Wysoki wynik OB krwi

Przytarczyce

.. ...nerkowa wynikająca z zbyt wysokiego stężenie wapnia we krwi )aż po zespołu kardiologiczne - nadciśnienie tętnicze ( wtórne do nadczynności przytarczyc ) lub zaburzenia rytmu serca ( wtórne do zaburzeń elektrolitowych ). Do niedoczynności przytarczyc najczęściej dochodzi w wyniku..

Polacy mają za dużo cholesterolu we krwi

.. ...Większość Polaków ma zbyt wysokie stężenie cholesterolu we krwi, a jedynie co trzeci chory poddaje się leczeniu - wynika z ogólnopolskiego wieloośrodkowego badania stanu zdrowia ludności ( WOBASZ ), przeprowadzonego w 2006 r. Tymczasem zaburzenia gospodarki lipidowej są drugim, po..

Problemy z ciążą mogą wpływać na serce dziecka

.. ...w ciąży. Objawia się wysokim ciśnieniem krwi i wzrostem poziomu białka w moczu lub obrzękami pomiędzy 20. tygodniem ciąży a końcem pierwszego tygodnia po porodzie. Zmniejsza się dopływ tlenu do płodu, co - jak wynika z badań prowadzonych na uniwersytecie w Cambridge - może opóźnić rozwój..

Wysokie ciśnienie u starszych osób w chłodne dni

.. ...są narażone na zbyt wysokie ciśnienie krwi - wynika z pracy na łamach pisma Archives of Internal Medicine . Od 40 już lat naukowcy wiedzą, że sezonowe zmiany temperatury mają wpływ na ciśnienie krwi ludzi - jest ono wyższe w chłodne dni, ponieważ niska temperatura powoduje kurczenie się..

Lepsza diagnostyka choroby wieńcowej serca

.. ...mieszkańców tzw. krajów wysoce rozwiniętych. Obecnie istnieje kilka radiofarmaceutyków, które mogą być stosowane w diagnostyce chorób serca ( obrazowaniu ), jednakże preparaty te nie są obojętne dla zdrowia osoby badanej, a co więcej, nie tworzą łatwego w interpretacji obrazu układu..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 103

.. ...stanie przedzawałowym wysokie tętno normalnie szyja mi tak spuchła jakbymświnke miał cisnienie miałem 120 /80 ekg miałem 4 razy robione a bo tak mi sie zachciało ;p wszystkie wyniki pozytywne 2 miesiące temu robiłem sobie badanie krwi i tsh wszystko tak jak powinno byc . a teraz mam..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 288

.. ...[oczywiście owe wraz z tętnem wysokie z powodu stresu]. Z idealnym wynikiem krwi poszłam do neurologa, dał mi o dziwo skierowanie na tomografię komputerową głowy. Po 7 godzinach głodówki zjawiłam się na badaniu. Miałam wrażenie, że sufit pływa, a ślina stanie mi w gardle :p Na wynik..

Wypadanie płatka zastawki dwudzielnej - Str. 12

.. ...puls, były dramatycznie wysokie. Dostałam skierowanie do kardiologa, niestety jak się okazało po latach nie był to kompetentny człowiek. Powiedziano mi, że cierpię na pierwotne nadciśnienie krwi ( zrobiono mi tylko USG jamy brzusznej, żeby wykluczyć wadę nerek i EKG, z którego niby..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 190

.. ...I od tamtej pory mam wysoki puls.. cisnienie niskie. Zrobilam setki badan. Na tarczyce, ekg, usg serca ( wypadanie platka mi wyszlo ), wyniki krwi idealne, cukier super, magnez super, potas w dolnej normie. A ja sie wciaz denerwuje, ze cos mi jest. Najgorzej wieczorem - zasypiam i..

Nerwica - czy na pewno? - Str. 214

.. ...Witam. Moj16 letni syn ma wysoki poziom leukocytów we krwi, lekarz pierwszego kontaktu stwierdził, że to może być białaczka szpikowa. Skierował nas do szpitala, tam porobione zostały wyniki i nadal wysoki poziom leukocytów. Syn miał 3 dni gorączkę po 39 - 40 stopni. W szpitalu..

Bóle serca w ciąży

.. ...okolicy mostka ale dosc wysoko - czesto mnie kłuje serce, boli. szczypie. Zobiono mi echo serca i wyszlo niby ok, za wyjątkiem przepływu krwi przez zastawke mitralną własnie!!!norma jest EF ( 80/150mm/s ) a ja mam 51mm/s, napisz mi jak u Ciebie to wygląda z tym wynikiem?Nie martw sie o..

Wąskie naczynia krwionośne oka

.. ...może być tego przyczyną wysoki poziom cholesteroku ogólny 237 LDL 156 HDL 60 trójgrycelidy 102 Przede wszystkim powinnaś skonsultować te wyniki ze swoim lekarzem, są zbyt wysokie, mi wyszedł LDL 122 i to jest już za dużo bo powinno być ponizej 100, HDL masz dobry, trójglicerydy powinny..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 249

.. ...rewelacyjnych. Poza tym mam wysoki cholesterol i w echo serca wykryto * wiotki płatek zastawki mitralnej z tendencją do prolapsu, niedomykalnośc mitranlna+ * . Lekarz mówi, że to w granicach normy. Poza tym wszystkie wyniki są bardzo dore ( ekg wysiłokowe, usg nerek, jamy brzusznej,..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 281

.. ...mialy mi popekac..czulam wysokie cisnienie i jakby zyly mialy eksplodowac, bol w gardle...zawolala mama pogotowie...badali mnie pod katem serca...zrobili przez tydzien mase badan...echo, ekg, z krwi w kierunku serca, potem zdjecie klatki - pluca, wyniki na tarczyce - hormony, zdjecie..

Drżenie ciała, mięśni, juz sama nie wiem jak to nazwać - Str. 34

.. ...I od tamtej pory mam wysoki puls.. cisnienie niskie. Zrobilam setki badan. Na tarczyce, ekg, usg serca ( wypadanie platka mi wyszlo ), wyniki krwi idealne, cukier super, magnez super, potas w dolnej normie. A ja sie wciaz denerwuje, ze cos mi jest. Najgorzej wieczorem - zasypiam i..

Satro - nareszczie coś wiarygodniejszego od EKG - Str. 3

.. ...przekłada się jdynie na wysoką wydolność całkowitą ( kondycję ) serca i daje informacje o jego wytrenowaniu. Nie daje jednak podstaw do wyciągania wniosków o istnieniu lub nie choroby niedokrwiennej. Drugi Pański post rodzi podejrzenia, że jest Pan jednym z tych kardiologów kręcących..

Wyniki badań krwi - prośba o interpretację

.. ...0.04 ( 0.7% ) Masz za wysoki cholesterol i trojglicerydy ...norma cholesterolu to do 200 a trojglicerydów do 160...pozdrawiam reszta wyników niezla,biale krwinki prawidłowe Moje wyniki z badania krwi były w porządku oprócz : MCV - 95 N:80 - 94 MCH - 31,5 N: 27.0 - 31.0 MPV - 7,3 N: 7,5 -..

Odstawienie leków na nadciśnienie

.. ...szpitalu w Polsce z wysokim ciśnieniem,od tamtego czasu miałem szereg badań takich jak: badanie krwi, usg jamy brzusznej, ekg, rtg klatki piersiowej. wszystkie wyniki w normie.Lekarz przepisał mi Bisocard( 2.5mg każdego ranka ) oraz Xartan( 25mg każdego ranka ) tzn po pół z każdej..

Problem ustawienia wskaźnika krzepliwości krwi

.. ...wskażnik jest trochę wysoki.Jak leki usuwam wskażnik wraca do normy. Dzięki za odpowiedź - myślałam, że nikt się nie odezwie. Mama bierze acenocumarol. W środę mam zamiar iść do lekarza mamy z wynikiem ( jeszcze go nie mam ale jest zrobiony ) i chce zasugerować zmianę leku na warfin...

Morfologia krwi - wyniki

.. ...glukoze na czczo to ma za wysoki poziom..norma do 110,reszte wyników dobra..przydaloby sie powtorzyc wyniki cukru na czczo i po podaniu glukozy * obciazenie * moze to poczatki cukrzycy!!!!!!!!! a jak z cisnieniem?i cholesterolem?Pozdrawiam Kosma nie masz obrzęków kostek twarzy potas za..

Badania krwi, czy sa poprawne - jak interpretowac?

.. ...tabl 100,ponadto ma wysoki poziom potasu 5.71 ale taki stan juz miala zanim zaczelam podawac wit c Gosia to mi wyglada na anemie masz za niski hematoryt,hemoglobine i czerwone krwinki..powinnas udac sie do lekarza na dalsze wyniki lub przepisze tobie zelazo w tabletkach,powinnas zrobic..

Interpertacja wyników badania krwi

.. ...sprawdz nerki bo masz za wysoki poziom potasu to czesto chodzi w parze z niewydolnoscia nerek, za wysoki poziom jest rownie niebezpieczny jak za niski masz hiperkaliemie: zwykle jest wynikiem upośledzonego wydalania potasu z moczem oraz nadmiernego uwalniania potasu z komórek ) - może..

Interpretacja wyniku badania krwi

.. ...poza PDW które jest za wysokie i wynosi 20,4%. Nigdzie w internecie nie mogę znaleźć co to może oznaczać. Może ktoś z was się orientuje? PDW - to wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi PDW to wskaźnik anizocytozy płytek krwi, czyli zróżnicowania płytek krwi ( trombocytów ) pod..

Dziwny rytm w sercu i wysokie tętno

.. ...znaczy...tarczyca jezeli masz za wysoki wynik mozesz mniec nadczynność lub przechodzi w niedocznność ja miałem skoki hormonów we krwi i było ze mna podobnie...teraz mam takie cos jak bije bije i ciach cos mi przeskoczy i jescze raz i jeszcze raz robie sieblady i oczywiscie..

Znacznie podwyżone badanie P-RCL

.. ...wysokości 226% ( norma = 13 - 43 ). Dodam, że same płytki krwi są w normie tj. wynoszą 173. Inne wyniki morfologii również są w normie. Co może oznaczać taki wynik? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź...

Zmiana ciśnienia, wahania pulsu

.. ...130/87 ale skaczący wysoki puls: 123, 145. To są wyniki mierzone w ciągu ostanich 5 dni, od wtedy kontroluje ciśnienie, bo wtedy dowiedziałam się , że coś z nim nie tak ( jestem honorowym dawca krwi, i własnie ostatnio mi nie wzieli krwi z powodu zbyt wysokiego pulsu w trzech pomiarach w..

Już mi ręce opadają.

.. ...powiększoną tarczycę, wysokie tsh ( teraz przyjmuje się normę do ok.2,5 ) i według niego wszystko jest ok? Zrób koniecznie badania krwi aTPO, FT3 i FT4. Z wynikami idź do dobrego endokrynologa, możesz znaleźć listę lekarzy na stronie:http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24776...

Proszę o analizę wyników krwi

.. ...Ostatnio mój tata miał wysoka gorączkę, osłabienie, podejrzewał jakąś grypę. Po kilku dniach nie przechodziło i udał się do lekarza. Poniżej wyniki krwi. Czy moge prosić o analizę wyników lub pomoc w ukierunkowaniu na podejrzenie schorzenia? Wyniki: ALAT - 80 ASAT - 116 BILIRUBINA CAŁK...

Wyniki: TSH, morfologia, cukier, mocz

.. ...początku: mam 16 lat i wysokie( jak na mój wiek ) ciśnienie ( 150/85 czasami wyższe ) i tętno waha się w granicach 80 - 90. Byłam u lekarza i ten zlecił mi wyniki,oto one: MORFOLOGIA: RBC 3,78 HCT 35,5 MCV 94 RDW 12,1 HGB 12,5 MCH 33 MCHC 35,2 PLT 227 MPV 7,2 WBC 6,3 LYM 3,7 MID 0,1 GRA..

Wyniki Krwi

.. ...bólu głowy połaczony z wysokim tętnem, drętwieniem lewej ręki i lekkimi zawrotami głowy. Lekarz ocenił że mogło to być spowodowane przedawkowaniem kofeiny, opisywałem ten problem na forum. Otrzymałem lokren 20 1/2 tabletki rano + potas. Serce bije już idealnie, nie męcze się, ćwiczę..

Wykrycie raka

.. ...chorzy na raka mają wysokie OB. Z moczu nic nie wynika. Witaj Rafał. Tak jak * zdrowa * juz napisała sa tzw. markery w zalezności od tego, gdzie rak sie umiejscoiwiłł i one dopiero pozwalaja stwierdzić, czy ktos ma raka.Ale wysokie OB lub nadmierna ilość białych krwinek tez sygnalizuja,..

Zawroty głowy , lęk itd

.. ...160 /80 , pierwsze za wysokie , potem zrobiła mi ekg ogólnie ok tylko jakies kołatania mam . Zrobiłam też badanie krwi - wynik jutro . Opowiedziałam jej o tym , że te dolegliwości mialam już ponad 14 lat temu , że wtedy stwierdzili , ze to kręgosłup szyjny , na razie na prześwietlenie..