Zgrubienia pod

Echo serca - Str. 34

.. ...Zastawka dwudzielna: Drobne zgrubienia brzegów płatków, prawidłowa ruchoma. Vmax - 0,7 m/s, E/A 1,4: DT = 132 ms; IVRT = 92 ms; Fala zwrotna - ślad * Zastawka aortalna: bez zmian organicznych, Vmax - 1,1 m/s , Fala zwrotna - nb. * Zastawka trójdzielna: bez zmian organicznych, Vmax - 0,5..

Echo serca - Str. 37

.. ...miedzykom.pogrubiala glownie przez zgrubienie wsierdzia pk.frakcja wyrzut.56% - - - - granicznej gr.miesien lk. - - - - 32 lat 180 cm 96 kg z gory dziekuje i pozdrawiam szanowna pani Izo czy te badanie jest dobre i czy mogą dawać jakieś objawy do tego chyba mam dosyć silną nerwice bardzo..

Echo serca - Str. 38

.. ...miedzykom.pogrubiala glownie przez zgrubienie wsierdzia pk.frakcja wyrzut.56% - - - - granicznej gr.miesien lk. - - - - 32 lat 180 cm 96 kg z gory dziekuje i pozdrawiam czy te badanie jest dobre i czy mogą dawać jakieś objawy do tego chyba mam dosyć silną nerwice bardzo proszę o..

Echo serca - Str. 55

.. ...Zastawka mitralna: Drobne zgrubienia brzegów płatków V maks: 1,1 m/s E/A: 1,2 Fala zwrotna: ślad Zastawka aortalna: Drobne zgrubienia brzegów płatków V maks: 1,8 m/s Fala zwrotna: nb Zastawka trójdzielna: Bez zmian organicznych. V maks: 0,6 m/s Fala zwrotna: nb Zastawka płucna: Bez zmian..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 16

.. ...to inne, bo wyczułam zgrubienie tu czy tam. To jest nie do zniesienia. Mam kolegę, który też lubi sobie wmawiać, czasem jak się zejdziemy i wymienimy * dolegliwościami * , to boki zrywamy ze śmiechu, jacy my głupiutcy jesteśmy. Zastanawiam się, dlaczego człowiek widzi tę głupotę u..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 565

.. ...pod pachą czułam takie zgrubienie, którego nie było widać tylko je odczuwałam i mi przeszkadzało, ale odkąd zaczęłam brać leki uspokajające na nerwicę lekową wszystko minęło i teraz nic już nie odczuwam, więc nie wiem czy miało to jakiś związek z tym, być może. Pozdrawiam i papa Witam..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 866

.. ...rzecz: otóż bóle glowy mam zawsze w okolicach lewej skronii gdzie podczas rezonansu wykryto małe zgrubienie kości, ale lekarka mówiła że to wrodzone i to nic poważnego. Czy od tej kości moga być bóle głowy?..

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć? - Str. 1030

.. ...zauważyłam pod pachą jakies zgrubienie .Odrazu sobie wmówiłam że to węzły powiekszone .Przez weekent z tym chodziła i co chwilke to macałam .Tak sie nakrecałam ze zaczełam strasznie martwic sie o swoje ,dzieci i najbliższych zycie .W poniedziałek poleciałam do lekarza ale najpierw do..

Wypadanie płatka zastawki dwudzielnej - Str. 3

.. ...platka zastawki, jego zgrubienie. Kardiolog powiedzial ze to nie od papierosow i ze prawdopodobnie mam to od zawsze. Moze nikt dokladnie mnie nie sluchal ze nie slyszal tego kliku wczesniej. Co do wysilku nie mam ograniczen. Moge sobie cwiczyc i robic co chce. Mam czasem bole w klatce (..

Ablacja - kompendium wiedzy - Str. 6

.. ...mam OGROMNY wylew i zgrubienie na żyle. I nie wiem, co mam z tym zrobić! Smaruję maścią na wchłanianie krwiaków, ale to niewiele pomaga. Zresztą jej działanie polega głównie na rozpuszczaniu tej zalegającej krwi ( heparyna ), a odnośnie rozrzedzania to mam wrażenie, że moja krew jest..

Po ablacji - Str. 12

.. ...niepokoi tylko duże zgrubienie przy miejscu nakłucia wielkości małego kurzego jajka. Jest to bolesne i mam problemy przy siadaniu i wstawaniu, zastanawiam się, czy nie pójść z tym do lekarza. Czy to jest normalne po zabiegu? Zglos sie do chirurga pewno zrobil Ci sie krwiak ja tez to..

Niedoczynność tarczycy - Str. 18

.. ...tarczycę. Lekarz zauważył zgrubienie po prwej stronie szyji. Zlecił wykonanie badań,: hormony tarczycy i USG. Hormony wszystkie w normie. USG - w obu płatach liczne guzki największe 14x11mm, 7mm itd.Powiekszone węzły chlonne ( ok.20mm ) jak po stanie zapalnym.Lekarz zlecił biopsje..

Kardiowerter / defibrylator serca (ICD) - Str. 6

.. ...szczupla..i troszke widać zgrubienie, ale. generalnie nosilam bluzki z dekoltem..i jesli nic nie mówilam, to nikt nie widział.: ) ) ) Moja frakcja wyrzutowa byla i jest 30%..i dzieki lekom nie mam już niebezpiezcznych skórczów komorowych.., nie mialam też wyładowań ( na szczescie ),..

RBBB - blok prawej odnogo pęczka Hisa

.. ...borykam się także z nerwicą lękową ogólnie to jest ciężko ale staram się jakoś dać radę jutro czeka mnie rentgen klatki piersiowej bo mam jakieś zgrubienie przy żebrze hmmm zobaczymy pozdrawiam gorąco..

Zespół jelita drażliwego

.. ...stronie brzucha wyczuwam zgrubienie ( jakby taką bule... )miałam robione USG, ginekolog powiedział że to w jakimś woreczku przy jelitach zbierają się gazy... przepisał mi espumisan i nospe forte... kazał przyjsć do kontroli za pół roku... Czekam na jakąś pomoc, co mam dalej robić jak się..

Zwężenie zastawki aortalnej i stenoza aorty

.. ...zastawki. Jej płatki wskutek zgrubienia, zesztywnienia, czasem ich ubytków nie mogą szczelnie zamykać się i krew cofa się do komory z aorty w czasie rozkurczu serca. Często towarzyszy zwężeniu zastawki, mówimy wtedy, że dziecko ma zwężenie z niedomykalnością. Wada ta dość długo nie..

Nerwica serca?! ktoś z Was to ma? - Str. 40

.. ...napisu miała czerwone zgrubienia blizn po wielokrotnych okaleczeniach. Mężczyzna siedział na wózku na wprost mnie i szeroko otwartymi oczyma patrzył na mnie. Uciekałem wzrokiem i gdy po chwili wracałem, on ciągle tak samo patrzył. Jego powieki zdawały się nigdy nie opadać. - Niech pan..

bóle w boku - Str. 2

.. ...wyszedł ujemny. Mam to samo. Bule nasilają się przy wstawaniu oraz napinaniu mięśni brzucha co to morze być ???? Proszę o pomoc. Boli mnie tez w Lewym boku i mam zgrubienie pod zebrami co to morze być?..

Migotanie przedsionków - ablacja - Str. 18

.. ...wielką brunatną plamę i zgrubienie na moim ciele w okolicy wątroby, pomyślałam, że stało mi się coś strasznego ale domowe służby medyczne orzekły, że jest to wylew podskórny czyli wielki siniak.Skojarzyłam to z moim niedawnym wyczynem - przechodzeniem przez płot na własną działkę gdzie..

Postępujący zespół wazowagalny? czy to możliwe?

.. ...nogach mam aż takie zgrubienia pod skórą których ciężko się pozbyć. coraz częściej mam mrowienia w nogach w okolicy żył. kurcze zaczynam się bać że coś tam się dzieje. w przyszłym tygodniu idę do lekarza rodzinnego może mi daskierowaie na dopplera nóg. mam też coraz poważniejsze problemy..

Mrowienie w nogach? żyły?

.. ...ale w nogacj mam takie zgrubienia. w tych miejscach. często tracę przytomnośc i mam barzdo dużo siniaków i małych i bardzo dużych. pomimo że smaruję specjalnymi żelami to szybko te zgrubienia nie znikają. zastanawiam śię czy nie mam tam utrudnionego przepływu pzrez te naczynia krwonośne...

Ból po prawej stronie i *przeskakujące* żebro - Str. 2

.. ...wyczuwam takie jakby zgrubienie i wlasnie tam mnie boli, jak to naciskam to czuje jak przeskakuje, takie charakterystyczne pykniecie. Chodzilam juz do roznych lekarzy, mialam blokade miesni, bralam tribux, debridat itp. Bakterii helicobakter nie stwierdzono, zdjecie rtg zeber w porzadku,..

Dziwne dolegliwości w lewym boku

.. ...jakbym mial tam jakies zgrubienie. Czasem czuje takie bulgotanie tam oraz lekkie pulsowanie. Zastanawie mnie co to moze byc. Ma ktos podobne dolegliwosci? Na srode jestem umowiony do gastrologa tak na wszelki wypadek by zbadac to dokladnie : ) a moze to ja tylko sobie wmawiam ze jestem..

Guz w okolicy nadgarstka

.. ...również miał takie twarde zgrubienie na przedramieniu. Wszyscy lekarze odsyłali go na operację, lub przynajmniej cytologię. Był nawet u onkologa w jakiejś fundacji i ten proponował mu zabieg. W końcu trafił do dobrego onkologa i okazało się, że miał to zgrubienie także od przesilenia..

Wyniki USG serca w kardiomiopatii rozstrzeniowej

.. ...MVR - III st,brzeżne zgrubienie płatków zastawki aortalnej.,pogrubienie pierścienia zastawkowego i ścian aorty wstępującej:AoR I st. Grubość ścian lewej komory w normie.Zwłóknienie śródścienne segmentów przegrodowych.Przegroda międzykomorowa wykazuje zaburzenia tętnienia i jest..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 373

.. ...wybadalam sala jakies zgrubienie i to mi nie daje spokoju bylam niedawno u ginekologa i powiedziala mi ze wszystko ok ale ja oczywiscie swoje oj jejku kiedy nam wszystkim przejda takie glupoty z glowy wmawianie se jakis chorob czy to jest madre ? Dziewczynki kochane jestem ! Miałam dziś..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 650

.. ...czyli właśnie takie zgrubienia spowodowane różnymi zmianami hormonalnymi. Powinnaś mieć zrobione USG piersi, a jeżeli nawet miałabyś mieć biopsję, jak trafisz na szczegółowego lekarza jak ja, to zapewniam Cię, ze to nie boli. Używają do tego specalnych cieniutkich igieł i poczujesz tylko..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1111

.. ...tej chorobie,wszelkie zgrubienia na szyji to dla mnie jakaś patologia.Na USG nic nie wyszlo,ale ostatni jak zaczęłam się przyglądać to zauwazyłam ( jak napnę szyję i ściągnę łopatki do tyłu,żę mam po obu stronach szyji takie poduszeczki,z tym że po prawej troszkę większą )No i..

Nerwica - luźne rozmowy o życiu z chorobą - Str. 1220

.. ...pięta i dzis wyczułam zgrubienie w jednym miejscu zadzwoniłam do mamy i ona powiedziała ze to ostroga bo ona tez mam z tym problem boli okropnie i piecze musze sie wybrac do lekarza na jakies rehabilitacje wiem ze to potrwa ale co robic reszta u mnie po staremu ide zaraz wstawic obiad na..

Płyn z piersi - Str. 2

.. ...troszeczke w miejscu ciecia zgrubienie, ktore sie utrzymuje do dwoch miesiecy, ale kiedy zalozysz biustonosz to naprawde nie boli, a co do zabiegu to popytaj lekarza czy koniecznie trzeba ciac, pozdrawiam. minia......chodzisz do onkologa na prywatne wizyty?......... Ja byłam w Centrum..

Ból po prawej stronie pod żebrem, promieniujący do pleców

.. ...wyczuwam takie jakby zgrubienie i wlasnie tam mnie boli, jak to naciskam to czuje jak przeskakuje, takie charakterystyczne pykniecie. Chodzilam juz do roznych lekarzy, mialam blokade miesni, bralam tribux, debridat itp. Bakterii helicobakter nie stwierdzono, zdjecie rtg zeber w porzadku,..

Niewielkie zgrubienie przedniego płatka mitralnego

.. ...odpowiedz: ) Czy oprócz zgrubienia była mowa o jakiś nieprawidłowościach np typu niedomykalnośc zastawki, wypadanie płatka ? nie bylo nic mowy o tym, a na szczegolowym opisie wynikow badania, reszta byla opisana jako bez uchwytnej patologii, jedyne co to tachykardia podczas badania (..

Wynik badania radiologicznego - przywnękowe zagęszczenia okołooskrzelowe

.. ...okołooskrzelowe * , * zgrubienie opłucnej szczytów?. * Jeżeli ktoś wie o co chodzi proszę o odpowiedź.Dziękuję i pozdrawiam. moze przechodziles jakis stan zapalny. Witam, bardzo możliwe że przechodziłem jakąś grypę lub inny stan zapalny, ale czy to może mieć jakieś następstwa lub..

Opuchlizna nad obojczykami

.. ...czasem mi duszno. Te zgrubienia są miękkie, maja powierzchnię około 5 cm kw. leżą tuz nad obojczykiem tuz na tętnicami. Może mi się światło tętnic zmierzyło : ) Nie mam pojęcia, ale za dobre się nie czuję. Witaj, mam podobny objaw jak Ty. Takie kaptury lub miękkie piłeczki nad..

Zgrubienia na stopach

.. ...dziwne zgrubienia jakby czerwone krostki wielkości od 2 do 5 mm. Normalnie są nie odczuwalne ale przy dotknięciu bardzo bolą. Proszę o radę czy to jakies tłuszczaki. Wykluczam ugryzienia owadów i alergię...

Wynik rtg klatki piersiowej

.. ...badanie rtg klatki piersiowej: Zgrubienie opłucnej w szczycie płuca lewego. Poza tym pola płucne bez zmian ogniskowych. Cień serca i dużych naczyń szerokości w normie. i martwi mnie to zgrubienie opłucnej :(..

Koronografia w wieku 68 lat,czy to bezpieczne? - Str. 2

.. ...krwiakiem do kolana i zgrubieniem w pachwinie.mam tempe bole i wczoraj( sobota ) ponownie wyladowalam w pogotowiu bo nagle poczulam bardzo ostry bol 2cm powyzej pachwiny.USG szpitalne nic nie wykazalo ALE otrzymalam skierowanie na specjalistyczne uSG tzw.DUPLEX i ku memu zdumieniu chcac..

Echo serca - intepretacja wyników. Bardzo proszę.

.. ...wysycenie płatków, drobne zgrubienie Funkcja zastawki prawidłowa Zastawka mitralna: 0,73 m/s ( w normie ) Prawa komora: 24,3 Zastawka trójdzielna: bez zmian Osierdzie: wolne Wnioski: prawidłowy obraz serca. Byłam prywatnie i tak się zastanawiam że nie wszystko opisał.. Eh ci lekarze. Z..

Problemy z myśleniem, mową, z pamięcią

.. ...dermatologiczne - egzemy, zgrubienia skóry, popękane pięty, 10. problemami gastryczne - niewłaściwe wydzielanie soków trawiennych ( regulowane przez prostaglandyny ) 9. problemy hormonalne - rozregulowana gospodarka hormonalna, 10. problemy układu nerwowego, w tym wady narządów zmysłów..

Zgrubienie po prawej stronie brzucha i gorączka

.. ...wysokości pępka lekkie zgrubienie, które mnie martwi. Nie boli mnie ono, ale jak przycisnę to czuję lekki ból. Mam też stany podgorączkowe. Jutro idę na USG brzucha, ale chciałabym wiedzieć co wy o tym sądzicie, czy ktoś miał to samo, bo oczywiście układam czarny scenariusz.. dodam, że..

Nieustanne zawroty głowy i nerwica lękowa - Str. 32

.. ...zauważyłam pod pachą jakies zgrubienie .Odrazu sobie wmówiłam ,że to węzły powiekszone .Przez weekend z tym chodziła i co chwilke to macałam .Tak sie nakrecałam ze zaczełam strasznie martwic sie o swoje zycie .W poniedziałek poleciałam do lekarza ale najpierw do kościoła cała nerwowa.Jak..

Liczne dolegliwości i stan podgorączkowy

.. ...brzucha mam miękkie zgrubienie ( bagatelizowane przez lekarzy ) Mam również duszności, które mnie męczą. Nie wiem co mi jest. Dziś idę na morfologię i CPR oraz zbadać mocz. Proszę o jakąkolwiek radę i słowa otuchy, bo jestem bezsilna i wyczerpana, a to dopiero 3 miesiące i pomyśleć, że..

Lęk jest naszym przyjacielem - Str. 5

.. ...powyginane i twarde, pokryte zgrubieniami i dziurami. Żaden budowniczy nie spojrzałby na nie. Twoje nauki są takie same - bezużyteczne, pozbawione wartości. A zatem nikt nie zwraca na nie uwagi. - Jak wiesz - odparł Chuang - tsy - kot jest bardzo zwinny w łapaniu swojej ofiary. Skradając..

Lęk jest naszym przyjacielem - Str. 7

.. ...powodują blokady, guzy, zgrubienia, hamują swobodny dostęp energii i coraz bardziej się poszerzają tworząc nowe zatory. Przenoszone są poprzez blokadę i złą wibrację na inne ciała, AŻ W KOŃCU WYWOŁUJĄ CHOROBĘ W CIELE FIZYCZNYM ( ja , na przykład nie mam watpliwośći, ze moja nerwica..

Stany podgorączkowe i objawy refluksu

.. ...od jakiegoś miesiąca zgrubienie na prawym boku, na wysokości brzucha , tam gdzie się żebra kończą, tak jakby to były napuchnięte jelita, nie wiem czy coś takiego istnieje, ale nie mam pojęcia co to może być... czy wskazana by tu była kolonskopia? Proszę o rady jakiekolwiek, nie umiem już..

PRZETOKA TETNICZO ZYLNA - Str. 2

.. ...objawy? Cza odczuwasz ból, zgrubienie itp. Jestem zainteresowany ponieważ 21.01.10r. miałem ablacje i nie wiem czy wszystko jest ok. Czy przetoka wystąpiła już w szpitalu, a jeśli nie to po jakim czasie? Pozdro. do Gosi: ) jestem z józefowa, koło otwocka.Gosiu byłam u profesora, w..

Migotanie przedsionków-ablacja

.. ...dni swędziało i miałem zgrubienie które się wchłoneło.Ja czekam na załatwienie migotania. Jestem dobrej myśli. Powodzenia. WITAJ WBASTEK mnie pachwiny nie bolą a rany nie mam ... tylko takie ślady ... powiedz mi jak szybko odzyskałeś forme bo ja ... jestem bardzo słaba :( a jak wstane..

Ablacja - Str. 2

.. ...siniaczki i malusienkie zgrubienia ledwo wyczuwalne. Mam nadzieje ze to nie zadne krwaki ani tetniaki i raz dwa sie zagoja : ) Pozdrawiam ludkow ktorzy czekaja na ablacje w razie pytan prosze o kontkat. do juliusz1. Potwierdzam, masz rację co do zgrubień miałem podobne i po 10 dniach się..

Wynik ekg

.. ...fala zwr.I pvat - 119ms vmaks 1,2m/s opis/przegroda miedzykom.pogrubiala glownie przez zgrubienie wsierdzia pk.frakcja wyrzut.56% - - - - granicznej gr.miesien lk. - - - - 32 lat.180cm.96 kg. pozdrawiam..

Zgrubienie w pachwinie

.. ...ostatnio zwróciłam uwagę na zgrubienie w lewej pachwinie, niebolące. Z drugiej strony mam takie samo, ale mniej wyczuwalne. Zgrubienie nie boli, nie przesuwa się. Wydaję mi się, że mam to od zawsze i, że jest to po prostu żyła, ale chcę się po prostu upewnić. Dodam, że miałam ostatnio..

TSH- prosze o interpretacje wyników

.. ...pojawiło sie również zgrubienie na szyi. Z góry dziekuje. Oto wyniki badania: TSH 3 gen. 4,15 ulU/ml [0.27 - 4,2] fT4 15,4 pmol/l [11.8 - 24,6] ft3 4,6 pmol/l [2,8 - 7,1] to w nawiasie to normy więc wszystko jest ok monitorować zarazie ok TSH jest za wysokie, blisko górnej granicy normy...

Proszę o interpretację wyników tk głowy

.. ...zgrubienie śluzówki lewej zatoki szczękowej. reszta bez zmian. proszę o odpowiedz. z góry dziękuję. Wydaje mi się ,że najlepiej udać sie z tymi wynikami do specjalisty! aga ale do specjalisty mam na 25 czerwca..