy wypadają mi włosy garściami, a lekarze rozkładają ręce. Proszę o pomoc..

Napady paniczno-lękowe z agorafobią - Str. 22

.. ...dzieczyny, czy Wam też tak wypadają włosy? Mi strasznie ja zawsze miałam piękne kręcone włosy - po prostu burza na głowie, a teraz wszystkie mogę złapać w rękę i jest ich maleńka garstka a wypadają jak szlone. Tak sie zastanawiam czy to minie bo jeśli to od fobii a co za tym idzie nerwy,..

Napady paniczno-lękowe z agorafobią - Str. 124

.. ...wypadają włosy od 2 - lat, ale jeszcze mam co czesać. ha ha Dolores - ta waga jest dla zwierząt, więc napewno ważyła w górę Maja - cieszę się, że u ciebie już lepiej, że wszystko idzie w lepszą stronę..

Bóle i zawroty głowy, wypadanie włosów, osłabienie i brak koncentracji

.. ...i ciśnienie, bardzo wypadają mi włosy oraz mam totalnie osłabiony organizm. Nie radzę sobie z prostymi czynnościami ponieważ nie mam na nic siły, gdy wstaję z łóżka mam silne zawroty głowy i wręcz uginają mi się nogi.Mam także duszności i czuję uciskanie w klatce piersiowej. Ciągle..

Co 5. Polak może mieć chorą tarczycę. Nie czekaj, zrób badania!

.. ...skóra stała się sucha i wypadają Ci włosy, odczuwasz niepokój i masz kłopoty ze snem - możesz cierpieć na chorobę tarczycy. Zadzwoń w dniach 18 - 22 maja w godzinach 10.00 - 17.00 pod bezpłatny numer infolinii 0 800 706 860 i zapisz się na darmowe badania USG tarczycy. Nie pozwól by..

Nerwica czy ziarnica?

.. ...uspokojenie. Też miałam wypadanie włosów. Wiecznie zapchany prysznic i pełno kudłów na podłodze. Wypadały nawet wtedy kiedy już leczyłam się na nerwicę. Musiałam kupić lek o nazwie Merz. Jest dość drogi - 50 zł ale po miesiącu włosy już trzymały się głowy. Teraz mam wiele takich..

Niedoczynność tarczycy i problemy z oddychaniem

.. ...Zaczęły mi garściami wypadać włosy. Ciągle ból, to głowy, nogi , skurcz ręki - wszystko jakimś dziwnym trafem po prawej stronie. To się staje nie do zniesienia. Naprawdę nie wiem co robić. Zmieniłam się mocno jeżeli chodzi o nastawienie do życia. Jakieś 3 tyg. temu miałam tak,że przez..

Niedoczynność tarczycy i opuchnięta twarz

.. ...tym ciągle, garściami wypadają mi włosy i jestem bardzo senna, zmęczona, mogę spać po 12 godzin, mam problemy z koncentracją. Czy tabletki antykoncepcyjne mogły mi jakoś zaszkodzić? Moi lekarze nie potrafią mi nic powiedzieć, rozkładają tylko ręce i mówią * że tak musi być * . Ale ja już..

Problem

.. ...długopisa. 5.Strasznie wypadają mi włosy i mam kruche paznokcie; 6.Okres mam niregularny, czasami potrafir mieć co drugi miesiąc; 7.Często nie moge się skupić i dł€go myślę zanim coś wydumam; 8.Nie lubie gdy jest mi gorąco; 9. Strasznie się poce mimo że wcześniej nie miałam..

Tarczyca wyniki czy są OK?

.. ...i dodatkowe skurcze, wypadają mi włosy, mam migreny z aurą, czasem kręci mi się w głowie, gorzej jakby widzę,albo jest za jasnao , albo za ciemno - nie umeim tego wytłumaczyc...często sucho w ustach...no i nie moge schudnąc po ciąży - zawsze ciezko szło:( mam bardzo podobne obajwy jak..

Prosze o interpretacje wynikow badan tarczycy

.. ...dlatego, że garściami wypadają mi włosy. Morfologia wyszła ok. Mam 29 lat i od kilku lat biorę proszki antykoncepcyjne Mikrogynon21. Wnik o które chcę się zapytać to: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 ( NORMA 0.4 - 4.0 ) Czy te wyniki..

Tarczyca - interpretacja wyników

.. ...Zrobiłam je po to, że wypadają mi garściami włosy już od 5 miesięcy. Morfologia wyszła ok. Mam 29 lat i borę od kilku lat proszki antykoncepcyjne Mikrogynon 21. Wyniki przedstawiają się następująco: FT3 2.66 ( NORMA 1.5 - 4.1 ) FT4 1.02 ( NORMA 0.8 - 1.9 ) TSH 3 - cia generacja 0.443 (..

Czy to cos poważnego?

.. ...wakacje strasznie zaczeły wypadać mi włosy, kłuć w sercu i w głowie... udałam się z tym problemem z wizytą do lekarza rodzinnego, który stwierdził, że może to być tarczyca lecz po zrobieniu wszystkich odpowiednich badań przez dwóch lekarzy stwierdzono, że z tarczycą wszystko wporzątku, a..

Ciągłe zmęczenie. Dlaczego?

.. ...Objawy miałam różne: wypadające włosy, mrowienie w stopach, łamliwość paznokci i włosów, suchość skóry oraz ust, częste bóle głowy ( czasami nawet zawroty ), 0 koncentracji i związane z tym problemy z nauką/zapamiętywaniem, wstawanie z łóżka to była katorga, do tego częsta senność w..

Czy to jest nerwica

.. ...objawów jest więcej : wypadają mi włosy strasznie dużo jem odczuwam ciągły głud ućisk w mostku ,kłucie serca ,ciężko mi wziąsc głęboki wdech aczkolwiek robię to bardzo często bo w tedy odczuwam ulgę a tak czuje jak by mi cos klatke ugniatało,odczuwam ciągły lęk ,coś spadnie ,trzaśnie..